Bajnokok, győztesek, érmesek - Iskolai kishírek

doszerk - 2016. április 17. 19:24

Nagy sikert értek el a Petőfi iskola kézilabdázói, akik a diákolimpiai selejtező tornán a legjobbnak bizonyultak, és megyei bajnokként jutottak az országos döntőbe.Iskolai kishírek.

A geometria atyja

A huszonharmadik tankerületi Euklidészi matematika versenyt rendezte meg április 13-án a Vasvári iskola. A megmérettetésre az általános iskolák 5-8. osztályos diákjai nevezhettek egyéniben, intézményenként két-két tanuló. A magas szintű verseny a terv szerint zajlott, azonban az eredményhirdetésre még várni kell, a helyezésekről később számolnak be.

Bronzérem elsősegélyből

A Lorántffy iskola csapata harmadik helyezést ért el a Vöröskereszt által szervezett elsősegélynyújtó versenyen. A negyvenötödik alkalommal megrendezett próbatételen elméleti és gyakorlati feladatokat kellett megoldani a mozinál. A bronzérmes csapat tagjai: Géczi Viktória 9/3, Kugler Szilvia 9/3, Srauf Dominika 9/3, Lipcsei Gabriella 1/9/a és Nagy Patrik 2/12/a.

Megyei bajnokok

Nagy sikert értek el a Petőfi iskola kézilabdázói, akik a diákolimpiai selejtező tornán a legjobbnak bizonyultak, és megyei bajnokként bejutottak az országos döntőbe. A szenzációs sikert kivívó csapat tagjai: Penzer Kata, Vida Evelin, Pándi Gabriella, Szalai Boglárka, Gengeliczky Lili, Héring Adrienn, Wenszky Dorka, Szalai Vivien, Berta Alexandra. A felkészítő testnevelőjük Czintula Mihály volt.

Muki szépítők

Legalábbis ez a cél és ennek érdekében a Dunaferr iskola dolgozói és diákjai mindent meg is tesznek. Jelesül, április elején azon fáradoztak, hogy elvégezzék a szükséges karbantartási javításokat és szépítő munkálatokat. Azt vallják: „Ha már felújítottuk, akkor vigyázzunk is rá.” Ezt pedig Zámbó Zsolt oktató vezetésével a Dunaferr iskola tizenegyedikes osztálya megtette.  

Szépen és helyesen

Az országos Simonyi helyesírási versenyen remek eredményeket értek el a Móricz iskola diákjai. A hetedikesek között Schneider Lilla a hatodik helyet szerezte meg. Őt Jakabné Balogh Rózsa készítette fel a versenyre. Makovits Johanna ugyanebben a mezőnyében a tizenharmadik helyen zárt. Felkészítő tanára Szupricsné Szabó Magdolna volt. A nyolcadikosok között Gyimesi Norbert a hetedik (felkészítője: Jakabné Balogh Rózsa), Csősz Attila a tízedik helyezést szerezte meg (felkészítője Szupricsné Szabó Magdolna).

Almavirág szolgálat

A Rudas iskola vezetősége felhívással fordult a diákjai felé, hogy aki szeretne a VIII. Rácalmási Almavirág Fesztivál (április 23-24.) rendezvényein iskolai közösségi szolgálatot vállalni, az április 21-ig jelentkezhet a faliújságon kifüggesztett táblázatban. A rendezvényre felkészítő órát is tartanak.

A rovat további hírei: Oktatás

DSTV: gálát rendezett a Petőfi iskola

DSTV: gálát rendezett a Petőfi iskola

2024. már. 26.

Nagyszabású és rendhagyó megemlékezésről számol be a DSTV összeállítása. A Petőfi Sándor Általános Iskola közösségének közelmúltban tartott gálaműsorán mintegy 250 diák lépett közönség elé a KULTIK Moziban. Hangkép.

DSTV: szakmai nap a Dunaferr középiskolában

DSTV: szakmai nap a Dunaferr középiskolában

2024. már. 24.

Látványos és szó szerint mozgalmas bevetésről tudósít a DSTV összeállítása. A vármegyei rendőr-főkapitányság és a rendészeti képzést végző középiskolák közötti kapcsolat keretében látogattak el a MEKTA-alosztály szakemberei a Dunaferr iskola szakmai napjára. Hangkép.
 

DSTV: minőségi időtöltés a gyerekekkel

DSTV: minőségi időtöltés a gyerekekkel

2024. már. 21.

Érdekes témát boncolgat a DSTV sorozatának új darabja a Dunaújvárosi Óvoda vezetőjével. Gyenes Éva ezúttal a minőségi időtöltésről fejtette ki gondolatait – többek között arról, miért is fontos minél több időt a szabadban tölteni, és segíteni a kicsiket élményszerzéssel, új impulzusokkal. Hangkép.
 

DSTV: beilleszkedés az óvodába

DSTV: beilleszkedés az óvodába

2024. már. 18.

Komoly témával, az óvodai beilleszkedés kérdéskörével foglalkozik a DSTV összeállítása. A gyerekeknek, de a szülőknek is jelentős "ugrás" ez, az ismerkedés-megismerés folyamata elsőrendűen fontos ebben az életszakaszban. Hangkép.

DSTV: újabb remek évfolyamkoncert a Móriczban

DSTV: újabb remek évfolyamkoncert a Móriczban

2024. már. 15.

Idén immáron második alkalommal szerveztek évfolyamkoncertet a Móricz Zsigmond Általános Iskolában, derül ki a DSTV összeállításából. Ez alkalommal a szülőknek szóltak a dalok, akik vastapssal jutalmazták a diákok produkcióit. Hangkép.

DSTV: iskolanyitogató a Dózsában

DSTV: iskolanyitogató a Dózsában

2024. már. 14.

Teljes arzenált bevetve várták a jövő tanév elsőseit és szüleiket a Dózsa György Általános Iskolában, derül ki a DSTV összegzéséből. Az iskolanyitogató keretében színes foglalkozásokon mutatták be az intézmény oktatási programját, kínálatát. Hangkép.

DSTV: régi rudasosok is meséltek

DSTV: régi rudasosok is meséltek

2024. már. 07.

Folytatták a szép hagyományt, "hazahívták" egy-egy szakterület jeles képviselőjét a Rudas középiskolába, derül ki a DSTV összegzéséből. A "öregdiákok" a szakai előadások mellett arról is meséltek, milyen útravalóval indultak el pályájukon iskolájukból. Hangkép.