Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Fogynak a jegyek az új Star Wars-ra

2015. december 10. (csütörtök) 9:43 - Vass Ádám

Világszinten rohamosan fogynak a jegyek a Star Wars hetedik epizódjára, pár moziban már csak napokkal a bemutató utáni vetítésekre van szabad jegy, tehát nem árt beszerezni hamar, ha minél előbb szeretnénk látni a vásznon a filmet. 

Kétség kívül az év, ha nem az évtized legjobban várt filmje a Star Wars: Az ébredő Erő, és a filmet gyártó stúdió vezetőinek bizonyára nincsenek álmatlan éjszakái amiatt, hogy a film esetleg nem lesz elég nyereséges, ugyanis a néhány hete elindult jegyértékesítés szinte valamennyi országban lefagyasztotta az online jegyértékesítési rendszert, ahogy Magyarországon is. Akkor, hazánkban két nap alatt több, mint negyvenkétezren vették meg a filmre szóló jegyeket. Ez a szám a kezdeti nagy roham után lassabban ugyan, de folyamatosan nő, és már szinte biztos, hogy megdönti az idei év nyitóhétvégéjének rekorderét, a Minyonok nézőszámát. Hiszen míg az, közel kétszáztízezer nézővel nyitott, addig a Star Wars hetedik epizódja egy héttel a bemutatója előtt elérte ennek a számnak közel a felét.

A minden idők legjobb nyitóhétvégéje címért is versenybe száll, amiért éppen egy korábbi Star Wars résszel kell megmérkőznie, a második rész közel kétszázötvenezres csúcsával. Erre minden esélye meg is van, hiszen a várakozás ha lehet, még az eddigieknél is nagyobb, és szinte minden mozi kiemeltként kezeli a filmet, a lehetőségekhez mérten legtöbb előadást tartva.

Ez alól városunk filmszínháza sem kivétel, a bemutató első hat napján a mozi összesen tizenkilenc alkalommal tűzi műsorra a saga hetedik részét. Az ország többi pontján lévő mozihoz hasonlóan nálunk is fogynak a jegyek, és bár a nagyterem sokkal több néző befogadására alkalmas, mint a multiplex mozik termei, az éjféli vetítésre például a jegyek több, mint harmada már gazdára is talált, de a hétvégi előadások között is akad olyan, amelyiknél érdemes sietni, hogy a legjobb helyeket lefoglaljuk magunknak.

A rovat további hírei: Kultúra

Ma van a magyar nyelv napja

Ma van a magyar nyelv napja

2019. november 13. (szerda)

Ma van a magyar nyelv napja, ebből az alkalomból gálaműsort tart az Anyanyelvápolók Szövetsége, az M5 kulturális csatorna a nap folyamán bejátszásokkal, este pedig stúdióműsorral hívja fel a figyelmet az anyanyelv fontosságára.

Őszbúcsúztató családi délután

Őszbúcsúztató családi délután

2019. november 12. (kedd)

A Múzeumok Őszi Fesztiváljának zárórendezvényeként egy Őszbúcsúztató családi délutánra várta az érdeklődőket az Intercisa Múzeum múlt szombaton. A programok között kézműveskedés és tárlatvezetés is szerepelt.

Szenvedéllyel átitatott ecsetvonások

Szenvedéllyel átitatott ecsetvonások

2019. november 06. (szerda)

A Bartók Kamaraszínház aulájában egy újabb kiállítás nyílt meg kedden délután. Smuk Imre, a színház nyugalmazott művészeti vezetőjének festményeit lehet megtekinteni.

Új darabot próbálnak a Bartókban

Új darabot próbálnak a Bartókban

2019. november 05. (kedd)

Egy újabb bemutatóra készül a Bartók Kamaraszínház, Egressy Zoltán Portugál című tragikomédiáját Bodor Böbe rendezi. Az olvasópróbákat hétfőn délután kezdte meg a csapat.

Ma van a reformáció emléknapja

Ma van a reformáció emléknapja

2019. október 31. (csütörtök)

Ma van a reformáció emléknapja, országszerte ünnepségeket tartanak a protestáns gyülekezetek.

Elnémulás a Bartókban

Elnémulás a Bartókban

2019. október 30. (szerda)

Nyár óta készül, most végre bemutatják a Bartókban a stúdióterem legújabb előadását, az Elnémulás című drámát, melynek rendezője a színház igazgatója, Őze Áron.

Vasárnap premier a Bartókban

Vasárnap premier a Bartókban

2019. október 25. (péntek)

Újabb premierre készül a Bartók Kamaraszínház. Ezúttal egy könnyed, szórakoztató musicalt láthatnak a nézők. A Tiéd a világ! című előadás az Illés Zenekar előtt tiszteleg.