Birkózás: dunaújvárosi bronz a világbajnokságon!

spigott - 2015. október 27. 18:05

Négy dunaújvárosi versenyző vett részt a közelmúltban megrendezett veterán birkózó világbajnokságon, s közülük ezúttal Papp Gyula örülhetett érmes helyezésnek.

Görögországban, Athénban rendezték meg a 2015. évi Veterán kötöttfogású, szabadfogású és női birkózó világbajnokságot. Az eseményen 52 ország 850 birkózója lépett szőnyegre, s ahogy várható volt nagyon erős csapattal vágtak neki a viadalnak az irániak, az oroszok, a svédek, az olaszok és a lengyelek is, de érkeztek birkózók az Egyesült Államokból, Mongóliából, Japánból, Dél-Afrikából is, vagyis a számok és a mezőny színvonala alapján minden idők eddigi legerősebb világbajnoksága volt ez.
Magyarországról közel 30 versenyző, köztük 4 dunaújvárosi küzdött az érmekért. Dudás György "A" korcsoport (35-40 évesek) 69 kg-ban első világbajnokságán vett részt. Az első mérkőzésén fehérorosz ellenfelet kapott, aki az első menetben erősebbnek bizonyult és két felfordítással 4:0-ra elhúzott. Hiába volt a második menetben aktívabb a magyar versenyző, a végeredmény nem változott. A következő mérkőzésen a fehéroroszt is legyőzték, így Dudás kiesett a versenyből.

Papp Gyula, Mátyás Gábor, Dudás György, Király Ferenc

Király Ferenc "D" korcsoport (50-55 évesek) 130 kg-os súlycsoportjában az első meccsén kikapott a későbbi iráni világbajnoktól. A vigaszágon első ellenfele lesérült, majd a bronzéremért a német versenyzőtől sajnos kikapott, így az 5. helyen fejezte be a versenyt. Mátyás Gábor "B" korcsoport (40-45 évesek) 69 kg-os súlycsoportjában a legnehezebb sorsolást kapta. A 8-as táblára kerülésért 6-0 arányban legyőzte iráni ellenfelét, majd ezt követően egy korábbi többszörös felnőtt vb-érmes birkózóval, az örmény Pogosian-nal küzdött, de 4-0-ra alulmaradt. A következő mérkőzésen az örményt legyőzte a későbbi világbajnok görög birkózó, így a dunaújvárosi kiesett a további küzdelmekből.

Szépen csillogó bronzérem!

Papp Gyula "B" korcsoport (40-45 évesek) 130 kg-os súlycsoportjában az első fordulóban legyőzte horvát ellenfelét 9-0 arányban, majd a későbbi világbajnok iráni birkózótól vereséget szenvedett. A bronzmérkőzésen azonban nagy csatában jó taktikát választva, óriási küzdelemben legyőzte bolgár ellenfelét, így a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Papp Gyula minden dicséretet megérdemel, hiszen a felkészülését lábműtét, majd trombózis hátráltatta, így az ideálishoz képest másfél hónappal később tudta elkezdeni az edzéseket. Magyarország ezen a világbajnokságon nem szerzett aranyérmet. 6 ezüsttel, 8 bronzéremmel, valamint 5. helyezésekkel fejezte be a küzdelmeket – derült ki Mátyás Gábor beszámolójából.

A rovat további hírei: Sport

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.

Biztos Kohász-siker a Békéscsaba ellen

Biztos Kohász-siker a Békéscsaba ellen

2024. ápr. 20.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA női kézilabdázóinak a kiesés ellen küzdő Békéscsaba elleni hazai bajnokin.

Hazai búcsú a szezontól

Hazai búcsú a szezontól

2024. ápr. 20.

Hazai környezetben, a Dunaújvárosi Sportcsarnokban játssza le a 2023/2024-es szezon utolsó találkozóját a DKSE röplabda csapata a Miskolc ellen vasárnap délután öt órától.