Futsal: a továbbjutó nyerhet is

spigott - 2016. január 7. 7:50

Első idei tétmérkőzését játssza a Dunaferr DF Renalpin FC futsal csapata, mely ma este fél héttől a Swietelsky Haladás gárdáját fogadja a sportcsarnokban, ezúttal a Magyar Kupa negyeddöntőjének első felvonásán.

Ma hivatalosan is véget ér a téli szünet a Dunaferr DF Renalpin FC futsal csapata számára, mely este fél héttől a Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén lép pályára a Swietelsky Haladás VSE ellen. A bajnokság második helyén álló szombathelyiek, valamint a harmadik Dunaferr párharca igazi csemegének ígérkezik, már csak azért is, mert a két gárda az idei szezonban rendre gólokban gazdag találkozókat vívott eddig egymással: a bajnokság második fordulójában a Haladás nyert 8-6-ra, míg Dunaújvárosban Fehér Zsolt együttese diadalmaskodott 8-7 arányban.

Egy kupapárharc azonban mindig speciális, főleg az oda-visszavágós rendszer miatt, így komoly taktikai csatára lehet számítani a mai, valamint január 20-ai, szombathelyi találkozón is. az biztos, hogy a Dunaferr csapatából hiányzik Horváth Szabolcs, valamint Hajnal Róbert is, előbbi súlyos térdsérüléséből lábadozik, míg utóbbi szerződését december végén felbontotta egyesületünk. Ott lesz viszont a Fehér Zsolt csapatában a héten igazolt Varga Csaba, aki nagyon várja már bemutatkozását, s reméli, hogy góllal, gólokkal tudja hozzásegíteni együttesünket a remélt továbbjutáshoz.
Ez, mármint a továbbjutás rendkívül sokat jelentene a Dunaferr DF Renalpin FC számára, s mint azt Fehér Zsolt vezetőedző elmondta, véleménye szerint az a csapat, amelyik ebből a párharcból továbbjut, képes lehet a sorozat végső győzelmének elérésére is.

"Két nagyon nehéz mérkőzés vár ránk a Haladás ellen, de egyelőre csak a hazai találkozóra koncentrálunk, de természetesen nagyon bízom abban, hogy a két mérkőzés alapján mi leszünk azok, akik bekerülnek a legjobb négy közé, ami úgy gondolom, hogy ennek a csapatnak az eddigi legjobb eredménye lenne. Számunkra ez a döntő most, én úgy gondolom, hogy az a csapat, amelyik ebből a párharcból továbbjut, az megnyeri a Magyar Kupát. Azt tudom magunkról, hogy egy mérkőzésen bárkit meg tudunk verni, ezt erősítem a csapatban, de addig még természetesen el kell jutnunk, ami szintén nem lesz egyszerű, mert a Szombathely szintén nagyon jó csapatot alkot" – fogalmazott a Dunaferr DC Renalpin FC vezetőedzője a haladás elleni kupapárharc előtt.

A rovat további hírei: Sport

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.