Éjszakai Mikulás Kupa: fociztak a diszkó helyett

spigott - 2015. december 5. 13:02

A Mészi-Frucht csapatának végső sikerével ért véget a pénteken éjjel megrendezett VII. Éjszakai Mikulás Kupa a Dunaújvárosi Sportcsarnokban.

Immáron hetedik alkalommal adtak egymásnak randevút azok az együttesek, amelyek részt vettek a Mikulás Kupa elnevezésű éjszakai kispályás labdarúgó tornán. Az évről évre egyre népszerűbb rendezvényre ezúttal tizenkét csapat adta le nevezését, s a verseny rangját jól mutatta az is, hogy nem csak városunkból, hanem a Budapestről is érkeztek együttesek a ma reggel félnyolcig tartó megméretésre.
A szerevezők ezúttal két hatos csoportra osztották a résztvevőket, akik körmérkőzéses rendszerben döntötték el a helyezéseket, s ezzel együtt azt is, hogy melyik nyolc csapat folytathatja majd a csatározásokat az egyenes kieséses szakaszban. A legjobb négy közé jutásért lejátszott mérkőzések rendre olyan csatákat hoztak, melyeken csak az egyik csapat szerzett gólt, így a Riki FC, a Mészi-Frucht, a La Vecchia Signora, valamint a Hellas Express is kapott találat nélkül abszolválta a torna második körét.

Az elődöntőkben a Riki FC előbb 2-0-ra legyőzte a La Vecchia Signora gárdáját, majd a Mészi-Frucht intézte el viszonylag simán, 6-1-es a Hellas Expresst, ami egyben azt is jelentette, hogy az idei Mikulás Kupán már biztosan hazai győztest köszönthettek a szervezők. A bronzmérkőzésen a Hellas Express örülhetett a 3-1-es sikernek, míg a fináléban a Mészi-Frucht hatalmas csatában, 3-2-re diadalmaskodott a Riki FC ellen, így az idei éjszakai torna végén ők örülhettek a végső sikernek.
A végig kiváló hangulatú torna után kissé fáradtan, de nagyon elégedetten nyilatkozott honlapunknak Petrás Gábor, a viadalt szervező Dunaújvárosi Labdarúgó szövetség főtitkára is.

"Nagyon jól sikerült idén is az éjszakai Mikulás Kupa, melyen tizenkét együttes közel százötven sportolója rúgta a bőrt péntek estétől ma reggelig, vagyis ezek a fiatal játékosok nem a diszkókban, hanem a sportpályán töltötték szabadidejüket. Örülünk, hogy idén is meg tudtuk rendezni a viadalt, melyhez támogatóink mellett városunk önkormányzata is hozzájárult, s természetesen mindenkinek nagyon köszönjük a szervezésben nyújtott segítséget. Külön büszkék vagyunk arra, hogy erre a viadalra már nem csak Dunaújvárosból, hanem a fővárosból is érkeztek csapatok, s nagyon remélem, hogy mind az öt együttes jól érezte magát nálunk" – fogalmazott Petrás Gábor, a DLSZ főtitkára.

A Mikulás Kupa dobogósai: 1. Mészi Frucht Kft., 2. Riki FC, 3. Hellas Express

Különdíjasok

Legjobb kapus: Papp Norbert (Riki FC)
Legjobb játékos: Szalánczi Gergő (Hellas Express)
Gólkirály: Kovács Zsolt (Mészi Frucht Kft., 5 gól)
Hetesrúgó bajnok: Varga Krisztián (Hellas Express)

A rovat további hírei: Sport

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.