Könnyed Gorillaz-siker a nyitányon

doszerk - 2016. április 6. 7:31

Már az első negyedben eldöntötte a mérkőzést, s végül nagyon sima, 49-12-es győzelmet aratott idei első bajnokiján a Dunaújváros Gorillaz amerikai futball csapata. A dunaújvárosiak a Budapest Wolves második együttese ellen léptek pályára, s még a szoros meccsre sem adtak esélyt vetélytársuknak.

Megkezdte - remélhetőleg minél tovább tartó - menetelését a Bodri Pincészet Divízió I. bajnokságban a Dunaújváros Gorillaz amerikai futball csapata, mely a Budapest Wolves második számú gárdáját látta vendégül a bajnoki nyitányon. A találkozónak egyértelműen a mieink voltak az esélyesei, hiszen a fővárosiak csak ifjúsági játékosokat szerepeltetnek csapatukban, akik számára elsősorban a tapasztalatszerzés lehet a cél az idei szezonban.
Nem is hagyott sok kétséget az új, világosszürke mezében pályára lépő vendéglátó az erőviszonyokat illetően. Már az első kirúgást 60 yardot hordta vissza Mészáros Márton, majd néhány hibátlan passz és futás után pár yardról Hegedüs Dániel szerzett touchdownt középen, míg az extrát Beretka József értékesítette (7-0). A vendégek támadói megilletődötten kezdtek, a jóval fizikálisabb hazai védelem nem sok jó játékot engedélyezett nekik sőt, Horváth László remek visszahordása ismét jó mezőnypozíciót eredményezett. Az ellenállhatatlan rohamok és Szanyi Mátyás bravúros elkapása után Mészáros Márton szerzett a szélen újabb futott TD-t, majd jött a jó extra is, s máris 14-0-s előnynek örülhettek a Gorillák.

Gyorsan kivédekezett Farkas támadósorozat után viszont a hazai visszahordó elejtette a puntolt labdát, melyet egy vendégjátékos szerzett meg. Nem örülhettek azonban sokáig a fővárosiak, ugyanis Balás Ede már az első játék során lehalászta a vendég QB passzát, s a jó futások után könnyed pontszerzést láthattunk: ezúttal Tóth Jánost találta meg hosszú labdájával az irányító a végzónában, s bár a rúgás kimaradt, így is 20-0-ra meglépett ellenfelétől együttesünk.
A Farkasok támadósora ezután megrázta magát és a mérkőzés során egyetlen sikeres driveját nyitotta meg. Néhány jó közepes passzal közel kerültek, majd nem sokkal később Gasparik Gergő szép hosszú passzt eresztett el a sarokba, amit Széles Bálint kapott el. Így a "Kisfarkasok" is feliratkoztak a táblára, kivédekezett kétpontos után 20-6 volt az állás.

A második negyedre fordulva sem változott a játék képe, Hegedüs rengeteg yardot gyűjtött a fizikai fölényével "visszaélő" Gorillaz támadófal remek blokkjai mögött. A közeli szituációt Bachrathy Kornél átadásából Horváth váltotta TD-re, ismét húszpontosra növelve a mieink előnyét (26-6). A folyamatos cserékkel dolgozó újvárosi védelmen továbbra sem találtak komolyabb fogást a Farkasok, ráadásul az újabb puntnál elkövetett hibájuk miatt futásra kényszerült a rúgó, akit Kovács Zsombor időben szerelt, így félpályáról jöhetett a hazai csapat. A Gorillaz támadósor screen játékot mutatott be, Hegedüs végigszlalomozott a blokkok és védők között, 60 yardos TD-t szállítva, s mivel Bertetka ekkor nem hibázott, tovább növelte vezetését a Gorillaz (33-6).

Képek forrása: Kárpáti Gábor!

Fordulás után a irányítót cserélt a Dunaújváros, Kondorosi Ákos állt be a center, Iván László mögé. Elsősorban futásokkal haladt a csapat, Varga Dávid is remekül iramodott meg több alkalommal, számos first downt jegyezve a meccsen. A pontokat végül Hegedüs újabb futott TD-je jelentette (39-6). Újabb jó védekezések után punt következett, mely során Horváth hordott vissza egy félpályányit. A passzok azonban pontatlanok voltak, így Beretka József field-góljával növekedhetett a különbség (42-6). A következő Gorillaz támadósorozat során Kondorosi megsérült, s közben labdát is ejtett, amit felkapva 80 yardot hordott vissza a Wolves, megduplázva ezzel pontjai számát. A meccsbe újra visszatérő kezdőirányító, Bachrathy Kornél a jelek szerint nem hűlt ki a padon túlzottan, ugyanis már az első játékra félpályás touchdown passzt dobott öccsének, így Dr. Bachrathy Dániel is feliratkozott a pontszerzők közé, míg a 49-12-es végeredmény Beretka állította be a sikeres extrával.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: gyerünk, boksz!

DSTV: gyerünk, boksz!

2024. máj. 03.

Egy nagyobb kihagyás után a napokban ismét a Dunaújvárosi Boksz Egyesület egy edzésén jártunk. Történtek újdonságok a csapat életében – megfiatalodott a gárda, és számos új eszköz segíti a sportolókat az edzésekben. Hangkép.

Ezer méteren is az élmezőnyben

Ezer méteren is az élmezőnyben

2024. máj. 03.

Nem sokkal maradt le a dobogóról Hajdu Jonatán a kenu egyesek ezer méteres számában a szolnoki válogató csütörtöki versenynapján.

Két döntős hely Riminiben

Két döntős hely Riminiben

2024. máj. 03.

Két egyéni számban is döntőbe jutottak a magyar női tornászok az Európa-bajnokságon, míg a két DKSE-versenyzővel felálló női válogatott a tizedik helyen fejezte be a csapatversenyt.

Szép hazai siker az NB II-ben

Szép hazai siker az NB II-ben

2024. máj. 02.

Riasztó első tíz perc után remek játékkal aratott győzelmet a DKKA U21-es csapata a budaörsiek korosztályos gárdája ellen az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Hajduék első lépése az olimpia felé

Hajduék első lépése az olimpia felé

2024. máj. 02.

Óriási fölénnyel nyerte meg Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a kenu kettesek 500 méteres futamát a szolnoki válogató szerdai versenynapján.

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

2024. máj. 01.

Összesen hét dobogós helyezéssel, az összesített éremtábla ötödik helyével zárták kaposvári versenyüket a DKSE kajak-kenu szakosztályának ifjú versenyzői.

Eb-indulást ért a bajnoki arany

Eb-indulást ért a bajnoki arany

2024. ápr. 30.

Minden ellenfelét magabiztosan legyőzve szerzett aranyérmet az abonyi U17-es bajnokságon Pupp Viktória, a DKSE tehetséges birkózója.