Futsal: végső búcsú a vb-álmoktól

spigott - 2016. április 14. 8:07

Hatgólos vereséget szenvedett az olaszok elleni vb-selejtező visszavágóján a magyar futsal válogatott, így ellenfelünk jutott ki a kolumbiai világbajnokságra.

Igen nehéz helyzetből várta az olaszok elleni világbajnoki selejtező visszavágóját szerdán este a magyar futsal válogatott, mely a hazai környezetben elszenvedett 3-0-s vereséggel a háta mögött vágott neki párharc második találkozójának. Együttesünkből ráadásul hiányzott a magyar futsal legjobbja, Dróth Zoltán, aki eltiltás miatt nem állhatott a csapat rendelkezésére, s bár a Dunaferr DF Renalpin FC játékosai közül Klacsák Bence, Hosszú Ádám és Horváth Norbert is ott volt a keretben, sajnos ez a mérkőzés nem róluk szólt.

Az olaszok ugyanis nagyon hamar, már a harmadik percben megszerezték a vezetést, majd mindössze negyven másodperccel később tovább növelték addig is magabiztos előnyüket. Ugyan válogatottunk próbálkozott becsülettel, ezúttal az igyekezet kevésnek bizonyult, mert az olaszok maximálisan kontroll alatt tartották a meccset, s a játékrész második felében újabb két találatot jegyezve döntötték el végleg az összecsapást (4-0).

Képek: DO-archív

A térfélcserét követően a szépítés és a tisztes helytállás lehetett már csak a mieink célja, ám egyik sem jött össze, mert a hazaiak továbbra is remekül védekeztek, a szerencsével sem álltak hadilábon, s a túloldalon újabb két alkalommal mattolták a magyar védelmet. A házigazdák végül 6-0-ra verték meg válogatottunkat, s kettős győzelemmel, 9-0-s összesítéssel jutottak tovább a mieink számára rengeteg tapasztalattal bíró párharcból.

Olaszország – Magyarország 6-0 (4-0)
Gólszerzők: Romano 2, Fortino 1, Alex Merlim 1, Kaká 1, Dos Santos 1.

Továbbjutott kettős győzelemmel az olasz válogatott

A rovat további hírei: Sport

DSTV: tornával emlékeztek

DSTV: tornával emlékeztek

2024. szep. 27.

Immáron negyedik alkalommal rendezte meg a DKSE torna szakosztálya a Pap Zoltán Emlékversenyt, melynek a legendás edzőről elnevezett Pap Zoltán Tornacsarnok adott otthont szeptember 21-én szombaton. Hangkép.

Újra hazai pályán a futsalosok

Újra hazai pályán a futsalosok

2024. szep. 27.

A Tolna-Mözs elleni hazai összecsapáson őrizné meg hibátlan mérlegét az NB II Nyugati csoportjában a Dunaújváros Futsal együttese ma este hét órától.

A címvédő érkezik

A címvédő érkezik

2024. szep. 27.

Az éllovas Brassó elleni hazai összecsapással folytatja az Erste Liga küzdelmeit a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata ma este fél héttől.

Az SZP-Asztalos nyerte a rangadót

Az SZP-Asztalos nyerte a rangadót

2024. szep. 26.

A címvédő Karmacsi mellett már csak az SZP-Asztalos együttese hibátlan a városi kispályás labdarúgók ST Solar csoportjában.

Újra fociztak az ovisok (galériával)

Újra fociztak az ovisok (galériával)

2024. szep. 26.

Remek időben, kiváló hangulatban rendezték meg a 2024-es Ovi Foci Kupa második fordulóját a Római Városrészi Tagóvodában kedden délelőtt.

Új elnökséget választott a DKSE

Új elnökséget választott a DKSE

2024. szep. 25.

Mátyás Gábor immáron ötödik ciklusát kezdheti meg a Dunaújvárosi Központi Sportegyesület ügyvezető elnökeként.

A legfiatalabbak is szőnyegre léptek

A legfiatalabbak is szőnyegre léptek

2024. szep. 25.

A Halas Kupán öt, a Csongrádon megrendezett diákolimpián egy éremnek örülhettek a DKSE birkózó szakosztályának ifjú versenyzői.