"István elindulhat!" Polgármesteri sajtóközlemény

doszerk - 2016. április 1. 14:42

István elindulhat!

Tatiosz szerint, „Aki nem tud hinni, az vár. Aki hisz valamiben, az indul.” Pecsét István mindvégig hitt és hisz a gyógyulásában, és ahogy ő fogalmazott az „Életének Megmentőinek”, azaz Önöknek hála rövidesen indul, mégpedig Kínába! Ezzel megadatott az az esély, amire mindannyian vártunk.

A köszönet mellett fontos elmondani, hogy István a jövőben is számít ránk! A Dunaújvárosiak Életéért Közalapítvány továbbra is fogadja István gyógyulását segítő adományokat, hisz Kína után még számos fontos lépés előtt áll, a felépülését pedig segítenünk kell!

Bizonyára sokan megismerték már István levelét, melyet az egyik közösségi oldalon osztott meg az olvasókkal. Akkor még a kórházból írt, immár otthon lábadozik. Szinte hihetetlen az az erő, ami ezekben a sorokban van! Ez a 29 esztendős fiatalember méltósággal küzd az embertelen kór ellen, miközben hálás minden segítségért, nekünk is példát mutat emberségből, szeretetből és akaraterőből! Ezért pedig mi tatozunk köszönettel neki!

Kedves Jótékony Segítők! Ne engedjük el István kezét! Az adománypontok továbbra is megtalálhatóak a város több pontján, a Közalapítvány pedig a jövőben is elkülöníti az Istvánnak érkezett támogatást.

Ne feledjék, továbbra is minden forint számít!

Felújítás vár a város legrégebbi óvodájára

2024. máj. 06.

A választókörzetek törvényi felülvizsgálata következtében a Csillagvirág tagóvoda átkerült a 6-os választókörzetbe. Szabó Zsolt, a körzet képviselője ezt követően felkereste az óvodát, hogy a jelen és a közeli jövő feladatait egyeztessék. És már vannak látható változások az óvoda környezetében.

Óriási sikert hozott a 38. Bringatúra (galériával)

2024. máj. 05.

Parádés időben, remek hangulatban tekerték le a hagyományos távot Dunaújvárostól Mezőfalváig, majd vissza a 38. Bringatúra résztvevői szombaton délelőtt.

Minden dunaújvárosi kedvezményesen buszozhat

2024. máj. 04.

Sokat hallottunk már róla, volt is néhány állomása, mostantól viszont elérkeztünk oda, hogy minden dunaújvárosi lakos kedvezményes buszbérletet vásárolhat. A dunaújvárosiak többsége 1800 forintért válthat éves bérletet, a nyugdíjasok és a diákok továbbra is 1200 forintért buszozhatnak.

Fontos hely és fontos épület: az első lakóházra és a városépítőkre emlékeztek

2024. máj. 04.

A város első épülete a Május 1. utcában épült 1950-ben, és május 2. az a dátum, amikor elkezdték építeni az első lakóházat. Gyakorlatilag e ház alapjainak lerakásával kezdődött a városépítés. Hetvennégy éve.

Immár 52. alkalommal rendezték meg az elsősegély versenyt (galériával)

2024. máj. 03.

A "Közbiztonsági Hónap" programsorozatának fontos állomása volt a felmenő rendszerű elsősegély verseny a Kultik Moziban és környékén. Komoly erőpróba várt az indulókra a közelmúltban rendezett rangos viadalon.

DSTV: jótékonysági sportbál

2024. máj. 01.

Szerencsére vannak olyan rendezvények a városban amelyek sikerrel újjászülettek a koronavírus-járvány után. Ilyen volt a Vasvári iskola jótékony célú sportbálja múlt pénteken – a remélt bevételek az iskola fejlesztését, s ezzel együtt a gyerekek fejlődését szolgálták. Hangkép.

A sugárúttól a kitelepülésekig tart a sor!

2024. ápr. 30.

A majálisra időzített véradással kezdődik a véradások sora, és sok-sok vidéki helyszínen számít az önkéntesek aktivitására a Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Területi Szervezete. Nem csökken a vérigény – minden cseppje kincs!