Dunaferr SE: végre előre léptek

2015. december 10. (csütörtök) 7:29 - doszerk

Hosszú böjt után végre jobbra fordult a Dunaferr Sportegyesület sorsa a mögöttünk hagyott esztendőben, s bár kisebb csalódásokból azért kijutott pár szakosztálynak, összességében sikeres esztendőt zártak az egyesület sportolói.

A Lemezalakító Kft. Duna-parti szabadidőközpontjában tartotta a 2015-ös esztendőt lezáró évbúcsúztatóját a Dunaferr Sportegyesület, s mint azt Mátyás Gábor ügyvezető elnök nyitóbeszédében elmondta, 2008 óta ez volt az első olyan esztendő, amikor érezhetően jobbra fordult az egyesület sorsa. Ez egyrészt annak volt köszönhető, hogy a Dunaújváros önkormányzatával sikerült jó kapcsolatot kialakítani, valamint főtámogatójuk, az ISD Dunaferr Zrt. is növelte a támogatásukat, s ezek együttesen jó alapot adtak arra, hogy a Dunaferr SE szakosztályai tervszerűen tudjanak felkészülni a versenyekre, részt tudjanak venni edzőtáborokon.

Ahogy a statisztikai adatok is mutatták, az egyesületnél versenyző sportolók száma is növekedett az idei évben, míg az elért eredmények önmagukért beszélnek, hiszen nem csak hazai, hanem a nemzetközi mezőnyben is remekeltek sportolóik. Az utánpótlás számára remek hír, hogy az egyesület remek viszonyt ápol a városi oktatási intézményekkel, melyekkel együttműködési megállapodás keretein belül dolgoznak, ami elengedhetetlen a piramis aljának szélesítéséhez. Mátyás Gábor elmondta, hogy nagyon fontosnak tartja azt, hogy mind az öt szakosztályuk benne van a kormány által kiemelten támogatott tizenhat olimpiai sportág között, s ennek, illetve a szakosztályoknál zajló nagyon komoly szakmai munkának is köszönhetően jelentős támogatásokat is kapnak a szakszövetségektől.

A Dunaferr SE első embere külön tért ki a különböző szakosztályoknál folyó munkára, s idén elért fontos céljaikra is. A birkózók számára az év legfontosabb momentuma a Gurics György Birkózó Centrum átadása volt, ahol végre újra otthonra lelt a szakosztály. Ugyan az NB I-ben nem tudott bennmaradni birkózó csapatunk, ám az utánpótlás kiváló, Zellei Áron, Kiss Károly, Péntek Vanessza, Farkas Zoltán, Veres-Kovács Ádám is remek eredményekkel örvendeztette meg az értük szorítókat.

A kajak-kenu szakosztály idén végre elkezdhette felújítani a csónakházat, a munkálatok első üteme már el is készült, s emellett a rendkívül népszerű Dunaferr Kupát is sikerrel rendezték meg a kajak-kenusok. Hajdu Jonatán bajnoki címet, s emellett olimpiai kvótát szerzett, Vass András vb-bronzéremig jutott, míg Némedi Konrád, Slihoczki Ádám, Kollár Kristóf, Pető Ákos, Pető Réka eredményei bizonyították, hogy az utánpótlás is remek kezekben van.

A Dunaferr SE röplabdázói évek óta rendkívül fiatal csapattal állnak helyt a felnőtt bajnoki mezőnyben, s mint azt Mátyás Gábor elmondta, ez a hozzáállás és munka nagyon sok csapat és sportoló előtt lehet követendő példa. A dunaújvárosi szakmai munka elismeréseként Tomanóczy Tibor idén megkapta a Fejér Megye Diáksportjáért Díjat, míg Kelemen Istvánt az utánpótlás edzőjének választották. A Dunaferr SE röplabdázói több játékost is adtak, vagy adnak a korosztályos válogatottakba, a juniorok között három, míg a serdülőknél és az ifiknél öt-öt dunaújvárosi szerepel a nemzeti csapatban.

 

A tornászok bírnak az egyesület legnagyobb létszámú műhelyével, hiszen több mint kétszáz sportolóval készül a szakosztály nyolc remekül felkészült edzője. Kis csúszás után végre sikerült megkezdeni a tornacsarnok felújítását, gumiasztal szakágban három országos bajnokot avathattak, a felnőtt női világbajnokságon Horváth Enikő a magyar válogatott tagja volt, míg Kovács Zsófia az EYOF-on ért el kiemelkedő eredményeket.

Az úszók újra megrendezték az ország legjelentősebb utánpótlás versenyét, az Arany Üstöt, melyen soha nem látott létszámban vettek részt a hazai és külföldi versenyzők. A megméretésen már 16 új rajtkőről ugorhattak medencébe az úszók, s új időmérő egység kiépítése mellett kilenc pályaelválasztó kötelet is tudtak vásárolni. Komoly szakmai sikert jelentett, hogy idén régiós központ lett Dunaújváros, s ennek a régiónak a vezetője lett Bene Vera, a szakosztály elnöke. Sajnos három komoly távozó miatt is szomorkodhatott idén a szakosztály, hiszen Barócsai Petra Érden, míg Balog Gábor és Takács Krisztián Győrben folytatja pályafutását, ám az utánpótlás remek eredményei garanciát jelentenek arra, hogy a jövőben is lesz komoly felnőtt versenyzője a szakosztálynak. Fekete Dóra és Szöllősi Martin is több érmet gyűjtött a serdülő és ifjúsági bajnokságon, s rajtuk kívül Weiter Dávid, Selmeci Levente, Dort Bence és Böde Laura remek eredményeinek is örülhetett a szakvezetés.

Mátyás Gábor a jövővel kapcsolatban elmondta, kiemelt cél, hogy a riói olimpián legyen Dunaferres sportoló. További céljaik, hogy a jövő évi korosztályos magyar bajnokságokon számos aranyérem és egyéb helyezést szerezzenek, az utánpótlás korosztályban minél több válogatottjuk legyen, akik képviselhetik az egyesületet és a várost a világversenyeken. Tovább szeretnék bővíteni a létszámukat, s újabb támogatókat kívánnak megnyerni az egyesület részére. "A sikereket, eredményeket jelenlegi támogatóink, a mögöttünk álló családok, szurkolók nélkül nem érhettük volna el, melyet köszönök nekik, és ezúton kívánunk jó egészséget és sikereket az újesztendőben" – fogalmazott a Dunaferr SE ügyvezető elnöke.

A szokásokhoz híven ezúttal is az évzáró ünnepség végén köszöntötték a különböző szakosztályok legjobb utánpótlás versenyzőit, azokat, akik teljesítményükkel, eredményeikkel öregbítették egyesületünk hírnevét a hazai és nemzetközi mezőnyben, s az egyesület elnökségének döntése alapján a birkózóknál Zellei Áron, a kajak-kenusoknál Hajdu Jonatán, a röplabdázóknál Szabó Péter, a tornászoknál Kovács Zsófia, míg az úszóknál Szöllősi Martin örülhetett a kitüntető címnek. Az "eredményhirdetést" követően vacsorával, majd kötetlen, jó hangulatú beszélgetéssel zárta a sikeres 2015-ös esztendőt a Dunaferr Sportegyesület.

A rovat további hírei: Sport

Itthon javíthat a Kohász

Itthon javíthat a Kohász

2019. április 19. (péntek)

Csapatként, egységesen kell játszania kézilabdázóinknak a Mosonmagyaróvár elleni hazai találkozón ahhoz, hogy itthon tartsák a bajnoki pontokat.

Nagy lépés az ezüst felé

Nagy lépés az ezüst felé

2019. április 19. (péntek)

Ötgólos, 6-1-es sikert aratott az SZP-Asztalos gárdája a Dunabiztos Micro elleni rangadón a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis Osztályában.

Végül könnyed siker

Végül könnyed siker

2019. április 18. (csütörtök)

Az első félidőben még akadozott a gépezet, ám a fordulás után kinyitotta a gólzsák száját a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata a Kecskemét elleni edzőmeccsen.

Az UVSE ellen döntőznek a vízilabdázók

Az UVSE ellen döntőznek a vízilabdázók

2019. április 18. (csütörtök)

A címvédő UVSE ellen ugorhat medencébe a bajnoki finálé három nyert mérkőzésig tartó párharcában a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata.

Második helyen a válogatott

Második helyen a válogatott

2019. április 18. (csütörtök)

Két győzelemmel és egy vereséggel fejezte be porecsi nemzetközi tornáját a két Dunaferr-játékossal felálló magyar futsal válogatott.

Óriási fordítás a Campusban

Óriási fordítás a Campusban

2019. április 17. (szerda)

Négygólos hátrányból jött vissza, s aratott fontos győzelmet a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus Osztályának kedd esti fordulójában az Akrasz-Bau együttese.

Két bajnoki érem Dunakesziről

Két bajnoki érem Dunakesziről

2019. április 17. (szerda)

Egy arany- és egy bronzéremmel zárták a S.K.A.H. Duna Sportegyesület versenyzői az országos kungfu bajnokság első fordulóját.