Készül a rajtra a Gorillaz

doszerk - 2016. március 17. 13:44

Dunaújvárosban kezdi a 2016-os, Bodri Pincészet Divízió I. néven futó bajnokságot a Gorillaz amerikai futball csapata, mely idén ünnepli tizedik születésnapját.

Egyre inkább közeledik a bajnokság nyitányához a Dunaújváros Gorillaz amerikai futball csapata, mely április 3-án, a Budapest Wolves második számú együttese ellen vág neki a Divízió I. küzdelmeinek. Mint arról Bachrathy Kornél, a Gorillák irányítója beszámolt, szerencsére sok év nehézségei után tavaly biztosabb lábakra állt egyesületük az anyagiak terén, hiszen magánszemélyektől és a városunk önkormányzatától is több ízben kaptak támogatást, valamint az adó 1% gyűjtésük is eredményes volt. Ennek köszönhetően több, mint egymillió forintért tudtak felszereléseket vásárolni, ezért az új jelentkezőknek már biztosítani tudják a sisakot és vállvédőt is kedvezményes konstrukcióban, megkönnyítve ezzel a sportág alapjainak elsajátítását.

Az Ezüsthátúak év elején két kispályás tornán is szerepeltek: Miskolcon a második helyet szerezték meg, míg a fővárosi rendezvényen nem sikerült továbbjutni a csoportból, igaz ezek a tornák elsősorban csapatéptő tréningnek voltak jók, mert a nagypályához nem sok köze volt az eredményeknek. Mint azt megtudtuk, a felnőtt csapat magja változatlan, de néhány fiatal és új játékos bekerült, vagy "visszakerült" a keretbe. A Budapest Eagles továbbra is 6-7 fővel erősíti a Gorillazt: ők kölcsönben játszanak majd csapatunknál idén is. Ráadásul idén első ízben légiós is szerepel a csapatban, Victor Allen Williams Jr. Wisconsinból érkezik a védelembe, de akár a támadásoknál és visszahordásoknál is hatékony fegyver lehet. Összességében 35 fő körüli létszámmal vág neki a Gorillaz az idei sorozatnak. Idén ráadásul új mezek is készültek, világos szürkében, tehát valódi "Ezüstháttal" néz szembe csapatunk az ellenfelekkel.

Képek: DO-archív

2016-ban kilenc csapat nevezett az osztályba, 6 alapszakaszi meccs vár a mieinkre, majd a legjobb négy mérkőzik meg a döntőért. Nem kérdés, hogy idén is csapatunk a fő esélyes, elvégre zsinórban az ötödik alapszakaszt nyertek, s tavaly már a negyedik döntőjüket játszották. Ezzel együtt nehéz szezonra számít a csapatvezetés, mert az új érkezők (Szekszárd BadBones és a debreceni-szolnoki játékosokból álló Gladiators) jó játékerőt képviselnek és a többiek ellen is komolyan kell készülni. Jó hír azonban, hogy három olyan csapattal is megmérkőznek a mieink, akikkel nagyon régen találkoztak, vagy egyáltalán nem játszottak még, ami tovább színesíti az érdekesnek és kiegyensúlyozottnak tűnő mezőny küzdelmeit.

A Gorillaz bajnoki programja

04.03. Gorillaz - Budapest Wolves 2
04.10. Szekszárd Bad Bones - Gorillaz
05.08. Gorillaz - Budapest Cowbells 2
05.15. Gladiators (Debrecen) - Gorillaz
05.29. Budapest Titans - Gorillaz
06.05. Gorillaz - Újpest Bulldogs
06.26. Elődöntők
07.10. Döntő

A rovat további hírei: Sport

Eb-indulást ért a bajnoki arany

Eb-indulást ért a bajnoki arany

2024. ápr. 30.

Minden ellenfelét magabiztosan legyőzve szerzett aranyérmet az abonyi U17-es bajnokságon Pupp Viktória, a DKSE tehetséges birkózója.

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

2024. ápr. 30.

Túl van első, átmozgató edzésén a Székely Zója, Mayer Gréta, Makai Lilla, Szilágyi Nikolett, Péter Sára összeállítású magyar tornász válogatott.

Értékes döntetlen a felnőttek között

Értékes döntetlen a felnőttek között

2024. ápr. 29.

Fordulatos csatában ért el 25-25-ös döntetlent a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U21-es csapata a Tököl vendégeként az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Nyolc között az ifik

Nyolc között az ifik

2024. ápr. 29.

A Polo SC ellen aratott magabiztos, tizenegy gólos győzelemmel jutott be a rájátszásba a DFVE ifjúsági leány vízilabda csapata.

Megérdemelt DFC-siker

Megérdemelt DFC-siker

2024. ápr. 29.

Két súlyos sérülés és egy kiállítás ellenére is kétgólos győzelemnek örülhetett a Mohács elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Óriásit hajráztak a DKKA fiataljai

Óriásit hajráztak a DKKA fiataljai

2024. ápr. 28.

A második félidőben huszonkét gólt szerezve győzte le a Kozármisleny együttesét a DKKA U19-es csapata a korosztályos bajnokság legutóbbi fordulójában.

Bronzéremért játszhat a DFVE

Bronzéremért játszhat a DFVE

2024. ápr. 27.

Az első meccshez képest óriásit javult, hatalmasat küzdött, de ötméteresek után elveszítette a bajnoki elődöntő második mérkőzését a DFVE női vízilabda csapata a Fradi ellen.