Dunaújváros Hetilap

Fogjon össze az egész város!

2016. január 14. (csütörtök) 17:27 - Molnár Emese

Félmillió forint gyűlt össze a Fidesz Dunaújvárosi Szervezetének egyik jótékonysági akcióján, melyet a Szent Pantaleon Kórház szülőszobájának felújítására ajánlottak fel.Az adományátadón Cserna Gábor, nemcsak mint pártvezető, hanem mint Dunaújváros polgármestere jótékonysági felhívást intézett az egész városhoz.

A Fidesz helyi szervezetének december 19-i jótékonysági akcióján félmillió forint gyűlt össze a kórház szülőszobájának felújítására. Cserna Gábor az akcióval kapcsolatban elmondta, évek óta szerveznek a karácsony előtt adománygyűjtő rendezvényeket. Az egyik a jótékonysági bál, amellyel decemberben hetvenkét családnak tudták szebbé tenni az ünnepeket. Szintén decemberben volt a jótékonysági forralt bor és forró tea árusítás, amelyet már három éve a kórház valamely gyűjtésére ajánlanak fel, így most a szülőszoba felújítására. A támogatóknak köszönhetően félmillió forint gyűlt össze. Ezt az összeget csütörtökön adták át dr. Mészáros Lajosnak, a kórház főigazgatójának, aki megköszönte a támogatást. Mint mondta, szeretnék építészetileg is méltó állapotba hozni a szülőszobát, amelybe be tudják telepíteni a legutóbbi, egymilliárd forintos pályázat által vásárolt új eszközöket.

A pénz átadása után még egy fontos kezdeményezésről szólt Cserna Gábor, nemcsak mint pártvezető, hanem mint városunk polgármestere. A rákbetegséggel küzdő Pecsét István történetéről már olvashattak a DO-n: mintegy 10,5 millió forintra lenne szüksége ahhoz, hogy egy életmentő kezelést kapjon. Itthon nem tudnak rajta segíteni, a legolcsóbb kezelést Kínában tudnák elvégezni. Sajnos nem csak a pénz előteremtése, hanem az idő is sürgeti: csupán fél év van rá.

Cserna Gábor a sajtótájékoztatón elmondta, a Fidesz és a város is úgy gondolja, segít a fiatalemberen, és az egész városra kiterjedő gyűjtést szerveznek. Ha minden városlakó kétszáz forinttal járulna hozzá, akkor összegyűlhet a szükséges összeg. Cserna Gábor arról is beszélt, ezen a héten a közgyűlést alkotó pártok vezetőit megkereste, hogy pártállástól függetlenül csatlakozzanak a gyűjtéshez. Mint mondta, valamennyi pártvezető az ügy mellé állt. Első lépésként minden pártiroda egységesen hétköznapokon 13 és 15 óra között nyitva lesz, ahová elvihetik a városlakók a felajánlásaikat. Később más adománypontokat is kijelölnek, és felkeresik a város nagyvállalatait, vállalkozásokat.

-Személyesen is találkoztam Pecsét Istvánnal, aki örült ennek a kezdeményezésnek.  Bízom benne, hogy sokan fognak az ügy mellé állni- mondta a polgármester.

Dr. Dorkota Lajos, Fejér megye és Dunaújváros díszpolgára arról beszélt, hogy karácsony előtt sokan szerveztek különböző jótékonysági akciókat, amelyekkel jelentős összegű adományok gyűltek össze. Most az egész város foghat össze egy közös, nemes célért, egy dunaújvárosi fiatalember gyógyulásáért. Bár a 200 forint kevésnek tűnik, de ha ötvenezer ember összefog, sikerül elérni a célt.  

A rovat további hírei: Közélet

Útfejújítások: több helyszínen is megújul a burkolat

Útfejújítások: több helyszínen is megújul a burkolat

2019. december 12. (csütörtök)

A Rév út és a Ruhagyári út mellett a Budai Nagy Antal út, a Kandó Kálmán tér, valamint a nagyvenyimi bekötő út megújítását is tervezi Dunaújváros önkormányzata. A közútfelújítási program forrását uniós pályázatok biztosítják, a beruházások össz-értéke több mint 1,5 milliárd forint.

DS Híradó: DUE fotókiállítástól Santa Claus Kupáig

DS Híradó: DUE fotókiállítástól Santa Claus Kupáig

2019. december 11. (szerda)

Az adventi időszak hírei mellett a Dunaújvárosi Egyetem fotópályázatának anyagából nyílt kiállítás, valamint a jégcsarnokban rendezett utánpótlástorna szerepel a DSTV Híradójának keddi kínálatában. Katt a hangképes összeállításért!

DS Híradó: Mikulás-parti, parkolás, adventi csokor

DS Híradó: Mikulás-parti, parkolás, adventi csokor

2019. december 10. (kedd)

Sok téma terítékre került a DSTV összeállításában - a Híradót terveink szerint továbbra is rendszeresen a böngészők a DO-ról! Mutatom!

Hallgatói Önkormányzat: "Cipősdoboz Akció" – várják az adományokat!

Hallgatói Önkormányzat: "Cipősdoboz Akció" – várják az adományokat!

2019. december 06. (péntek)

Jelenleg is tart a Dunaújvárosi Egyetemen a Hallgatói Önkormámnyzat (HÖK) által kezdeményezett karácsonyi karitatív megmozdulás: "Cipősdoboz Akció" adománygyűjtése során egészedecember 16-ig várják a gyerekeknek szánt ajándékokat, játékokat!

Lánglovagok: advent idején több a lakástűz – és a többségük megelőzhető!

Lánglovagok: advent idején több a lakástűz – és a többségük megelőzhető!

2019. december 06. (péntek)

Az ünnepi időszak előtt egy aktuális figyelmeztetéssel rukkolt ki a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság sajtószolgálata; az advent és a karácsony sajnos az elkerülhető lakástüzek periódusa is a tűzoltóság évtizedes tapasztalatai szerint – egy kis odafigyeléssel lekerülhető, hogy az advent a lánglovagokra várakozás időszaka legyen!

Két utat is felújítanak!

Két utat is felújítanak!

2019. december 05. (csütörtök)

A dunaújvárosi utak felújítását célzó program részeként a Ruhagyári út és a Rév út 2x1 forgalmi sáv kialakítású útjainak fejlesztését és megújítását tervezi városunk önkormányzata.

Fogyatékkal élők napja: fontos lépés az élhetőbb város felé

Fogyatékkal élők napja: fontos lépés az élhetőbb város felé

2019. december 04. (szerda)

Egyeztető fórum létrehozását javasolja Szabó Zsolt, Dunaújváros alpolgármestere, amely az önkormányzat és a fogyatékkal élő embereket képviselő szervezetek közötti párbeszédet, a közös munkát hivatott elősegíteni.