Dunaújváros Hetilap

Terike néni 95 éves - Jó egészséget kívánunk neki!

Ónodi Zoltán - 2015. december 8. 13:53

Fekete Sándorné Terike nénit köszöntötte a városi önkormányzat nevében Gombos István, humán ügyekért felelős alpolgármester és Pálfi- Németh Tünde, sajtószóvivő.

A Fekete családnak a december többet jelent, mint Mikulás vagy a karácsony ünnepe, hisz Terike néni ebben a hónapban töltötte be 95. életévét. Ennek örömére a Dunaújvárosi Önkormányzat nevében Gombos István, humán ügyekért felelős alpolgármester és Pálfi- Németh Tünde, sajtószóvivő köszöntötte fel a szépkorút. Velük a sajtó munkatársai érkeztek, ám meglepetésünkre kopogásunkra ükunokája Lizi nyitott ajtót, aki most múlt 1 éves és nagyon imád a mamival lenni.

Terike néni Hercegfalván született 1920-ban, majd Előszálláson és Nagyvenyimen is élt. Férje 41 éve, hogy magára hagyta ezért beköltözött a városba lányához, Pannihoz. Szülei végigdolgozták az életüket, édesanyja háztartásbeli volt, míg édesapja a tehenészetnél dolgozott. Iskolában hat évet végzett el majd szolgálóként dolgozott. Végül az öbölben lévő Ruhagyárban sikerült elhelyezkednie sok női társával együtt, ahol 18 évet dolgozott le. Nyugdíjba is innen ment 1974-ben. Két gyermeke született és nyolc unokával egy dédunokával büszkélkedik. Hétköznapjaiban szeret sok időt tölteni velük, akik szinte napi rendszerességgel látogatják.

 

Vallja, hogy szellemi frissességét is ezért tudja fenntartani, hisz folyamatos nyüzsgés veszi körül. Amikor van egy kis szabadideje szeret olvasni, születésnapjára egy képes Bibliával ajándékozta meg a család, igaz jobb szemére már gyengébben lát. Elárulta, hogy nagymamája is szépkorúként hunyt el. Jöttünk miatt már napok óta nem tudott rendesen aludni, szombat óta készül, hogy a frizurája és a ruhája is rendben legyen. A család eddig még csak szolidan köszöntötte fel, de tervezgetik a nagy születésnapi ebédet is. Eljövetelünkkor ígéretet tett, hogy öt év múlva jöhetünk újra köszönteni a 100. születésnapján.

A rovat további hírei: Közélet

Amit fontos tudni a június 9-i választások előtt

Amit fontos tudni a június 9-i választások előtt

2024. ápr. 16.

Nyár elején újra választ az ország, méghozzá egy időben az Európai Parlament (EP) tagjaira, a települési polgármesterekre, valamint az önkormányzati képviselőkre, továbbá a nemzetiségi önkormányzatok tagjaira voksolhatunk.

Szakmai értekezlet a rendőrségen

Szakmai értekezlet a rendőrségen

2024. ápr. 16.

A Dunaújváros és Környéke Közbiztonságáért Közalapítvány és Dunaújváros Önkormányzata szervezésében létrejövő Rendvédelmi hónap részeként, illetve annak megnyitójaként szerveztek konferenciát a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságon a napokban.

A Hoffmann Group szerszámmustrája az Innoparkban

A Hoffmann Group szerszámmustrája az Innoparkban

2024. ápr. 15.

Nagyszabású szerszámkiállításnak ad otthont az Innopark szerdán: a Hoffmann Group kiállítására 10-15 óra között várják az érdeklődőket – meghívó és regisztrációs űrlap máris itt!

Tájékoztatás a pótfűtés igényléséről

Tájékoztatás a pótfűtés igényléséről

2024. ápr. 14.

A szolgáltatói összegzés szerint a fűtési idény végeztével még egy hónapon át, május derekáig tart a pótfűtési időszak. DVG-tájékoztató itt!

Saját alapszabályát is megsérti a KDNP a szocialista jelölt érdekében?

Saját alapszabályát is megsérti a KDNP a szocialista jelölt érdekében?

2024. ápr. 13.

Egy volt fideszes képviselő szerint a KDNP soha, semmit sem csinált Dunaújvárosban.

A fűnyírás rendben lesz, több ember és gép dolgozik a köztereken

A fűnyírás rendben lesz, több ember és gép dolgozik a köztereken

2024. ápr. 13.

Már jó ideje igazi tavasz van, és ez látszik a növényeken is, minden kizöldült. Természetesen nő a fű is. Éppen ezért már jó ideje dolgoznak és nyírják a füvet a szakemberek Dunaújvárosban. Az idei évben több emberrel és több géppel történik a fűnyírás.

Már biztos: önálló marad a Rosti és a Széchenyi gimnázium is! (FRISSÍTVE)

Már biztos: önálló marad a Rosti és a Széchenyi gimnázium is! (FRISSÍTVE)

2024. ápr. 12.

"... előterjesztéséiben részletezett új tagintézmény létrehozása nem kerül felterjesztésre" – a tankerület a magyar nyelv szabályait megcsúfoló mondattal fújt visszavonulót. Győzelem a hajtás után. (FRISSÍTVE: Pintér Tamás polgármester is reagált a döntésre)