Remekeltek a Dunaferr tornászai

Szárszó Lajos - 2016. május 4. 15:26

A Dunaferr SE tornász gyermekei két kategóriában, valamint egyéni összetettben is a dobogó legmagasabb fokára állhattak a hétvégén megrendezett Dunaferr Kupán.

Hat, Magyarország legjelentősebb tornászokat nevelő csapatának részvételével rendezték meg hétvégén a Dunaferr Kupa elnevezésű  tornászversenyt, melyen kiválóan szerepeltek a Dunaferr SE tornászai. Mint azt Török Dániel edző elmondta, minden szakember büszke lehetett fiataljaink sikereire.

- Nagyszerűen szerepeltek tanítványaink, akik mindkét korcsoportban csapatban az első helyen végeztek. Egyéni összetettben több érmet, valamint egy aranyérmet sikerült begyűjtenünk. Mayer Gréta lett korosztályának legjobbja, aki végig szépen tornázott. Aminek kifejezetten örültünk, az az első korosztályos gyermekek győzelme, akiknek ez volt az első versenyük. Nagyszerű közösséget alkotva tornázták végig a napot. Erre a hétvégén is szükségük lesz, hiszen pár nap múlva Budapesten, az FTC csarnokában lépnek a szerekhez. A lebonyolítás igazi csapatmunka volt, így a köszönet Szőke Nórának, Badics Rékának, Joó Gabriellának és Trenka János edzőtársaimnak is jár.
A szervezés és a rendezés is kiválóan sikerült, ami azért volt nehéz, mivel összesen közel száz sportoló bemutatóit kellett koordinálni, pontozni, valamint az ő és kísérőik vendégül látását biztosítani.

A csapatversenyek és az egyéni versenyek két-két korosztályban zajlottak, az egyéni verseny során nem maradt el a szerenkénti díjazás sem, így rengeteg serleg és érem talált gazdára amellett, hogy minden résztvevő kapott ajándékcsomagot a támogatók jóvoltából. Szombathely, Békéscsaba, Budapest (UTE és FTC), Adács, Veszprém és Tata növendékei közt a hazai szakosztály összesen 24 kisiskolás korú tornászát indította a versenyen.

A DUNAFERR SE EREDMÉNYEI

Csapat eredmények:

I. korcsoport (2008-2009-es születésűek):

1. hely: Dunaferr (Szabó Níla, Horváth Ramóna, Benkő Boglárka, Margiotta Karol, Tóth-Pál Rebeka, Fehér Lili)

II. korcsoport (2006-2007)

1. hely: Dunaferr „A” (Fehérvári Nikolett, Bolya Sára, Somogyi Vénusz, Horváth Laura, Virág Zsófi, Szabó Laura, Varró Virág)
2. hely: holtversenyben a TC Békéscsabával - Dunaferr „B” (Czuczor Ninetta, Radványi Eszter, Mayer Eszter, Faragó Bianka, Szilasi Tímea, Török Laura, Salamon Krisztina, Gábor Kata)

Egyéni eredmények:

I. korcsoport (2006-2007)
1. hely: Mayer Gréta (ugráson és korláton 2. , gerendán és talajon 1. )
2. hely: Makai Lilla (ugráson 3. korláton 1. gerendán 2. talajon 2. )
5. hely: Bolya Sára
6. hely: Virág Zsófi, Varró Virág
8. hely: Somogyi Vénusz
9. hely: Fehérvári Nikolett
II. korcsoport (2004-2005)
5. Kovács-Bokor Luca

A rovat további hírei: Sport

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.