Kézilabda: teher nélkül, felszabadultan játszani

spigott - 2016. április 8. 13:33

Óriási izgalommal várja az EHF Kupa elődöntőjének visszavágóját Radulovics Bojana, a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia szakmai vezetője, aki szerint minden megvan együttesünkben ahhoz, hogy megtegye az utolsó lépést is a nemzetközi kupafináléba jutásért vasárnap délután négy órától a sportcsarnokban.

Ahogy közeleg az EHF Kupa elődöntőjének vasárnap délután négy órakor kezdődő dunaújvárosi visszavágója, úgy nő az izgalom játékosainkban, valamint a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia vezetőségében is. Nem mindennapi esélyt harcolt ki ugyanis magának csapatunk azzal, hogy kétgólos, 29-27-es győzelmet aratott a dán Randers otthonában, s egy "apró" lépésre került attól, hogy a 2002/2003-as szezon után újra nemzetközi kupadöntőben szoríthassunk női kézilabdázóinknak.

Ahhoz azonban, hogy a mieink valóra váltsák álmukat, s bejussanak az EHF Kupa fináléjába, még egy nagyon keménynek ígérkező mérkőzést kell játszaniuk a Randers ellen, ám mint azt Radulovics Bojana, együttesünk szakmai vezetője elmondta, most úgy érzi, hogy nagyon egyben van a csapat, melynek minden tagja élni akar azzal a lehetőséggel, amit a nemzetközi kupadöntőbe jutás jelenthet.

"Megmondom őszintén, nagyon jó érzés ránézni erre a csapatra az utóbbi időben, mert a szezon hajrájára nagyon összekovácsolódott a társaság, mosolyognak, élvezik a játékot, úgy látom, mindenki teszi a dolgát, igazi csapatként, egymásért küzdve hajtanak minden meccsen, ahogy tették azt a Győr, majd a Randers elleni összecsapáson is. Egy sportoló, egy kézilabdázó életében ez a legfontosabb időszak, ahogy a válogatottal a világversenyek, úgy a klubkézilabdában a nemzetközi kupasorozat véghajrája a legizgalmasabb. Ezt én is átéltem játékosként, szerencsére több alkalommal is, de hiába nem játszom már, ugyanolyan lelkesen, s izgalommal várom a vasárnapi összecsapást, mint amikor még én is a pályán küzdöttem a minél szebb eredményekért. Ami külön öröm számomra, hogy ugyanazt érzem a mostani csapatunkon, mint amit akkor láttam, amikor mi voltunk ebben a helyzetben. Mindenki vidám, mindenki mosolyog, s olyan önbizalommal várják az elődöntő visszavágóját, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy sikeresek legyenek" – fogalmazott a DKKA szakmai vezetője.

Radulovics Bojana szerint azonban nagyon figyelni kell a dánokra, akik a hazai vereségük ellenére sem fogják feladni a harcot, s mint azt szakmai vezetőnk elmondta, a remélt sikerhez teher nélkül, felszabadultan, de nagyon fegyelmezetten kell játszania Bulath Anitáéknak, akiknek nagyon sokat segíthetnek majd hűséges szurkolóik is.

"A sok jó előjel ellenére el kell felejtenünk, hogy már továbbjutottunk, nem szabad előre innunk a medve bőrére, mert egy nagyon nehéz mérkőzés vár ránk vasárnap is. Én nagyon jól ismerem a dán csapatokat, a dán játékosokat, hiába kaptak ki tőlünk otthon, s hiába szenvedtek vereséget szerdán a bajnoki rájátszásban, ők úgy fognak idejönni, hogy végighajtják a meccset, hisznek abban, hogy van esélyük, ilyen a mentalitásuk, s egy pillanatig nem fogják feladni a küzdelmet. Szóval nekünk is nagyon oda kell figyelnünk, a taktikát maximálisan betartva, felszabadultan kell játszanunk, s le kell vetni azt a nyomást magunkról, hogy ezúttal tényleg minden mellettünk szól. Nekünk már az is hatalmas siker, hogy idáig eljutottunk, nagyon régen volt Dunaújvárosban nemzetközi kupaelődöntős csapat, nem szabad, hogy görcsösek legyünk.

Képek: DKKA (Turcsán Fruzsina felvételei)!

A játékosoknak el kell bírniuk azt az érdeklődést, ami a vasárnapi meccset övezi majd, s fel kell dobja őket a remélhetőleg kiváló hangulat. Ne azt érezzék, hogy most meg kell felelni a szurkolóknak, hanem az általuk biztosított hangulatot, hátteret meglovagolva kell nekivágniuk a mérkőzésnek, tényleges előnyt kovácsolni a hazai pályából. Az biztos, hogy a győzelemhez szükséges tudás megvan a játékosokban, ezt bizonyították már Dániában is, s nagyon bízom abban, hogy itthon is megmutatjuk, nem véletlenül jutottunk el idáig, s kiharcoljuk a döntőbe jutást. Nagyon kemény hatvan perc vár ránk, melyben döntő fontosságú lesz, hogy melyik csapatnak sikerül ráerőltetni az akaratát a másikra, s mi természetesen azon leszünk, hogy ezt mi tudjuk megvalósítani. Abban biztos vagyok, hogy a szurkolóink végig mellettünk lesznek, Dániában is rengeteget segítettek abban, hogy kiharcoljuk a győzelmet, amit nem lehet elégszer megköszönni nekik. Csodálatos volt, hogy vállalták ezt a rendkívül hosszú utat, imádják ezt a csapatot, de ez igaz fordítva is, a játékosok is imádják a drukkereket, akiktől természetesen vasárnap is arra számítunk, hogy olyan hangulatot teremtenek, ami tovább repíthet minket az álmaink felé" – árulta el Raduloviocs Bojana, aki természetesen abban bízik, hogy a visszavágó is a DKKA továbbjutást jelentő győzelmével ér majd véget.

A rovat további hírei: Sport

Kovács-Seres Hunor parádésan úszott Piombinóban

Kovács-Seres Hunor parádésan úszott Piombinóban

2024. máj. 20.

Remek versenyzéssel végzett a rendkívül erős mezőny huszadik helyén Kovács-Seres Hunor a nyíltvízi úszók Európa Kupájának első, olaszországi állomásán.

Az utolsó fordulóban dől el a DFC sorsa

Az utolsó fordulóban dől el a DFC sorsa

2024. máj. 20.

Bő fél órát emberhátrányban játszva szenvedett 3-0-s vereséget az éllovas Szentlőrinc elleni bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap este.

Ifjú hosszabbítók az Acélbikáknál

Ifjú hosszabbítók az Acélbikáknál

2024. máj. 19.

Négy fiatal játékosa is szerződést hosszabbított a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatával.

Elhozta a két pontot Kisvárdáról a Kohász

Elhozta a két pontot Kisvárdáról a Kohász

2024. máj. 19.

Kiváló védekezéssel, valamint Wéninger Alexa parádés kapusteljesítményével aratott 23-18-as győzelmet a DKKA felnőtt együttese a Kisvárda ellen szombaton este.

DSTV: sportágat választottak

DSTV: sportágat választottak

2024. máj. 18.

A dunaújvárosi oktatási intézmények igyekeznek nagy hangsúlyt fektetni arra, hogy a fiatalok lehetőség szerint sportoljanak, vagy legyen valami sportos hobbijuk. Nagy hagyománya van a BIROK Szabó Magda Tagintézményében a sportágválasztó napnak is – a közelmúltban kilenc különböző mozgásformával ismerkedhettek meg az alsósok. Hangkép.

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

2024. máj. 18.

A kiesés elkerüléséért küzdő Kisvárda otthonában lép pályára a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata szombaton este.

Tóth Gergely a DAB első érkezője

Tóth Gergely a DAB első érkezője

2024. máj. 17.

Az előző Erste Liga szezonban még a Budapest Jégkorong Akadémia színeiben játszó, dunaújvárosi születésű Tóth Gergely a DAB jégkorongozóinak idei első szerzeménye.