Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Fogynak a jegyek az új Star Wars-ra

2015. december 10. (csütörtök) 9:43 - Vass Ádám

Világszinten rohamosan fogynak a jegyek a Star Wars hetedik epizódjára, pár moziban már csak napokkal a bemutató utáni vetítésekre van szabad jegy, tehát nem árt beszerezni hamar, ha minél előbb szeretnénk látni a vásznon a filmet. 

Kétség kívül az év, ha nem az évtized legjobban várt filmje a Star Wars: Az ébredő Erő, és a filmet gyártó stúdió vezetőinek bizonyára nincsenek álmatlan éjszakái amiatt, hogy a film esetleg nem lesz elég nyereséges, ugyanis a néhány hete elindult jegyértékesítés szinte valamennyi országban lefagyasztotta az online jegyértékesítési rendszert, ahogy Magyarországon is. Akkor, hazánkban két nap alatt több, mint negyvenkétezren vették meg a filmre szóló jegyeket. Ez a szám a kezdeti nagy roham után lassabban ugyan, de folyamatosan nő, és már szinte biztos, hogy megdönti az idei év nyitóhétvégéjének rekorderét, a Minyonok nézőszámát. Hiszen míg az, közel kétszáztízezer nézővel nyitott, addig a Star Wars hetedik epizódja egy héttel a bemutatója előtt elérte ennek a számnak közel a felét.

A minden idők legjobb nyitóhétvégéje címért is versenybe száll, amiért éppen egy korábbi Star Wars résszel kell megmérkőznie, a második rész közel kétszázötvenezres csúcsával. Erre minden esélye meg is van, hiszen a várakozás ha lehet, még az eddigieknél is nagyobb, és szinte minden mozi kiemeltként kezeli a filmet, a lehetőségekhez mérten legtöbb előadást tartva.

Ez alól városunk filmszínháza sem kivétel, a bemutató első hat napján a mozi összesen tizenkilenc alkalommal tűzi műsorra a saga hetedik részét. Az ország többi pontján lévő mozihoz hasonlóan nálunk is fogynak a jegyek, és bár a nagyterem sokkal több néző befogadására alkalmas, mint a multiplex mozik termei, az éjféli vetítésre például a jegyek több, mint harmada már gazdára is talált, de a hétvégi előadások között is akad olyan, amelyiknél érdemes sietni, hogy a legjobb helyeket lefoglaljuk magunknak.

A rovat további hírei: Kultúra

Szentmise és újmisés áldás

Szentmise és újmisés áldás

2019. július 18. (csütörtök)

Lindmayer Miklós atya július 20-án este ellátogat a dunaújvárosi Krisztus király főtemplomba, hogy a 18 órakor kezdődő szentmisét megtartsa, és újmisés áldást osszon.

Mesélő táborozók

Mesélő táborozók

2019. július 18. (csütörtök)

A nyári táborokból gyakran érkeznek csoportok a József Attila Könyvtár gyermekkönyvtárába. Így történt ez szerdán is, amikor együtt hallgattak mesét a gyerekek, és még egy kis játék is belefért.

Ványa bácsi a színházi fesztiválon

Ványa bácsi a színházi fesztiválon

2019. július 15. (hétfő)

Nyolc darabot válogattak be a Vidéki Színházak Fesztiváljára, köztük egy dunaújvárosi koprodukciós előadást is.

„Minden kreatív műfaj lényege a katarzis”

„Minden kreatív műfaj lényege a katarzis”

2019. július 07. (vasárnap)

A DUDIK utolsó napján Ákos is fellépett és össze is hozta a fesztivál legjobb előadását a látogatóknak. A koncert előtt velünk is beszélgetett a vasműs klipforgatásról, a zenéről és a világról.

Mesejáték gyerekeknek a szabadban

Mesejáték gyerekeknek a szabadban

2019. július 03. (szerda)

Harmadik hetéhez érkezett az Alkotás és játék a szabadban elnevezésű bejárós kézműves tábor a Munkásművelődési Központ udvarán. Mint minden szerda délelőtt, úgy most is egy meseelőadás várta a kicsiket.

Woodstockra emlékeznek Pakson

Woodstockra emlékeznek Pakson

2019. július 01. (hétfő)

A woodstocki fesztivál két legendás, brit szereplője, a Ten Years After (TYA) és Miller Anderson, valamint az amerikai bluesélvonalába tartozó Eric Gales is fellép Pakson, az idei 27. Nemzetközi Gastroblues Fesztiválon.

Mester és tanítványai

Mester és tanítványai

2019. június 28. (péntek)

Egyedi kiállítás nyílt a múzeum második emeleti kiállító termében. Az aktuális tárlat Barcsay Jenő festőművész és tanítványai képeiből áll.