Alapszakasz-győztes a Gorillaz

spigott - 2016. június 1. 10:45

Kiütéses, 42-7-es győzelmet aratott a Budapest Titans otthonában a Dunaújváros Gorillaz amerikai futball csapata a bajnokság legutóbbi fordulójában, melynek köszönhetően az alapszakasz első helyét is bebiztosította együttesünk.

Idegenben, a Budapest Titans otthonában lépett pályára hétvégén a Dunaújváros Gorillaz amerikai futball csapata, mely annak tudatában várta újabb találkozóját, hogy egy esetleges sikerrel megnyerné az alapszakasz küzdelmeit is.
Együttesünk ennek megfelelő elszántsággal vágott is neki a mérkőzésnek, melynek elején a Titans nem túl acélos támadósora két first downnal nyitott, de egy rossz labdafeladás után Papp Péter szerezte meg félpályánál az "elütött" irányító miatt földre kerülő játékszert. A Gorillák két futás után Mészáros Márton révén szereztek első kísérletet, majd Horváth László is bemutatkozott elkapással, míg közeli szituációt Hegedüs Dániel váltotta pontokra. Mivel Beretka József sem hibázott az extrával, így hamar 7-0-s előnybe kerültek a Gorillák. A hazaiak próbálkozásait hamar elfojtotta a Gorillaz-védelem, majd a vendégek támadósora villant, s egy szép akció végén Mészáros futott 25 yardról TD-t a szélen, amit újabb jó extra követett, mellyel megduplázta előnyét együttesünk (0-14).

A harmadik negyedet Kövesdi István visszahordása után az ellenfél térfeléről kezdhette a mieink támadósora, s két játékkal később Horváth László 30 yardos elkapott touchdown-nal zárta az akciót, melyet Beretka szokásos extrája követett (0-21). A fővárosiak ugyan eljutottak egy jó hosszú passzal a Gorillaz térfelére, de egy labdakezelési hiba után Helényi Árpád visszaszerezte a játékszert csapatunknak. Cserébe a mieink is hibáztak, s egy hazai labdaszerzés miatt ekkor még nem nőtt tovább a két gárda közti különbség. A folytatásban Bachrathy Dániel húzott le egy labdát védője szorításában az újabb pontokért, majd a hazaiak pillanatai következtek, ám hiába szerzett hét pontot a Titans is, a mieink kényelmes előnyből várhatták a meccs véghajráját (7-28).

Képek: DO-archív

Melyben dr. Bachrathy Dániel 40 yardos visszahordása remek szituációt eredményezett támadóknak, ráadásul bátyja is visszavette a karmesteri pálcát a csapatnál, így két játékkal később Bachrathy Kornél passzából Mészáros szerzett fantasztikus, 35 yardos TD-t úgy, hogy a komplett Titans-védelmen átrohant (7-35). A Gorillák hátsó alakzata nem hibázott, két Tanács Pál szerelés után jöhetett a punt. Csaptunk rövid passzos játéka ezúttal is megoldhatatlan feladat elé állította az ellenfelet, s a támadás végén Tóth János szerzett tízyardos TD-t s mivel Beretka ezúttal is magabiztos volt, már 7-42-es állást mutatott az eredményjelző. A mérkőzés végét Victor Allen Williams Jr. idei harmadik interceptionje jelentette: kiütéses győzelmükkel zsinórban hatodik sikerének örülhettek a Gorillák, akik ezzel megnyerték az alapszakasz küzdelmeit, így nyugodtan várhatják az Újpest Bulldogs elleni utolsó meccsüket, melyre vasárnap délután három órától kerül sor a Vidámpark melletti műfüves pályán.

A rovat további hírei: Sport

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.

Még van esély az alsóház megnyerésére

Még van esély az alsóház megnyerésére

2024. ápr. 16.

Hatékonyabb második félidei játékával aratott magabiztos győzelmet Érden a Dunaújváros Futsal együttese az NB II alsóházának hétfő esti fordulójában.

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

2024. ápr. 15.

Tavalyi eredményükön öt helyet javítva fejezték be az országos diákolimpia debreceni fináléjának küzdelmeit a Lorántffy iskola leány röplabdázói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

2024. ápr. 15.

Kettő sima és egy szorosabb szettben szenvedett vereséget a DKSE röplabda csapata a TFSE vendégeként lejátszott bajnokin vasárnap este.

Nem borult a papírforma Iváncsán

Nem borult a papírforma Iváncsán

2024. ápr. 15.

Az éllovas Iváncsa félidőnként két-két gólt szerezve tartotta otthon a bajnoki pontokat a Dunaújváros FC elleni vasárnapi találkozón.

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

2024. ápr. 14.

A DKSE versenyzői közül Mayer Gréta három, Szij Emese hat dobogós helyezéssel zárta a tornászok 28. Matolay Elek Női Nemzetközi Emlékversenyét.

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

2024. ápr. 14.

A TFSE vendégeként folytatja az Extraliga alsóházának küzdelmeit a DKSE felnőtt röplabda csapata vasárnap este hat órától.