Labdarúgás: döntetlen az idényzárón

spigott - 2015. november 30. 17:50

Az első félidőben a DPASE, a másodikban Mezőkövesd tett többet a győzelemért, de gólból csak egy-egy gól született, így 1-1-es döntetlennel ért véget a forduló rangadója. A Dunaújváros PASE labdarúgói így a hetedik helyen zárták az NB II-es bajnokság őszi szezonját.

A 2015/2016-os bajnokság utolsó idei találkozóját játszotta ma délután négy órától a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata, mely a Mezőkövesd együttesét látta vendégül a Dunaújvárosi Stadionban. A mérkőzés előtt a vendégek a hatodik, míg a mieink kilencedik helyen álltak a tabellán, ám egy győzelemmel a negyedik helyre ugrott volna fel együttesünk a NB II tabelláján.

Nem is finomkodtak egymással a felek az összecsapás elején, előbb Molnár beadása után tisztázott Koszó a hazai ötös előtt, majd Jakab szabadrúgása pattant le a sorfalról. A nyolcadik percben Szeles esett el Koszó szorításában a dunaújvárosi, majd Tamaskó a mezőkövesdi tizenhatoson belül, de a játékvezető egyik esetben sem látott okot a közbeavatkozásra. Az első tíz percet követően egyre inkább átvette az irányítást a DPASE, melynek játékosai kemény letámadással igyekeztek megzavarni a vendégeket, többször is sikerrel, ám Sóron távoli lövésén kívül nem tudtak igazán veszélyeztetni.

Nem úgy az ellenfél, mely a 23. percben nagyon kecsegtető helyről, tizenhét méterről rúghatott szabadrúgást, ám Heffler kísérlete szerencsére levágódott a héttagú sorfalról. Az első fél óra végén már egyértelműen a mieink irányították a játékot, ám hiába rúghattak több szögletet is, egy veszélyes Lorentz-fejesen kívül nem tudtak sokat felmutatni. A 37. percben a meccs addigi legnagyobb helyzetét hagyták ki a vendégek, de Bajzát közeli lövését nagy bravúrral védte Dániel kapus, majd az ismétlést a mezőkövesdi csatár ütötte kézzel a kapufára egy sárga lapért. A 43. percben Eppel hozta magát helyzetbe hét méterre a hazai kaputól, de erős, lapos lövését Dombó lábbal hárítani tudta. Az utolsó percre is akadt még egy dunaújvárosi lehetőség, ám Czár huszonhárom méteres szabadrúgását is védeni tudta Dombó kapus, így a szünetre gól nélküli döntetlennel vonultak a felek.

 

A fordulás utáni első lehetőség is a DPASE előtt adódott, de Eppel fejesét könnyedén felszedte a vendégek hálóőre, majd a túloldalon próbálkozhatott kétszer is Takács, ám előbb fölé durrantott, aztán Dániel fogta tízméteres lövését. A 62. percben egy szögletet követően került nagy helyzetbe a vendégcsapat, ám Takács fejese után Lorentz tudott menteni a gólvonal elől. A 72. percben az ellenfél térfelén, majd a sajátján is eladta a labdát a DPASE, melyből Molnár kapott remek kiugratást, s mivel nem támadták megfelelően, középre húzott, majd kilőtte a jobb felső sarkot (0-1).

A bekapott gól után kockáztatnia kellett együttesünknek, s ez be is jött a mieinknek, mert a csereként beállt Fejős egy remek támadás végén pontos passzt adott a szintén csereként pályára lépő Magasföldinek, aki tizenhat méterről nagy gólt lőtt a kapu jobb oldalába a 83. percben (1-1). A véghajrában mindkét csapat sokat tett azért, hogy megszerezze a három pontot, ám újabb gólt már egyik oldalon sem sikerült szerezni, így igazságosnak mondható 1-1-es döntetlennel ért véget a mieink utolsó idei találkozója a másodosztályban.

DPASE – Mezőkövesd 1-1 (0-0)

Gólszerzők: Magasföldi a 83., illetve Molnár a 72. percben

DPASE: Dániel, Lorentz, Gengeliczki, Koszó, Csehi, Villám, Tamaskó (79. Fejős), Czár, Jakab, Eppel, Sóron (65. Magasföldi). Vezetőedző: Artner Tamás.

Mezőkövesd: Dombó, Fótyik, Takács, Heffler (71. Rácz), Dvorschák, Devecseri, Nagy, Tajthy (72. Tamási), Molnár, Szeles, Bajzát. Szakmai igazgató: Tóth László.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.