Labdarúgás: pontokért utazik a DPASE

spigott - 2015. november 20. 11:47

A tabella második helyén álló Budaörs otthonából is ponttal, pontokkal távozna szombaton a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata a bajnokság tizennegyedik fordulójában.

A magyar labdarúgó válogatott sikerrel megvívott pótselejtezői miatt kéthetes szünetet tartottak az első, valamint másodosztály küzdelmeiben, ám az előttünk álló hétvégén újra munkába vetik magukat a csapatok, köztük a Dunaújváros PASE labdarúgói is. Artner Tamás együttesére ráadásul igen kemény feladat vár a bajnokság tizennegyedik fordulójában, ugyanis a szezon egyik meglepetéscsapata, a Budaörs gárdája lesz a mieink ellenfele. Hétvégi vetélytársunk jelenleg a második helyen áll a bajnoki tabellán huszonöt szerzett ponttal úgy, hogy eddig lejátszott tizenhárom találkozójából nyolcat megnyert, s egy döntetlen mellett négy alkalommal szenvedett vereséget.

Nem vár tehát könnyű kilencven perc a DPASE csapatára a szombaton délután egy órakor kezdődő mérkőzésen, ám együttesünk igyekezett a lehető legjobban felkészülni az előtte álló újabb feladatra, melyen szeretne pontot, pontokat szerezni. Ezt erősítette meg Artner Tamás, csapatunk vezetőedzője is, aki a csapat szokásos sajtótájékoztatóján beszámolt az elmúlt két hét munkájáról, s megosztotta gondolatait a szombati találkozóval kapcsolatban is.
"Ilyenkor ki szoktuk használni azt, hogy szabad hétvégét tudunk adni a játékosoknak, s ezt kétszer is megtettük az elmúlt két hétben, ám közben természetesen kemény edzésekkel készültünk az őszi szezon hajrájára, s egy igen hasznos felkészülési mérkőzést is tudtunk játszani a legerősebb csapatával felálló Újpest ellen. Nagy csodák azonban már nincsenek itt a szezon végén, a legfontosabb az, hogy frissek legyenek a játékosok, hiszen dolgoztak éppen eleget július óta. A Budaörs a bajnokság meglepetés csapata, jelenleg feljutó helyen állnak, ami óriási érdem a részükről.

Artner Tamás bízik a pontszerzésben! (képek: DO-archív)

Bennünk van némi hiányérzet a legutóbbi két hazai mérkőzésünk miatt, hiszen az azokon elhullajtott két-két pont nagyon hiányzik. Budaörsön két jó csapat találkozik majd, ki-ki mérkőzésre számítok, de úgy érzem, hogy benne van a csapatunkban az, hogy ponttal, pontokkal térjen haza a találkozóról. Az, hogy az utóbbi időben sikeresek voltunk, annak volt köszönhető, hogy a védekezésünk nagyon szépen összeállt, stabilak vagyunk a kapunk előtt, ugyanakkor a támadóinknak van némi tartozásuk a csapat felé, s nagyon remélem, hogy Budaörsön törleszteni is tudnak ebből valamennyit" – árulta el Artner Tamás, a Dunaújváros PASE labdarúgó csapatának szakvezetője.

A rovat további hírei: Sport

Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

2024. máj. 06.

Hiába hajrázott remekül, s aratott két szép győzelmet, lemaradt a korosztályos bajnokság országos döntőjéről a DSE Röplabda Akadémia U20-as együttese.

Szezonzáró előtt a futsalosok

Szezonzáró előtt a futsalosok

2024. máj. 06.

A Mad Dogs elleni biatorbágyi találkozóval zárja az NB II-es pontvadászat küzdelmeit a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese ma este nyolc órától.

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

2024. máj. 06.

Korai kiállítás után egy balszerencsés öngól okozta a Dunaújváros FC labdarúgóinak vesztét a tabellán ötödik Kaposvár vendégeként.

Egri előny a bronzcsatában

Egri előny a bronzcsatában

2024. máj. 05.

Támadásban nem ment a DFVE női vízilabdázóinak a bronzpárharc első felvonásán, így a vendég egriek megérdemelt győzelemmel vették el a mieink pályaelőnyét.

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

2024. máj. 05.

Fordulatos, gólokban gazdag mérkőzésen szenvedett kétgólos vereséget a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese az MTK ellen a sportcsarnokban szombaton este.

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

2024. máj. 04.

A következő szezonnak már új edzői stábbal vág neki a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata. A DAB vezetőedzője Somogyi Balázs lesz a 2024/2025-ös szezonban, s a fiatal szakembert stábunk is kifaggatta terveiről, reményeiről. Hangkép.

Bravúr kell a pontszerzéshez

Bravúr kell a pontszerzéshez

2024. máj. 04.

A tabellán ötödik Kaposvár elleni mérkőzéssel folytatja az NB III-as pontvadászatot a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután öt órától.