Dunaújváros Hetilap

Fogjon össze az egész város!

2016. január 14. (csütörtök) 17:27 - Molnár Emese

Félmillió forint gyűlt össze a Fidesz Dunaújvárosi Szervezetének egyik jótékonysági akcióján, melyet a Szent Pantaleon Kórház szülőszobájának felújítására ajánlottak fel.Az adományátadón Cserna Gábor, nemcsak mint pártvezető, hanem mint Dunaújváros polgármestere jótékonysági felhívást intézett az egész városhoz.

A Fidesz helyi szervezetének december 19-i jótékonysági akcióján félmillió forint gyűlt össze a kórház szülőszobájának felújítására. Cserna Gábor az akcióval kapcsolatban elmondta, évek óta szerveznek a karácsony előtt adománygyűjtő rendezvényeket. Az egyik a jótékonysági bál, amellyel decemberben hetvenkét családnak tudták szebbé tenni az ünnepeket. Szintén decemberben volt a jótékonysági forralt bor és forró tea árusítás, amelyet már három éve a kórház valamely gyűjtésére ajánlanak fel, így most a szülőszoba felújítására. A támogatóknak köszönhetően félmillió forint gyűlt össze. Ezt az összeget csütörtökön adták át dr. Mészáros Lajosnak, a kórház főigazgatójának, aki megköszönte a támogatást. Mint mondta, szeretnék építészetileg is méltó állapotba hozni a szülőszobát, amelybe be tudják telepíteni a legutóbbi, egymilliárd forintos pályázat által vásárolt új eszközöket.

A pénz átadása után még egy fontos kezdeményezésről szólt Cserna Gábor, nemcsak mint pártvezető, hanem mint városunk polgármestere. A rákbetegséggel küzdő Pecsét István történetéről már olvashattak a DO-n: mintegy 10,5 millió forintra lenne szüksége ahhoz, hogy egy életmentő kezelést kapjon. Itthon nem tudnak rajta segíteni, a legolcsóbb kezelést Kínában tudnák elvégezni. Sajnos nem csak a pénz előteremtése, hanem az idő is sürgeti: csupán fél év van rá.

Cserna Gábor a sajtótájékoztatón elmondta, a Fidesz és a város is úgy gondolja, segít a fiatalemberen, és az egész városra kiterjedő gyűjtést szerveznek. Ha minden városlakó kétszáz forinttal járulna hozzá, akkor összegyűlhet a szükséges összeg. Cserna Gábor arról is beszélt, ezen a héten a közgyűlést alkotó pártok vezetőit megkereste, hogy pártállástól függetlenül csatlakozzanak a gyűjtéshez. Mint mondta, valamennyi pártvezető az ügy mellé állt. Első lépésként minden pártiroda egységesen hétköznapokon 13 és 15 óra között nyitva lesz, ahová elvihetik a városlakók a felajánlásaikat. Később más adománypontokat is kijelölnek, és felkeresik a város nagyvállalatait, vállalkozásokat.

-Személyesen is találkoztam Pecsét Istvánnal, aki örült ennek a kezdeményezésnek.  Bízom benne, hogy sokan fognak az ügy mellé állni- mondta a polgármester.

Dr. Dorkota Lajos, Fejér megye és Dunaújváros díszpolgára arról beszélt, hogy karácsony előtt sokan szerveztek különböző jótékonysági akciókat, amelyekkel jelentős összegű adományok gyűltek össze. Most az egész város foghat össze egy közös, nemes célért, egy dunaújvárosi fiatalember gyógyulásáért. Bár a 200 forint kevésnek tűnik, de ha ötvenezer ember összefog, sikerül elérni a célt.  

A rovat további hírei: Közélet

D+ Híradó - Augusztális, fejlesztések

D+ Híradó - Augusztális, fejlesztések

2019. augusztus 20. (kedd)

Színes programok a nemzeti ünnepen, járdafelújítás az Építők útján, olvasópróba a Bartókban - egy csokorban a nap legfontosabb eseményei a D+TV Híradójában.

Lehellet megszegik

Lehellet megszegik

2019. augusztus 20. (kedd)

Itt volt ez Merkel látogatás és az egyesült ellenzék testületileg elvesztette a fejét.

Isten éltessen Magyarország!

Isten éltessen Magyarország!

2019. augusztus 20. (kedd)

Cserna Gábor polgármester a nemzeti ünnephez kapcsolódó gondolatait tolmácsoljuk Olvasóinknak.

D+ Híradó - Heti hírösszefoglaló

D+ Híradó - Heti hírösszefoglaló

2019. augusztus 18. (vasárnap)

Egy csokorban a hét legfontosabb hírei, eseményei a D+TV heti hírösszefoglalójában.

Átadták a Pro Pentele díjat

Átadták a Pro Pentele díjat

2019. augusztus 18. (vasárnap)

A Pro Pentele Díj, az Oklevél Penteléért díj és az Emlékoklevél Penteléért díj átadásával és aratóbállal köszöntötték augusztus 20-át a Pentelei Nyugdíjas Klub, a Hagyományőrző Egyesület tagjai szombaton az egykori Szórád iskolában, az Óvárosban.

Áramszünet lesz!

Áramszünet lesz!

2019. augusztus 17. (szombat)

Az E.ON folyamatos korszerűsítést hajt végre a városi hálózaton, melynek biztonságos elvégzése érdekében elengedhetetlen a vezetékek időszakos feszültségmentesítése. Ezért augusztus 28-án  8:30-tól várhatóan 15:30-ig áramszünet lesz az alábbi területeken.

Folytatódnak a járdafelújítások

Folytatódnak a járdafelújítások

2019. augusztus 17. (szombat)

Az elmúlt öt év munkája és az elmúlt három év tervezése után több száz méter járda újult meg a 6-os körzetben, az Építők útján.