Labdarúgás: döntetlen a rangadón

Szárszó Lajos - 2015. november 21. 15:09

Korán hátrányba került, több mint egy félidőt emberhátrányban játszott, de sikerült pontot szereznie a Dunaújváros PASE labdarúgóinak a második helyezett Budaörs otthonában. Artner Tamás együttese remekül küzdött idegenben is, s végül 1-1-es döntetlennel zárta a forduló rangadóját.

A tabella második helyén álló Budaörs otthonába látogatott ma kora délután a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata. A mieink az előző fordulóban hazai pályán nem bírtak a Szigetszentmiklóssal, mely találkozó után jogosan maradt hiányérzet mind a szakvezetőkben, játékosokban és szurkolókban egyaránt. Ezt feledtetni nem egyszerű, főként, ha a második helyezett ellen, ráadásul idegenben lép pályára az együttes. A labdarúgók azonban most erre készültek az NB II meglepetés csapata, a Budaörs ellen.

A három 21 éven aluli játékossal felálló Dunaújváros jó ütemben kezdte a találkozót, de ugyanez elmondható a hazaiakról is, így igen élvezetes játék alakult ki. Mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek, de a hazaiak találata – egy oldalsó szabadrúgást követően - szinte a semmiből érkezett. Az alapvonal mellől, a szögletzászló és a tizenhatos között végezhetett el a 8. percben pontrúgást a Budaörs, mely nagy erővel érkezett a kapu elé. A lepattanó labdát nem sikerült kivágniuk védőinknek, mely megbosszulta magát, hiszen azt a hazaiak játékosa, Csillag találta meg, majd pofozta be a kapunkba (1-0). A bekapott gól nem fogta meg Artner Tamás együttesét, akik továbbra is harcosan, támadó szellemben játszottak, melynek eredményeként sikerült az egyenlítés. Mindez Jakab Dávid szemfülességének és lövő technikájának köszönhető, aki észrevette, hogy az egykoron Dunaújvárosban játszó Szentpéteri kissé távolabb áll a kapujától. Középpályásunk ívelésre szánta el magát, mely kiválóan sikerült, hiszen a labda a kapus feje fölött átszállva jutott a gólvonalon túlra (1-1).

Jakab Dávid gólja egy pontot ért! (képek: DO-archív)

Ezt követően a vezetést is megszerezhette volna az újvárosi gárda. Ebben is fontos szerep jutott Jakabnak, akinek a lövését sikerült a hazaiaknak blokkolniuk, de a kipattanó Eppel elé került, aki nagy ziccerben a lövés pillanatában elcsúszott, majd a labdát a kapu mellé pöckölte. A hajrában Szűcsnek akadt munkája, de a kilépő hazai csatár előtt remekül zárta a rövid oldalt, és szép mozdulattal hárítani tudta a közeli lövést. Az első félidőt Petneházi 41. percben történt kiállítása miatt tíz emberrel zárta Artner Tamás együttese, akik a második 45 percben sem vallottak szégyent, hiszen a játék képén egyáltalán nem látszott a hazaiak emberelőnye. Jól zárt a Dunaújváros középpályája és védelme, hiszen Szűcsnek igazi védeni valója nem akadt, míg a vendéglátóknak több alkalommal is volt okuk az izgalomra. A találkozó hajrájában ugyanis a csereként beállt Sóront a büntetőterületen belül gyanús körülmények között választották el a labdától a hazai védők – a tizenegyes elmaradt -, majd az ezt követő szöglet után, melyet Jakab ívelt középre Koszó csúsztatott meg, de a labda a kapufáról kifelé pattant. A lefújást követően a döntetlennel a hazai csapat lehetett az elégedettebb, hiszen a Dunaújváros emberhátrányban is közelebb állt a győzelem megszerzéséhez.

Budaörs SC - Dunaújváros PASE 1-1 (1-1)

Gólszerzők: Csillag a 8., illetve Jakab a 18. percben.

Budaörs: Szentpéteri Viktor – Tányéros Ádám, Hegedűs János, Bogáti Péter (Ferkó Ádám a 68. percben), Menyhárt Attila (Marque.Airosa Patrik a 81. percben), Ódé Norbert, Csobánki Ádám, Papp Máté, Csillag Dárius, Horváth Levente, Szabó Viktor (Varga Bence a 73. percben). Vezetőedző: Miskei Attila.

Dunaújváros PASE: Szűcs Lajos – Lorentz Márton, Gengeliczki Gergő, Koszó Balázs Tibor, Koval Viktor (Tamaskó Ádám a 35. percben), Villám Balázs, Petneházi Márk, Jakab Dávid (Csehi Tamás a 86. percben), Czár Richárd, Eppel Márton, Fejős Áron (Sóron Tibor a 46. percben). Vezetőedző: Artner Tamás

A rovat további hírei: Sport

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.