Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Fogynak a jegyek az új Star Wars-ra

2015. december 10. (csütörtök) 9:43 - Vass Ádám

Világszinten rohamosan fogynak a jegyek a Star Wars hetedik epizódjára, pár moziban már csak napokkal a bemutató utáni vetítésekre van szabad jegy, tehát nem árt beszerezni hamar, ha minél előbb szeretnénk látni a vásznon a filmet. 

Kétség kívül az év, ha nem az évtized legjobban várt filmje a Star Wars: Az ébredő Erő, és a filmet gyártó stúdió vezetőinek bizonyára nincsenek álmatlan éjszakái amiatt, hogy a film esetleg nem lesz elég nyereséges, ugyanis a néhány hete elindult jegyértékesítés szinte valamennyi országban lefagyasztotta az online jegyértékesítési rendszert, ahogy Magyarországon is. Akkor, hazánkban két nap alatt több, mint negyvenkétezren vették meg a filmre szóló jegyeket. Ez a szám a kezdeti nagy roham után lassabban ugyan, de folyamatosan nő, és már szinte biztos, hogy megdönti az idei év nyitóhétvégéjének rekorderét, a Minyonok nézőszámát. Hiszen míg az, közel kétszáztízezer nézővel nyitott, addig a Star Wars hetedik epizódja egy héttel a bemutatója előtt elérte ennek a számnak közel a felét.

A minden idők legjobb nyitóhétvégéje címért is versenybe száll, amiért éppen egy korábbi Star Wars résszel kell megmérkőznie, a második rész közel kétszázötvenezres csúcsával. Erre minden esélye meg is van, hiszen a várakozás ha lehet, még az eddigieknél is nagyobb, és szinte minden mozi kiemeltként kezeli a filmet, a lehetőségekhez mérten legtöbb előadást tartva.

Ez alól városunk filmszínháza sem kivétel, a bemutató első hat napján a mozi összesen tizenkilenc alkalommal tűzi műsorra a saga hetedik részét. Az ország többi pontján lévő mozihoz hasonlóan nálunk is fogynak a jegyek, és bár a nagyterem sokkal több néző befogadására alkalmas, mint a multiplex mozik termei, az éjféli vetítésre például a jegyek több, mint harmada már gazdára is talált, de a hétvégi előadások között is akad olyan, amelyiknél érdemes sietni, hogy a legjobb helyeket lefoglaljuk magunknak.

A rovat további hírei: Kultúra

Ha nem megy élőben – dróton jön a BakElit

Ha nem megy élőben – dróton jön a BakElit

2020. június 04. (csütörtök)

A BakElit Zenecentrum kibővült csapata az országban kialakult krízishelyzet miatt a városunkban elmaradó nagyrendezvények helyett online zenei fesztivált szervez öt helyi zenekar részvételével a nagy közösségi felületeken június 20-án, azaz jövő szombaton. Irány a web!

Könyvtár helyett KönyvTerasz – és színes online színes kínálat

Könyvtár helyett KönyvTerasz – és színes online színes kínálat

2020. június 03. (szerda)

Sikerrel debütált kedden a József Attila Könyvtár szabadtéri könyvkölcsönző szolgáltatása, emellett színes kínálattal várja (online is) a betű barátait az intézmény.

 Könyvtár: könyvterasz üzemel keddtől

Könyvtár: könyvterasz üzemel keddtől

2020. május 29. (péntek)

Új rendszert vezet be az olvasói könyvéhség csillapítására a József Attila Könyvtár: keddtől kezdődően az intézmény előtti könyvterasz várja szolgáltatásaival a betűk barátait.

ICA-D: nyitásra készen, tervekkel telve

ICA-D: nyitásra készen, tervekkel telve

2020. május 22. (péntek)

Játék és múltidézés, webes tárlatvezetés és online társművészeti program – a járványhelyzet ellenére gazdag menüt kínál a művészet híveinek, de már nagyon készül a reménybeli újranyitásra is a Kortárs Művészeti Intézet (ICA-D). 

ICA-D: még néhány napon át látható A monostor gyermekei

ICA-D: még néhány napon át látható A monostor gyermekei

2020. május 13. (szerda)

Folytatódott a Kortárs Művészeti Intézet online KineDok Filmklubja, péntekig mindenki láthatja a dokumentumfilmes sorozat friss darabját! Látta, láttad már Bhutánt? Itt az alkalom!

KarantÉNpercek – online programpaletta

KarantÉNpercek – online programpaletta

2020. május 12. (kedd)

Bár az intézmények a kialakult járványhelyzet miatt bezárták kapuikat, nem hagyják kultúra nélkül a városlakókat. Legyen szó gyermekekről vagy felnőttekről,online programjaik között mindenki megtalálja a kedvére valót. Ugyanakkor a mozogni vágyók sem maradnak sport nélkül! KaranÉNpercek máris itt!

Nagy csatában lett közönségdíjas Amerika Kapitány

Nagy csatában lett közönségdíjas Amerika Kapitány

2020. május 11. (hétfő)

Dunaújvárosi hallgató nyert közönségdíjat a Ceglédi Filmfesztiválon – az utolsó pillanatig kiélezett csatában futott be győztesként a "Captain America – Soldier Wars". Utórezgés, köszönet, hála és kulisszatitkok máris itt.