Kézilabda: rangadó előtt a Kohász

2016. március 2. (szerda) 18:13 - spigott

A hétvégi kupameccsek után a bajnokságban vár kemény feladat a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapatára, mely az Érd gárdáját látja vendégül a sportcsarnokban. Együttesünk jó hangulatban, de elszántan és győzelemre éhesen várja a csütörtök esti hazai összecsapást.

Pár nap telt csak el az Asztrahanyocska elleni EHF Kupa negyeddöntő óta, de túl sokat nem pihenhetnek a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt csapatának tagjai, akikre csütörtökön este már újabb nehéz feladat vár. Zdravko Zovko együttese ugyanis az Érd csapatát látja vendégül a Dunaújvárosi Sportcsarnokban, méghozzá egy olyan mérkőzésen, mely komolyan befolyásolhatja a bajnoki alapszakasz végeredményét is. A vendég érdiek ugyanis jelenleg a harmadik helyen állnak a tabellán, s csak jobb gólarányukkal előzik meg együttesünket, mely szintén huszonhat pontot gyűjtött az eddig eltelt tizennyolc bajnoki fordulóban.

Egy esetleges győzelemmel tehát megelőzné holnapi vetélytársát a DKKA, ám ez egyáltalán nem ígérkezik könnyű feladatnak. Ugyan az érdiek most nincsenek túl jó passzban, hiszen a hétvégén hatalmas balszerencsével, idegenben lőtt kevesebb góljuknak köszönhetően estek ki a KEK-ből, az biztos, hogy egy motivált, erős csapat vár a Kohász kézilabdázóira. A motivációval szerencsére a mieinknél sincs gond, hiszen a csapat szakvezetői és játékosai is átérzik a mérkőzés tétjét, ráadásul együttesünk mindenképpen vissza akar vágni ellenfelének az Érden elszenvedett 33-26-os vereségért.
Nem számít könnyű találkozóra a DKKA másodedzője, György László sem, aki szerint a csapat jó hangulatban, de elszántan várja az Érd elleni párharcot.

"Nagyon szűkös az időnk, így az EHF Kupa-mérkőzések után pár napunk volt felkészülni az Érdre. Az Asztrahanyocska ellen hajtós, kemény találkozókat játszottunk, kissé elfáradtak a lányok, így ez a pár nap elsősorban a regenerálódásról és a különböző taktikai dolgokról szólt. Kielemeztük ellenfelünket, s komoly figyelmet fordítottunk sérült játékosaink rehabilitációjára is, s remélhetőleg a holnapi mérkőzésen már mindenkire számíthatunk majd. Az érdi mérkőzésen sok hibát követtünk el a második félidőben, s ezért kaptunk ki viszonylag simán, ami azért volt bosszantó, mert ezeket megbeszéltük a lányokkal a találkozó előtt. Ezeket a hibákat most nem szeretnénk elkövetni, s ha fegyelmezetten védekezünk, valamint a helyzeteinket is jó arányban használjuk ki, úgy itthon tartjuk a bajnoki pontokat. Az, hogy továbbjutottunk a nemzetközi kupában még egy plusz lelki lökést adhat a csapatnak, mely érthetően jó hangulatban, győzelemre éhesen várja az Érd elleni rangadót" – árulta el György László, a DKKA másodedzője.

A rovat további hírei: Sport

Formula 1 - Július 19-én lesz a verseny a Hungaroringen

Formula 1 - Július 19-én lesz a verseny a Hungaroringen

2020. június 02. (kedd)

Július 19-én versenyez a Forma-1-es világbajnokság mezőnye a Hungaroringen - derült ki a sorozat kereskedelmi jogait birtokló Liberty Media keddi közleményéből, amely a koronavírus-járvány miatt csak júliusban elrajtoló idény első nyolc versenyhétvégéjét tartalmazza.

Kispályás foci - Irány a pálya!

Kispályás foci - Irány a pálya!

2020. június 02. (kedd)

A VI. Nemzeti Kupával, valamint a XVIII. Dunaújváros Kupával kezdi újra kispályás labdarúgó tornáit a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség.

Hosszabbított kvalifikációs időszak

Hosszabbított kvalifikációs időszak

2020. június 01. (hétfő)

A súlyemelők tokiói olimpiára selejtező időszaka október 1-jén folytatódik és 2021. április 30-án ér véget a sportági világszövetség (IWF) honlapjának híre szerint.

Két forduló után jön a döntő a strandröplabdázóknál

Két forduló után jön a döntő a strandröplabdázóknál

2020. június 01. (hétfő)

A Magyar Röplabda Szövetség (MRSZ) elnökségének tervezete értelmében két fordulóból és a döntőből áll majd az idei strandröplabda országos bajnokság.

Milyen sportot válasszunk? (1. rész)

Milyen sportot válasszunk? (1. rész)

2020. május 31. (vasárnap)

Meghatározó lehet az egészséges életmód felé vezető úton, hogy milyen mozgást építünk be a mindennapokba. Milyen sportágat válasszunk? Miből választhatunk? Honnan fogjuk tudni, hogy nekünk való-e egy-egy edzésforma?

Elkészült a versenykiírás

Elkészült a versenykiírás

2020. május 31. (vasárnap)

A Magyar Kézilabda Szövetség Versenybizottsága elkészítette a 2020/2021-es felnőtt női és férfi NB I-es bajnokságok versenykiírását.

Megvannak a liga legjobbjai

Megvannak a liga legjobbjai

2020. május 30. (szombat)

Hat egyéni kategóriában hirdettek végső győztest pénteken az Erste Liga különdíjainak odaítélésénél.