Egy irányba húznak a Kohász kézilabdázói

2016. április 28. (csütörtök) 16:36 - spigott

A fizikai és taktikai felkészültség mellett elszántság, kétszer hatvanpercnyi odafigyelés, jó játék, s egy adag szerencse is kell ahhoz, hogy egy csapat megnyerjen egy nemzetközi kupasorozatot. A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia játékosai azonban erre készülnek a Metzingen elleni párharcban is.

Két nap múlva az EHF Kupa döntőjének első, németországi mérkőzésén lép pályára a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese a Metzingen ellenében. Csapatunk a hét eleje óta kőkeményen készül a párharc első felvonására, melyen természetesen olyan eredményt szeretnének elérni, amivel kedvező helyzetből várhatják a jövő heti veszprémi visszavágót. Csapatunk vezetőedzője és szakmai igazgatója szerint nagyon sok múlik majd azon, hogy milyen mentális állapotban játsszák végig kézilabdázóink a két mérkőzést, mi azonban kíváncsiak voltunk arra is, hogy a csapat mellett dolgozó "személyzet" miként várja a finálét, s bónuszként együttesünk kiváló kapusa, Oguntoye Viktória is elárulta, hogy milyen állapotban várják a Metzingen elleni szombati találkozót.

Hatodik európai kupadöntőjére készül együttesünk sokat tapasztalt gyúrója, Bába Mihály, aki ott volt a Dunaferr csapatának korábbi fináléiban is, így nem egyszer élhette már át, hogy milyen megnyerni egy nemzetközi kupasorozatot. A kiváló szakember ott volt az 1996-os KEK-győzelemnél, az EHF Kupa, a Bajnokok Ligája, valamint az Európai Szuperkupa elhódításánál, valamint a 2003-as elbukott EHF Kupa döntőjében is, s mint azt érdeklődésünkre elmondta, nagyon reméli, hogy a szép emlékek mellé teheti majd a mostani finálét is.

- Ez lesz a hatodik döntőm, ebből négy csodálatos élményt jelentett. Mindig azt mondom, hogy egy dolgot nem szeretnék átélni, méghozzá azt, hogy az ellenfél emelhesse magasba a győztesnek járó serleget a párharc végén. Ezt négyszer sikerült elkerülni, egyszer nem, s nagyon bízom abban, hogy május 6-án végül mi örülhetünk majd. A korábbi döntőinkhez képest az a különbség, hogy a fináléba jutás ettől a csapattól nagyon szép bravúrnak számít, s a csúcsok csúcsát jelentené, ha megnyerné az EHF Kupát, amivel a csapat feledetni tudná az idei gyengébb bajnoki szereplését is" – fogalmazott Bába Mihály.

Kézilabdázóink korábbi sikereinek egyik letéteményese ma szintén akadémiánknál dolgozik, ám már az utánpótlás korosztály edzőjeként, valamint csapataink erőnléti szakembereként igyekszik átadni tudását az "utódoknak". A Bajnokok Ligája, az EHF Kupa, valamint az Európai Szuperkupa elsőségét is magáénak tudó Ferling Bernadett is nagyon izgul a Metzingen elleni finálé előtt, s mint tapasztalt győztes, elárulta honlapunknak, mi szükséges ahhoz, hogy egy csapat megnyerjen egy nemzetközi kupasorozatot.

- Az egyik legfontosabb dolog, hogy először el kell jutni egy kupadöntőbe, ami egy rendkívül nehéz feladat. Egy hosszú sorozat és a szezon végén már nagyon ki vannak facsarva a játékosok, de a döntő az egy fantasztikus élmény, s érzem én is a csapat tagjain, hogy felkészültek, fel vannak pörögve, s alig várják a szombati mérkőzést. Ahhoz azonban, hogy megnyerj egy döntőt, nagyon sok minden kell. Nagy taktikai csata lesz, Konkoly Csaba is nagy taktikus, nálunk is rengeteget készültek az edzők, sokat videóztak, s mindkét fél meg akarja majd lepni a másikat. Mivel a csapatok nem annyira ismerik egymást, ezért lehet váratlan dolgokat is húzni, főleg az első meccsen, szóval nagyon izgalmas és érdekes párharc elé nézünk. Fejben és fizikálisan is nagyon egyben kell lenni a sikerhez, kell a napi jó forma, valamint egy jó nagy adag szerencse is, de bízunk abban, hogy ezekből a tényezőkből minél több meglesz nekünk, s mi örülhetünk majd a finálé után – árulta el Ferling Bernadett.

Oroszlánrészt vállalt együttesünk idei kupameneteléséből kiváló kapusunk, Oguntoye Viktória is. A 25 éves hálóőr a Vác elleni legutóbbi bajnokin komolyan ráijesztett a szurkolókra, védelmére szoruljon, hogy ezt természetesen esze ágában sem volt megtenni. Együttesünk legutóbbi bajnokiján ugyanis olyan szerencsétlenül ütközött egy csapattársával, hogy az első félidőt sántikálva védte végig, majd a térfélcsere után már nem is tudta folytani a játékot. Csapatunk mai gyakorlásán azonban már újra ott volt a kapuban, teljes elánnal végezte el a rá kirótt feladatokat, majd az edzés végén megosztotta velünk is gondolatait a szombati meccsel kapcsolatban.

-Magam is megijedtem a Vác elleni mérkőzésen, de már jobban vagyok, köszönöm szépen, szerencsére nem sérültem meg komolyan, csak egy kisebb húzódásom lehetett, de pár nap regenerálódás után ma már teljes mértékű edzésmunkát végezhettem, s szombatra tökéletes állapotban leszek. Nagyon készülünk a döntőre, nagyon akarjuk a győzelmet, bármikor, bárhova elmegyünk a csapattársakkal, mindig szóba kerül a döntő, mindig beszélünk róla, s mindenkin látni az elszántságot, azt, hogy egy irányba húzunk, s nagyon remélem, hogy ennek már szombaton nyomatékot is tudunk adni.

Az utóbbi időben értek minket csalódások, elsősorban a debreceni kudarc volt az, ami mélyen érintett mindenkit, köztünk engem is, de most, hogy eljutottunk idáig, az EHF Kupa döntőjéig, ezeket a csalódásokat félre kell tenni. Nem szabad foglalkoznunk semmi mással, csak az előttünk álló két meccsel, s ha vissza kell nyúlni valamihez, akkor az a kemény munka és alázatos játék legyen, amivel eljutottunk idáig. Igyekeztünk a lehető legjobban kielemezni az ellenfelet, melynek Konkoly Csaba személyében egy remek edzője van. A németek gyorsan játszanak, szóval nekünk sem szabad egy percre sem megállnunk, végig hajtani kell, valamint hatvan percen keresztül koncentrálni. Persze eljön majd az az időszak is, amikor fáradni fognak a csapatok, de ezt is ki kell zárnunk, s a mérkőzés elejétől a végéig fegyelmezetten kell játszanunk, csak így lesz esélyünk a szép eredmény elérésére – fogalmazott csapatunk kapusa.

A rovat további hírei: Sport

Történelmet írnának az U20-asok

Történelmet írnának az U20-asok

2020. augusztus 08. (szombat)

Elkezdte a felkészülést a decemberi, dániai divízió 1/A-s világbajnokságra készülő U20-as válogatott. Horváth András szövetségi kapitány munkáját Ladányi Balázs és Arany Máté segíti közvetlenül.

Elhunyt Kasziba István röplabdaedző

Elhunyt Kasziba István röplabdaedző

2020. augusztus 08. (szombat)

Hosszan tartó, súlyos betegség után, szombat hajnalban 74 éves korában elhunyt Kasziba István nyolcszoros bajnok röplabdaedző, a magyar női válogatott korábbi szövetségi kapitánya.

Gyulai Memorial - A 110 gát világbajnoka és Európa-bajnoka is indul a zártkapus viadalon

Gyulai Memorial - A 110 gát világbajnoka és Európa-bajnoka is indul a zártkapus viadalon

2020. augusztus 08. (szombat)

A férfi 110 méteres gátfutás lehet majd az augusztus 19-i Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíj egyik csúcsszáma, mivel a világbajnokság amerikai, illetve az Európa-bajnokság francia címvédője is rajthoz áll.

Itthon javíthat a DPASE

Itthon javíthat a DPASE

2020. augusztus 08. (szombat)

Az ESMTK elleni hazai találkozóval folytatja a bajnoki küzdelmeket vasárnap este fél hattól a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

Újra medencébe ugranak a legendás olimpiai bajnok vízilabdázók

Újra medencébe ugranak a legendás olimpiai bajnok vízilabdázók

2020. augusztus 07. (péntek)

A férfi vízilabda Magyar Kupa jövő heti helyosztói kísérő eseményeként rendezik a Waterpolo Masters Summer Cup elnevezésű kupát, melynek keretében újra medencébe ugrik az olimpiai bajnok legendákból álló Millennium Masters gálacsapat.

Gólzáporos siker Érden

Gólzáporos siker Érden

2020. augusztus 07. (péntek)

Kisebb hullámvölgyekkel együtt is sima, nyolcgólos győzelmet aratott érdi felkészülési mérkőzésén a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt csapata.

Bertók Róbert az új kapitány, Erdei lemondott

Bertók Róbert az új kapitány, Erdei lemondott

2020. augusztus 07. (péntek)

A Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ) elnöksége Bertók Róbertet nevezte ki a válogatott szövetségi kapitányának.