Keszthelyi klasszisa döntött - előnyben az UVSE!

spigott - 2016. május 8. 21:50

A hét gólt szerző Keszthelyi Rita vezérletével 12-9-re nyerte a DUE-Maarsk Graphics elleni bajnoki finálé első meccsét az UVSE vízilabda csapata. Egyetemistáink hatalmasat küzdöttek, kétszer is felálltak többgólos hátrányból, ám a három nyert találkozóig tartó sorozatban így is az esélyesebb UVSE került előnybe.

Rendkívül kemény mérkőzés várt a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapatára, mely este fél nyolctól Európa második legjobb csapata, a bajnokságban eddig hibátlanul szereplő UVSE ellen kezdte meg a három nyert mérkőzésig tartó bajnoki finálé küzdelmeit. A párharc esélyesének egyértelműen a fővárosiak számítottak, ugyanakkor Mihók Attila vezetőedző és együttese rendkívül elszántan, a bravúr reményében várta budapesti összecsapást.

Mely kissé riasztóan kezdődött a mieink számára, hiszen a hazaiak már az első támadásukból ötmétereshez jutottak, melyet Antal Dóra értékesített. Kasó nagy védése után azonban Somhegyi lőtt pontosan előnyből, majd két kivédekezett UVSE-támadás után újra fórból támadhatott csapatunk a vezetés megszerzéséért, de Szilágyi bombáját Gangl hárította. Keményen, határozottan védekezett a Mihók-csapat, de hasonlóan, s hasonló hatékonysággal tette ezt a házigazda is, így egészen az első játékrész hajrájáig nem született újabb találat. Fél perccel a negyed vége előtt azonban Keszthelyi Rita villant meg, s erős lövését Kasó sem védhette, így nyolcpercnyi játékot követően 2-1-re vezetett az UVSE.

A második felvonás elején Keszthelyi már kettőre növelte a hazaiak előnyét, s bár Gurisatti gyorsan válaszolt, a hazaiak gólgyárosával továbbra sem bírtunk, s mikor Keszthelyi újabb duplája után Tóth Ildikó is mattolta a dunaújvárosi védelmet, már 6-2-es vezetésnek örülhettek a hazaiak. Gyorsan időt is kért Mihók Attila, mert elúszni látszott a találkozó, s a rövid pauza segített is együttesünknek, melyből Ziegler Diána törte meg a gólcsendet, Kasó rendkívül fontos ötméterest védett, majd az utolsó percben előbb Menczinger, majd Vályi Vanda lőtt nagy gólt, így újra teljesen nyílt lett a meccs (6-5).
A térfélcsere után a mieink kezdtek jobban, mert Kasó végre védeni tudta Keszthelyi próbálkozását, majd Vályi Vanda emberelőnyös találata után újra egyenlőt mutatott az eredményjelző (6-6). Sajnos nem sokáig, mert Antal azonnal válaszolt, majd Kövesdi lőtt fórból a dunaújvárosi kapuba, s újra kapaszkodhatott a Mihók-csapat (8-6). Ugyan a harmadik találatát jegyző Vályi Vanda még visszahozta a mieink reményeit, ám Keszthelyi ötödik és Csabai első gólja után kényelmes, háromgólos előnyből várhatta az utolsó felvonást a hazai csapat (10-7).

Képek: DO-archív

Vízilabdázóink azonban ekkor sem adták fel, alig másfél perc alatt Gurisatti előbb ötméteresből, aztán akcióból mattolta Gangl Edinát, majd emberhátrányban labdát szerzett, s újra az egyenlítésért támadhattunk (10-9). Sajnos Szűcs Gabriella - számunkra - a lehető legrosszabbkor tudta blokkolni Menczinger lövését, ráadásul Keszthelyi ellen továbbra sem volt ellenszere a mieinknek, s miután a hazaiak klasszisa a hatodik és hetedik találatát is meglőtte, végleg eldőlt a mérkőzés, melyet végül 12-9-re nyert az UVSE. A három nyert mérkőzésig tartó párharcban tehát a fővárosiak kerültek előnybe, ám a mieinknek sincs okuk a szégyenkezésre, a ma tapasztaltakat felhasználva szerdán, hazai környezetben újra megpróbálhatják legyőzni ellenfelüket.

UVSE – DUE-Maarsk Graphics 12-9 (2-1, 4-4, 4-2, 2-2)

UVSE: Gangl, Kisteleki, Szűcs, Keszthelyi 7, Antal D. 2, Tóth I. 1, Csabai D. 1. Csere: Kövesdi 1, Takács V., Kuna. Vezetőedző: Áts Bertalan.

DUE-Maarsk Graphics: Kasó, Szilágyi, Menczinger 1, Gurisatti 3, Horváth, Garda, Somhegyi 1. Csere: Vályi V. 3, Vályi F., Ziegler 1. Vezetőedző: Mihók Attila.

A rovat további hírei: Sport

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.