Kézilabda: fejben dőlhet el a kupafinálé

spigott - 2016. április 26. 18:17

Egy gyors kézilabdát játszó, erős Metzingen lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia ellenfele az EHF Kupa döntőjében, ahol Zdravko Zovko vezetőedző, valamint Radulovics Bojana szakmai igazgató szerint is rendkívül fontos lesz az, hogy ne csak játékban, fejben is erősek legyenek csapatunk tagjai.

Nem pont úgy alakult a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia legutóbbi, Vác elleni mérkőzése, ahogy azt a csapat vezetői, játékosai, valamint szurkolói remélték, hiszen hiába vezetett már hét góllal is együttesünk, az elrontott második félidő miatt csak kétgólos előnyből várhatják a párharc váci visszavágóját. Előtte azonban kettő, nagyságrendekkel fontosabb találkozó vár kézilabdázóinkra, akik most szombaton, illetve jövő hét pénteken is az EHF Kupa döntőjében lépnek pályára a német Metzingen ellenében.

Éppen ezért nem is volt ideje a búslakodásra csapatunk tagjainak, akik hétfőn már újra munkába álltak, hogy a lehető legjobban felkészüljenek a nemzetközi kupasorozat fináléjára. Tisztában van a feladat fontosságával a DKKA vezetőedzője, Zdravko Zovko is, aki szerint a Metzingen gyors, jó csapatot alkot, mely ellen csak akkor lehet esély a jó eredményre, ha nem követjük el a közelmúlt hibáit.

- Több mérkőzését is láttuk most már a német csapatnak, mely nagyon gyors játékot játszik, még az elődöntőben felülmúlt Randersnál is tempósabb kézilabdára számíthatunk tőlük. Kulcsjátékosuk a kiválóan szervező irányítójuk, kapuban is jók, s beálló poszton is van egy támadásban és védekezésben is rettentően erős játékosuk, akikre nagy figyelmet kell fordítanunk. Nem tagadom, a közelmúlt mérkőzései nem úgy alakultak, ahogy azt szerettük volna, aminek egyértelműen az volt az oka, hogy nem tudtunk hatvan percen keresztül odafigyelni, s emiatt nagyon hullámzó volt a játékunk. Ahhoz azonban, hogy sikerrel vegyük az EHF Kupa döntőjét, ezt a luxust már nem engedhetjük meg magunknak, itt nem elég húsz, negyven, vagy éppen ötven perc koncentráció, mindkét mérkőzés első percétől az utolsóig oda kell figyelnünk a játék minden elemére. Nagyon fontos lesz, hogy idejében meg tudjuk akasztani a németek gyors támadásait, de ehhez megint csak az kell, hogy odafigyeljünk minden részletre, s a taktikát, a megbeszélteket fegyelmezetten betartva kézilabdázzunk. A szezon végén járunk, ezért nem gondolom, hogy az eddig látottaktól bármelyik csapat eltérne a döntő két mérkőzésén, szóval rendkívül sokat fog számítani az, hogy ki tudja az akaratát ráerőltetni a másikra, s ki bírja fejben is jól a párharcot, a döntő okozta feszültséget – árulta el vezetőedzőnk.

Hasonló véleményen volt a DKKA szakmai vezetője, Radulovics Bojana is, aki szerint fejben kell nagyon összeszednie magukat játékosainknak a finálé megnyeréséhez.

- Természetesen mindenkinek nagy csalódás volt az, hogy nem jutottunk be a bajnokság legjobb négy csapata közé, majd a Vác elleni találkozó sem úgy alakult, ahogy azt reméltük, szóval volt mit átbeszélni egymással a csapat tagjainak, akik remélhetőleg maguk mögött hagyják ezt a komoly hullámvölgyekkel tarkított időszakot. Egy nemzetközi kupa döntőjére készülünk, vagyis a motivációval egészen egyszerűen nem lehet gond, mert pályafutásuk egyik nagy lehetősége előtt állnak a csapat tagjai. Sokszor bizonyítottuk már az idei szezonban, hogy tudunk nagyon szépen és nagyon eredményesen játszani, de csakis akkor, ha mindenki a célra koncentrál, s igazi csapatként küzdünk. Éppen ezért én sem várok, remélek mást a lányoktól, csak azt, hogy ragadják meg ezt a lehetőséget, azzal a hozzáállással, abban a szellemben játsszanak, aminek az eddigi sikereiket is köszönhették, mert csak akkor van reális esély a végső győzelemre, ha kompromisszumok nélkül, mindenki a célt maga előtt tartva, s ezért mindent elkövetve játszik az EHF Kupa döntőjének mindkét mérkőzésén – fogalmazott Radulovics Bojana.

A rovat további hírei: Sport

Kovács-Seres Hunor parádésan úszott Piombinóban

Kovács-Seres Hunor parádésan úszott Piombinóban

2024. máj. 20.

Remek versenyzéssel végzett a rendkívül erős mezőny huszadik helyén Kovács-Seres Hunor a nyíltvízi úszók Európa Kupájának első, olaszországi állomásán.

Az utolsó fordulóban dől el a DFC sorsa

Az utolsó fordulóban dől el a DFC sorsa

2024. máj. 20.

Bő fél órát emberhátrányban játszva szenvedett 3-0-s vereséget az éllovas Szentlőrinc elleni bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap este.

Ifjú hosszabbítók az Acélbikáknál

Ifjú hosszabbítók az Acélbikáknál

2024. máj. 19.

Négy fiatal játékosa is szerződést hosszabbított a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatával.

Elhozta a két pontot Kisvárdáról a Kohász

Elhozta a két pontot Kisvárdáról a Kohász

2024. máj. 19.

Kiváló védekezéssel, valamint Wéninger Alexa parádés kapusteljesítményével aratott 23-18-as győzelmet a DKKA felnőtt együttese a Kisvárda ellen szombaton este.

DSTV: sportágat választottak

DSTV: sportágat választottak

2024. máj. 18.

A dunaújvárosi oktatási intézmények igyekeznek nagy hangsúlyt fektetni arra, hogy a fiatalok lehetőség szerint sportoljanak, vagy legyen valami sportos hobbijuk. Nagy hagyománya van a BIROK Szabó Magda Tagintézményében a sportágválasztó napnak is – a közelmúltban kilenc különböző mozgásformával ismerkedhettek meg az alsósok. Hangkép.

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

2024. máj. 18.

A kiesés elkerüléséért küzdő Kisvárda otthonában lép pályára a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata szombaton este.

Tóth Gergely a DAB első érkezője

Tóth Gergely a DAB első érkezője

2024. máj. 17.

Az előző Erste Liga szezonban még a Budapest Jégkorong Akadémia színeiben játszó, dunaújvárosi születésű Tóth Gergely a DAB jégkorongozóinak idei első szerzeménye.