Dunaferr SE: végre előre léptek

2015. december 10. (csütörtök) 7:29 - doszerk

Hosszú böjt után végre jobbra fordult a Dunaferr Sportegyesület sorsa a mögöttünk hagyott esztendőben, s bár kisebb csalódásokból azért kijutott pár szakosztálynak, összességében sikeres esztendőt zártak az egyesület sportolói.

A Lemezalakító Kft. Duna-parti szabadidőközpontjában tartotta a 2015-ös esztendőt lezáró évbúcsúztatóját a Dunaferr Sportegyesület, s mint azt Mátyás Gábor ügyvezető elnök nyitóbeszédében elmondta, 2008 óta ez volt az első olyan esztendő, amikor érezhetően jobbra fordult az egyesület sorsa. Ez egyrészt annak volt köszönhető, hogy a Dunaújváros önkormányzatával sikerült jó kapcsolatot kialakítani, valamint főtámogatójuk, az ISD Dunaferr Zrt. is növelte a támogatásukat, s ezek együttesen jó alapot adtak arra, hogy a Dunaferr SE szakosztályai tervszerűen tudjanak felkészülni a versenyekre, részt tudjanak venni edzőtáborokon.

Ahogy a statisztikai adatok is mutatták, az egyesületnél versenyző sportolók száma is növekedett az idei évben, míg az elért eredmények önmagukért beszélnek, hiszen nem csak hazai, hanem a nemzetközi mezőnyben is remekeltek sportolóik. Az utánpótlás számára remek hír, hogy az egyesület remek viszonyt ápol a városi oktatási intézményekkel, melyekkel együttműködési megállapodás keretein belül dolgoznak, ami elengedhetetlen a piramis aljának szélesítéséhez. Mátyás Gábor elmondta, hogy nagyon fontosnak tartja azt, hogy mind az öt szakosztályuk benne van a kormány által kiemelten támogatott tizenhat olimpiai sportág között, s ennek, illetve a szakosztályoknál zajló nagyon komoly szakmai munkának is köszönhetően jelentős támogatásokat is kapnak a szakszövetségektől.

A Dunaferr SE első embere külön tért ki a különböző szakosztályoknál folyó munkára, s idén elért fontos céljaikra is. A birkózók számára az év legfontosabb momentuma a Gurics György Birkózó Centrum átadása volt, ahol végre újra otthonra lelt a szakosztály. Ugyan az NB I-ben nem tudott bennmaradni birkózó csapatunk, ám az utánpótlás kiváló, Zellei Áron, Kiss Károly, Péntek Vanessza, Farkas Zoltán, Veres-Kovács Ádám is remek eredményekkel örvendeztette meg az értük szorítókat.

A kajak-kenu szakosztály idén végre elkezdhette felújítani a csónakházat, a munkálatok első üteme már el is készült, s emellett a rendkívül népszerű Dunaferr Kupát is sikerrel rendezték meg a kajak-kenusok. Hajdu Jonatán bajnoki címet, s emellett olimpiai kvótát szerzett, Vass András vb-bronzéremig jutott, míg Némedi Konrád, Slihoczki Ádám, Kollár Kristóf, Pető Ákos, Pető Réka eredményei bizonyították, hogy az utánpótlás is remek kezekben van.

A Dunaferr SE röplabdázói évek óta rendkívül fiatal csapattal állnak helyt a felnőtt bajnoki mezőnyben, s mint azt Mátyás Gábor elmondta, ez a hozzáállás és munka nagyon sok csapat és sportoló előtt lehet követendő példa. A dunaújvárosi szakmai munka elismeréseként Tomanóczy Tibor idén megkapta a Fejér Megye Diáksportjáért Díjat, míg Kelemen Istvánt az utánpótlás edzőjének választották. A Dunaferr SE röplabdázói több játékost is adtak, vagy adnak a korosztályos válogatottakba, a juniorok között három, míg a serdülőknél és az ifiknél öt-öt dunaújvárosi szerepel a nemzeti csapatban.

 

A tornászok bírnak az egyesület legnagyobb létszámú műhelyével, hiszen több mint kétszáz sportolóval készül a szakosztály nyolc remekül felkészült edzője. Kis csúszás után végre sikerült megkezdeni a tornacsarnok felújítását, gumiasztal szakágban három országos bajnokot avathattak, a felnőtt női világbajnokságon Horváth Enikő a magyar válogatott tagja volt, míg Kovács Zsófia az EYOF-on ért el kiemelkedő eredményeket.

Az úszók újra megrendezték az ország legjelentősebb utánpótlás versenyét, az Arany Üstöt, melyen soha nem látott létszámban vettek részt a hazai és külföldi versenyzők. A megméretésen már 16 új rajtkőről ugorhattak medencébe az úszók, s új időmérő egység kiépítése mellett kilenc pályaelválasztó kötelet is tudtak vásárolni. Komoly szakmai sikert jelentett, hogy idén régiós központ lett Dunaújváros, s ennek a régiónak a vezetője lett Bene Vera, a szakosztály elnöke. Sajnos három komoly távozó miatt is szomorkodhatott idén a szakosztály, hiszen Barócsai Petra Érden, míg Balog Gábor és Takács Krisztián Győrben folytatja pályafutását, ám az utánpótlás remek eredményei garanciát jelentenek arra, hogy a jövőben is lesz komoly felnőtt versenyzője a szakosztálynak. Fekete Dóra és Szöllősi Martin is több érmet gyűjtött a serdülő és ifjúsági bajnokságon, s rajtuk kívül Weiter Dávid, Selmeci Levente, Dort Bence és Böde Laura remek eredményeinek is örülhetett a szakvezetés.

Mátyás Gábor a jövővel kapcsolatban elmondta, kiemelt cél, hogy a riói olimpián legyen Dunaferres sportoló. További céljaik, hogy a jövő évi korosztályos magyar bajnokságokon számos aranyérem és egyéb helyezést szerezzenek, az utánpótlás korosztályban minél több válogatottjuk legyen, akik képviselhetik az egyesületet és a várost a világversenyeken. Tovább szeretnék bővíteni a létszámukat, s újabb támogatókat kívánnak megnyerni az egyesület részére. "A sikereket, eredményeket jelenlegi támogatóink, a mögöttünk álló családok, szurkolók nélkül nem érhettük volna el, melyet köszönök nekik, és ezúton kívánunk jó egészséget és sikereket az újesztendőben" – fogalmazott a Dunaferr SE ügyvezető elnöke.

A szokásokhoz híven ezúttal is az évzáró ünnepség végén köszöntötték a különböző szakosztályok legjobb utánpótlás versenyzőit, azokat, akik teljesítményükkel, eredményeikkel öregbítették egyesületünk hírnevét a hazai és nemzetközi mezőnyben, s az egyesület elnökségének döntése alapján a birkózóknál Zellei Áron, a kajak-kenusoknál Hajdu Jonatán, a röplabdázóknál Szabó Péter, a tornászoknál Kovács Zsófia, míg az úszóknál Szöllősi Martin örülhetett a kitüntető címnek. Az "eredményhirdetést" követően vacsorával, majd kötetlen, jó hangulatú beszélgetéssel zárta a sikeres 2015-ös esztendőt a Dunaferr Sportegyesület.

A rovat további hírei: Sport

Összeszokott párosok versenyeztek

Összeszokott párosok versenyeztek

2018. november 18. (vasárnap)

Rengetegen jelentkeztek az év utolsó dunaújvárosi rendezésű darts versenyére, ami ezúttal egy páros bajnokság volt, a végén hazai győztesekkel.

Mester a mesterek között!

Mester a mesterek között!

2018. november 18. (vasárnap)

Az egyéniben három arany- és egy ezüstérmet, míg Dunaferr csapatával ezüstérmet szerző Kovács Zsófia lett a tornászok mesterfokú országos bajnokságának legeredményesebb női tornásza.

Győzelemmel búcsúzott a Kohász

Győzelemmel búcsúzott a Kohász

2018. november 18. (vasárnap)

Az elvárt összejött, a bravúr azonban nem, mert hiába aratott 23-22-es győzelmet Spanyolországban a DKKA női kézilabda csapata, a Super Amara Bera Bera jutott tovább az EHF Kupa csoportkörébe.

Botlott az éllovas

Botlott az éllovas

2018. november 18. (vasárnap)

Nem tudott meglépni üldözőitől a listavezető Akrasz-Bau együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus Osztályában.

Megszakadt a rossz sorozat

Megszakadt a rossz sorozat

2018. november 17. (szombat)

Hat nyeretlenül megvívott mérkőzés után örülhetett végre három pontnak a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata az NB III-ban.

Aranyérem egyéniben is!

Aranyérem egyéniben is!

2018. november 17. (szombat)

Kovács Zsófia a Győrben zajló tornászok mesterfokú országos bajnokságának egyéni döntőjében felemáskorláton nyert aranyérmet.

Kupa után, kupa előtt

Kupa után, kupa előtt

2018. november 17. (szombat)

Nyolcgólos hátrányból várja a spanyol bajnok Super Amara Bera Bera elleni vasárnapi EHF Kupa visszavágót a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.