Kézilabda: orosz ellenfél az EHF Kupában

spigott - 2016. január 19. 11:32

Az orosz Asztrahanyocska csapata lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttesének ellenfele az EHF Kupa negyeddöntőjében.

Mint azt minden helyi sportbarát bizonyára tudja, a Siófok elleni párharcból – idegenben lőtt több góljának köszönhetően – a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese jutott be az EHF Kupa legjobb nyolc együttese közé. A nemzetközi kupaküzdelmek véghajrájába a mieinken kívül két dán (Odense, Randers), két német (Leipzig, Metzingen), a román Brassó, az orosz Asztrahanyocska, valamint a svéd H65 Höörs együttese jutott, így ez a nyolcas várhatta a negyeddöntő ma délelőtti sorsolását.

Kemény feladat vár Bulath Anitáékra!

Ahogy azt megszokhattuk már, a sorsolást az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) bécsi központjában rendezték meg, s a mieink számára erősen felemásan alakult a párosítás, hiszen az orosz Asztrahanyocska együttesét sodorta Zdravko Zovko tanítványainak útjába Fortuna. Együttesünk következő kupaellenfele jelenleg a hatodik helyen áll az orosz bajnokságban, kilenc meccsen szerzett tizenkét pontjával. Az EHF Kupában két könnyű párharccal a háta mögött várhatja a mieink elleni csatát az orosz csapat, mely a harmadik fordulóban a görög  O.F.N. Ionias, míg a nyolcaddöntőben az orosz Sinara együttesét búcsúztatta kettős győzelemmel. A negyeddöntő első találkozóját Oroszországban rendezik február 20-án, vagy 21-én, míg az egy héttel későbbi visszavágón a DKKA együttese lesz a pályaválasztó.

A sorsolással kapcsolatban természetesen megkerestük együttesünk ügyvezetőjét, Szemenyei Istvánt is, aki szerint gazdaságilag az egyik legköltségesebb ellenfelek kaptuk, ugyanakkor a DKKA szakmai stábja szerint nem jelenthet megoldhatatlan feladatot a négy közé jutás kiharcolása együttesünk számára.

Szemenyei István bizakodva várja a párharcot! (képek: DO-archív)

"Úgy látszik, hogy kijár nekünk minden évben egy keleti túra, s azt mondanom sem kell, hogy amit a Siófok elleni párharcon nyertünk gazdaságilag, azt most "elveszítjük", mert a legköltségesebb túra vár ránk az oroszországi utazással. Ilyen szempontból tehát nem volt kedvező a sorsolás, ugyanakkor az edzői stábbal egyeztetve elmondhatom, hogy az Asztrahanyocska egy olyan csapat, amelyiken túl lehet jutni, s talán az is kedvező lehet számunkra, hogy az első mérkőzést idegenben játsszuk. A visszavágóval kapcsolatban egyelőre annyit szeretnék elmondani, hogy felvesszük a kapcsolatot az Európai Kézilabda Szövetség mellett a magyar szövetséggel is, s próbáljuk elérni, hogy bizonyos feltételek árán is, de a Dunaújvárosi Sportcsarnokban rendezhessük meg a párharc második mérkőzését. Remélhetőleg ezzel kapcsolatban hamarosan újabb, számunkra kedvező információval is szolgálhatunk szurkolóinknak" - fogalmazott Szemenyei István ügyvezető.

A rovat további hírei: Sport

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

2024. ápr. 26.

Nem tudnak elutazni Rácalmásra a sereghajtó érdiek, így elmarad a Dunaújváros Futsal csapatának ma este hét órára tervezett bajnoki találkozója.

Nehéz meccs vár a Kohászra

Nehéz meccs vár a Kohászra

2024. ápr. 26.

A dobogóra hajtó Mosonmagyaróvár otthonában folytatja a bajnokságot a Dunaújvárosi Kohász kézilabda Akadémia felnőtt csapata pénteken este hat órától.

DSTV: eredményes lövészek

DSTV: eredményes lövészek

2024. ápr. 25.

Nagyjából fél évvel ezelőtt forgattunk utoljára a Főnix Lövész SE alakulatánál – azóta is sikert sikerre halmoztak, és nagyon sok versenyen vettek részt a tagok. Ráadásul azóta újra birtokba vehették a lőteret is, amely jelentős segítség az egyesület számára – örömteli hírekről számolt be Vinczellér Imre. Hangkép.

Jól hajráztak az akadémisták

Jól hajráztak az akadémisták

2024. ápr. 25.

A Szolnok és a Miskolc ellen sem veszítettek szettet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában.

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.