Vízilabda: jobb védekezés kell a győzelemhez

Szárszó Lajos - 2016. május 10. 18:09

Az egyenlítés reményében ugranak a Fabó Éva Sportuszoda medencéjébe az UVSE elleni bajnoki döntőben szerdán este a DUE-Maarsk Graphics női vízilabdázói.

Túl vannak vízilabdázóink a bajnoki döntő első mérkőzésén, melyen együttesünk három góllal maradt alul az UVSE gárdájával szemben. A magas színvonalat hozó első ütközetben majdnem végig egyenrangú ellenfelei voltunk Áts Bertalan válogatottakkal megtűzdelt csapatának, de a szerda este fél nyolckor kezdődő hazai meccsen ennél több kell ahhoz, hogy sikerüljön kiegyenlíteni a három nyert meccsig tartó párharcban. Márpedig lányainknak ez nem titkolt célja. De mi kellene ahhoz, hogy ezt sikerüljön megoldani? Mchunu Hlengiwe szerint fontos lenne, hogy a centereket sokkal többször találják meg, a lövő helyzetekben jobb döntéseket hozzanak, és a budapestiek ne tudjanak könnyen lefordulni róluk.

Ez azonban az első ütközetet látva még kevés lehet, hiszen több nagyszerű játékosukat is ki kellene tudni venni a játékból. Így többek között az első találkozón hét gólt szerző Keszthelyi Ritát, de ne felejtsük, hogy rajta kívül számos kitűnő, mérkőzéseket eldönteni tudó játékosa van az UVSE-nek. A hazaiak vezetőedzője, Mihók Attila elmondása szerint túl vannak a videó elemzésen, melyen többek között a védekezés pontosságára hívta fel a figyelmet:
- Az elemzések után láthattuk, hogy volt több olyan szituáció, főként a védekezésben, melyet jobban kell tudnunk megoldani. Az UVSE-re jellemző stílust, amelyet fantasztikusan csinálnak, vagyis a kétkezes zárásokat meg kell tudnunk lereagálni. Az első találkozón, ha erre fejben jobban fel tudtunk volna készülni, akkor lehet, hogy másként tudtuk volna megoldani ezeket a pillanatokat. Legalább négy olyan gólt kaptunk, amely védekezési hiba miatt alakult ki.

Képek: DO-archív

Ezeket mindenképpen el kell kerülnünk a visszavágón. Azt azonban figyelembe kell venni, hogy abban a nagy iramban, amely a bajnoki döntő első mérkőzését jellemezte, bárhogy felkészül is, belehibázhat az ember. Ahhoz, hogy lehetőségünk legyen a győzelemre, mindenkinek sokkal jobban felkészültnek, valamint a döntő pillanatokban higgadtabbnak kell lennie. Sok olyan egyéni teljesítmény után kaptunk gólt, amelyeket agresszívabb védekezéssel meg lehetett volna oldani. Ezen egyértelműen javítanunk kell. A másik, hogy tizenkét kapott góllal nem fogunk tudni meccset nyerni, így mindenképpen arra kell törekednünk, hogy tíz alatt tartsuk az UVSE-t ahhoz, hogy legyen esélyünk a folytatásban. Fontos lett volna, hogy az első meccset megnyerjük, de nem sikerült, ezért most a másodikat kell.

A rovat további hírei: Sport

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.

Még van esély az alsóház megnyerésére

Még van esély az alsóház megnyerésére

2024. ápr. 16.

Hatékonyabb második félidei játékával aratott magabiztos győzelmet Érden a Dunaújváros Futsal együttese az NB II alsóházának hétfő esti fordulójában.

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

2024. ápr. 15.

Tavalyi eredményükön öt helyet javítva fejezték be az országos diákolimpia debreceni fináléjának küzdelmeit a Lorántffy iskola leány röplabdázói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

2024. ápr. 15.

Kettő sima és egy szorosabb szettben szenvedett vereséget a DKSE röplabda csapata a TFSE vendégeként lejátszott bajnokin vasárnap este.

Nem borult a papírforma Iváncsán

Nem borult a papírforma Iváncsán

2024. ápr. 15.

Az éllovas Iváncsa félidőnként két-két gólt szerezve tartotta otthon a bajnoki pontokat a Dunaújváros FC elleni vasárnapi találkozón.

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

2024. ápr. 14.

A DKSE versenyzői közül Mayer Gréta három, Szij Emese hat dobogós helyezéssel zárta a tornászok 28. Matolay Elek Női Nemzetközi Emlékversenyét.

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

2024. ápr. 14.

A TFSE vendégeként folytatja az Extraliga alsóházának küzdelmeit a DKSE felnőtt röplabda csapata vasárnap este hat órától.