Dunaújváros Hetilap

Sztojka Csaba az új roma önkormányzati tag

2016. január 29. (péntek) 13:12 - Molnár Emese

A Roma Nemzetiségi Önkormányzat korábbi képviselője, Győrfiné Szécsi Beatrix január 12-én írásban lemondott mandátumáról, ezért új képviselőt kellett választani a testületbe.

Sztojka Csaba lett a helyi Roma Nemzetiségi Önkormányzat tagja. Az előző választáson a Roma Nemzetiségi Önkormányzat képviselője lett Győrfiné Szécsi Beatrix, aki 2016. január 12-én írásban lemondott mandátumáról. Emiatt összeült a Helyi Választási Bizottság. Dr. Bakos Károly, a bizottság elnöke elmondta, a törvény szerint ilyen esetben a 2014-es választáson következő legtöbb szavazatot kapó személy lép a helyébe. Ám ketten is egyenlő számú szavazattal bírtak, Sztojka Csaba és Sztojka Sándor (tizenöt-tizenöt voks).

 Kettejük közül sorsolással választották ki azt, hogy melyikük töltheti be a képviselői tisztséget a roma önkormányzatnál.

A két jelölt nevét tartalmazó papírt egy-egy borítékba tették, amelyeket lepecsételtek, majd egy urnába helyezték. Dr. Balog Edina, a Helyi Választási Bizottság tagja húzta ki az új képviselő nevét tartalmazó borítékot: a sorsolás alapján Sztojka Csaba lesz az új képviselő.

A határozat ellen fellebbezést nyújthat be február 1-jén 16 óráig a központi névjegyzékben szereplő választópolgár, jelölt, jelölő szervezet, továbbá az ügyben érintett természetes és jogi személy, jogi személyiség nélküli szervezet. Ezen határidő lejárta után válik jogerőssé a mandátum.

A rovat további hírei: Közélet

DS Híradó: digitális témahét

DS Híradó: digitális témahét

2020. február 20. (csütörtök)

Digitális témahét a Móriczban, tollaslabda a sportcsarnokban - érdekes és aktuális tartalmakkal jelentkezett a DS Híradó tegnapi adása.

DS Híradó: fókuszban a választás!

DS Híradó: fókuszban a választás!

2020. február 18. (kedd)

Természetesen a vasárnap rendezett időközi országgyűlési választás került a DS Híradó tegnapi adásának vezető anyagába. Ellenzéki diadal és további aktualitások máris itt!

Megállapodást kötöttek – élhet a gyár!

Megállapodást kötöttek – élhet a gyár!

2020. február 13. (csütörtök)

Visszavonta a létszámleépítést, kétlépcsős bérfejlesztést tervez az ISD Dunaferr Zrt., így a szerdára időzített tüntetés is elmaradt az Orosz Nagykövetség előtt. A megegyezés hírét közleményben üdvözölte a város önkormányzata.

A költségvetésről is döntött a közgyűlés

A költségvetésről is döntött a közgyűlés

2020. február 13. (csütörtök)

Néma főhajtással, majd a „Dunaújváros Sportjáért” Díj ünnepélyes átadásával kezdődött a közgyűlés nyílt ülése a Városháza „C” szárnyában csütörtökön délelőtt. Ezt követően 40 napirend tárgyalása során több zsebbevágó tételről, így a város büdzséjéről is döntöttek a képviselők.

DS Híradó: közmeghallgatás, kiállítás

DS Híradó: közmeghallgatás, kiállítás

2020. február 13. (csütörtök)

Közmeghallgatás a városházán, helyesírási verseny a Gárdonyiban, kiállítás a Bartókban - érdekes és aktuális tartalmakkal jelentkezett a DS híradó tegnapi adása.

Egészségügy: áttörés a hálapénz-fronton? (2.)

Egészségügy: áttörés a hálapénz-fronton? (2.)

2020. február 12. (szerda)

Amint arról múlt heti nyitányunkban beszámoltunk, sorozatot kezdtünk a magyar egészségügy egyik legvitatottabb eleme, a hálapénz egyszerre neuralgikus és roppant aktuális témájáról. A második részben a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet kerül a fókuszba – monstre interjúnk első felvonása dr. Mészáros Lajos főigazgató főorvossal; lesz folytatás! 

DVCSH: változik az ügyfélfogadás

DVCSH: változik az ügyfélfogadás

2020. február 12. (szerda)

Technikai okból módosul az ügyfélfogadási rend a DVCSH Építők útja 7. alatti ügyfélszolgálatán pénteken. Rövidítés a hajtás után.