Amerikai foci - Laposra verték a Gorillák az ellenfelüket

doszerk - 2016. május 10. 7:48

Kiütéses, 49-0-s győzelmet aratott a Budapest Cowbells második együttese elleni bajnoki mérkőzésen a Dunaújvárosi Gorillaz amerikai futball csapata. A dunaújvárosiak a játék minden elemében jobbak voltak ellenfelüknél, s ilyen arányban is megérdemelten nyerték idei harmadik találkozójukat.

A szezon harmadik összecsapásán a Budapest Cowbells második számú csapatát fogadta a Dunaújváros Gorillaz amerikai futball csapata. Az előjelek kedvezőek voltak, ugyanis a mieink két győzelemmel a hátuk mögött várták a meccset, miközben ellenfelüknél döcögött a szekér a korábbi találkozókon. A ragyogó napsütésben rendezett meccsről nem hiányozhatott az amerikai futball egyetlen kelléke sem. Mintegy 200 néző tekintette meg a meccset, közülük már közel 50-en a saját szurkolói mezükben! Ugrálóvár, csillámtetkó, gyerekzsivaj és büfé gondoskodott a piknik hangulatról, szakértő kommentátoruk pedig a mérkőzés közvetítéséről, ahogyan az már a Gorilláknál lenni szokott.

Az idén nagyot fejlődő speciális egység munkájának köszönhetően már az első visszahordás 50 yardosra sikeredett Horváth László sprintje után, a támadósor pedig ott folytatta, ahol Szekszárdon abbahagyta: ellentmondást nem tűrő játékok után Bachrathy Kornél irányító mozgott ki, majd az oldalvonalról lőtte vissza középre a disznóbőrt Szanyi Mátyás kezébe, s mivel Beretka József is pontosan rúgta az extrát, a 3. percben ár 7-0-s Gorillaz-előnynek örülhettek a hazai drukkerek. A Kolomposok el tudtak érni first downt, de nem sokkal később Papp Péter egy belső futásnál kiütötte a futó kezéből a labdát, majd meg is szerezte azt. A bravúros védőmunka után a támadók nem sokat húzták az időt, Mészáros Márton húzta le irányítója három védő közé bedobott pontos labdáját és lefutva két védőt megszerezte az újabb TD-t (14-0).

A folytatásban eredménytelen támadójátékokat láthattunk. Mindkét csapat két-két gyors puntot volt kénytelen rúgni, de a vendégek jöttek ki rosszabbul az eseményekből, ugyanis egy rossz snap után Tanács Pál vetődött a földön pattogó játékszerre, így 20 yardról támadhatott a szürke mezes hazai csapat. A védelem ismét nem pihent sokat, mert Tóth János szó szerint végigszlalomozott a vendégek között és első játékra touchdownt futott, s Beretka magabiztos rúgásával gyakorlatilag már a második negyed elején eldőlt a meccs (21-0). A Cowbells játékosok a belső futásokat erőltették, de alig néhány próbálkozás után ismét elejtették a labdát, ezúttal Keresztes Csaba volt jókor jó helyen és szedte össze a "bogyót" az ellenfél 40 yardosán. A Gorillaz támadók ismét kibabráltak a védelmükkel, ugyanis Mészáros rögtön a 2 yardosig sprintelt a szélen, majd Tokaji Ferenc futhatott remek blokkok mögött 6 pontost, s mivel Beretka ezúttal sem hibázta el a ziccert, már 28-0-ra vezettek a Gorillák.

A fővárosiak amúgy sem könnyű napját ismét egy labdavesztés tette még nehezebbé: Rittinger Krisztián passzát ezúttal Baranyai János a levegőből húzta be és hordta vissza a 20 yardosig. Egy szabálytalanság majd egy jó screen játék következett, amivel visszaért a kiindulási pontba a csapat. A helyzetből Dr. Bachrathy Dániel termelt pontokat, miután bátyja fellőtt passzát két Kolompos között tudta megszelídíteni, majd az egyik védőt bevonszolta magával a végzónába is. Beretkának nagyon ment a rúgás, így a "mercy rulehoz", azaz futóórához szükséges pontkülönbség után gyorsabban telt a hátralévő idő (35-0). A negyed azonban a csekély hátralévő idő ellenére is tartogatott látványos jelenetet. A vendégek QB-ja ismét rosszul mérte fel a helyzetet és légiósunk, Victor Allen Williams Jr. kezébe dobta a labdát, aki köszönte szépen és vissza is nyargalt vele első magyarországi védő TD-jét szerezve (42-0).

A félidőben számos cserét hajtott végre a hazai csapat, hogy minden játékos pallérozódhasson a hátralévő meccsekre. Ezt ki is használta a Cowbells, sokat és jól futottak középen. Ráadásul büntetések is segítették őket, jól haladtak előre. A futóóra és a sok szerzett first down okán az első támadósorozattal lefutott a harmadik negyed. Pontszerzési reményeiket Mészáros István támadó guard védelembe beugrása törte derékba. A kiosztott óriási mínuszos szerelések után Gorgyán Sándor ért vissza negyedik kísérletnél lezárni a hosszúra nyúlt driveot a Gorillák 10 yardosán. Az igencsak kifáradt védelem már leült volna a padra, de a támadók csak kiszúrtak velük újra. Az első játékból kihasználta az elhibázott védelmi formációt az újvárosi offense és Mészáros Márton rövid elkapás után begyújtotta a rakétákat. Márpedig ha ezt teszi annak általában nincs jó vége az ellenfél számára. Ezúttal sem volt, mert 90 yardon át nyargalt mire megszerezte második TD-jét, Beretka pedig bevágta a hetedik extrát is (49-0).

A Cowbells nagyon szeretett volna pontokat szerezni, de elég idejük már nem volt rá, így remek játékkal ütötte ki ellenfelét a Gorillaz. A védelem kiváló csapatteljesítményt nyújtott, mindenki hozzátette a magáét az ellenfél kinullázásához. Az öt labdaszerzés önmagáért beszél, valamint az idény első védelmi touchdownját is elkönyvelhettük. Többet aligha várhatunk el az "erő sötét oldalától". A "világos oldal"-t sem érheti sok kritika, bár a védelem bizonyára jobban örült volna a hosszabb driveoknak. A Cowbells számára talán csak az jegyezhető fel pozitív momentumként a mérkőzésen, hogy puntra tudták kényszeríteni az ellenállhatatlannak tűnő Gorillaz támadósort, elsőként az idényben, derült ki Bachrathy Kornél beszámolójából.

 

A rovat további hírei: Sport

Elvárható a három pont megszerzése

Elvárható a három pont megszerzése

2024. már. 29.

A tabellán nyolcadik Tatabánya otthonában folytatja a bajnokság küzdelmeit a DFVE női vízilabda csapata szombaton délután négy órától.

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.