Csúcsközelben zárta a szezont a Dunaferr!

spigott - 2016. június 10. 21:04

Jó hangulatú évzáró vacsorával búcsúztatta a rendkívül sikeres 2015/2016-os szezont ma este a Dunaferr DF Renalpin FC futsal csapata, melynek vezetése, s legnagyobb támogatói is elégedetten tekintettek vissza a bajnoki- és kupaezüsttel zárt idényre.

Fennállásának legnagyobb sikerét érte el az idei szezonban a Dunaferr DF Renalpin FC futsal csapata, mely azok után, hogy megszerezte a Magyar Kupa második helyét, a bajnokságban is csodálatos tavaszt produkálva biztosította be ezüstérmét a Haladás hétfői 5-1-es legyőzésével. A csodálatos eredménysort persze nem a szél fújta össze, nagyon keményen meg kellett dolgoznia ezért az együttes tagjainak, s vezetésének egyaránt, mely ma este hat órától a Campus étteremben zárta le a mögötte hagyott 2015/2016-os szezont.

A végig kiváló hangulatú ünnepségen nem csak a Dunaferr DF Renalpin FC csapatának vezetői és játékosai vettek részt, hanem a szakosztály lelkes támogatói is, akik már a "bemelegítés" alatt őszintén gratuláltak az idei sikerek legfőbb letéteményeseinek. Ahogy azt megszokhattuk, egyetlen évzáró sem maradhat értékelések, visszatekintések nélkül, s ezekből most sem volt hiány. A köszöntések sorát a csapat egyik legnagyobb drukkere, dr. Dorkota Lajos, Fejér megye és Dunaújváros díszpolgára nyitotta, aki az időben egy kicsit visszaugorva idézte fel azt, hogy három évvel ezelőtt honnan indult futsal csapatunk, mely a hozzáértő szakmai munkának, a játékosoknak, valamint a támogatóknak köszönhetően eljutott az idei szezon két ezüstérméig, így is bizonyítva, hogy helyes döntés volt mellé állni már a kezdetektől. Dorkota Lajos kiemelte, külön öröm az, hogy a rengeteg légióst foglalkoztató győriek mögött a Dunaferr lett a legjobb magyar csapat, s ezt a bravúrt nem csak a bajnokságban, hanem a Magyar Kupában is véghezvitte együttesünk. Városunk díszpolgára szerint azonban nehéz szezon vár a csapatra a következő idényben, hiszen az idén elért szép eredményekből lejjebb adni már senki sem szeretne, szóval továbbra is rengeteg munkára és kitartásra lesz szükség ahhoz, hogy még előrébb lépjen együttesünk.

Hasonlóan tekintett vissza az idei szezonra dr. Galambos Dénes, országgyűlési képviselő, aki azok után, hogy köszönetet mondott az idei sikerekért, az ezüstérmek bravúr-jellegét domborította ki. "Három év alatt ide eljutni, hatalmas siker, s bár innen előrébb lépni nyilván nem egyszerű, biztos vagyok abban, hogy a csapatért és a csapattal együtt dolgozók, a szakmai stáb és a játékosok is mindent el fognak követni azért, hogy megtartsák, netán még tovább javítsák idei helyezésüket" – fogalmazott Galambos Dénes.
A névadó főszponzor képviseletében Matuss Péter, az ISD Dunaferr pénzügyi és számviteli igazgatója is értékelte a 2015/2016-os szezont, s mint azt elmondta, szurkolóként is nagyon büszke az idei eredményekre, különösen azért, mert a csapat tagjai elbírták a nyomást, s míg tavaly a bravúros pontszerzésekről szólt a küzdelem, addig idén már elvárás volt a győzelem, s ezt az együttes véghez is tudta vinni. A főszponzor szempontjából nyilván nehezebb értékelni a szezont, ám az örömteli, hogy idén háromszor is az országos tv-csatornák képernyőire kerültek futsalosaink, így a csapat mellett a cég hírnevét is sikerült öregbíteni, ami szintén szép siker.

Budavári Árpád, a Dunaferr DF Renalpin FC stratégiai vezetője is visszautazott egy kicsit az időben, mikor arra emlékezett, hogy három évvel ezelőtt, amikor még szinte senki nem ismerte ezt a szép sportágat, már akkor is rengetegen biztosították őket támogatásukról, s ez az összefogás vezetett el végül odáig, hogy ma egy bajnoki és egy kupaezüstöt ünnepelhettünk. Ezt az erkölcsi és anyagi megbecsülést csak kőkemény munkával, s a lehető legjobb eredményekkel tudják meghálálni, ezért ahogy eddig, úgy ezt követően is az lesz a szakosztály célja, hogy még előrébb lépjen, s így köszönje meg támogatóinak azt a segítséget, amit az egész szakosztály zavartalan működéséhez biztosítanak.

Az elismerő szavakat követően egy kisebb ünnepségre került sor, hiszen dr. Dorkota Lajos, dr. Galambos Dénes, Matuss Péter, valamint Dr. András István rektor számára is meglepetéssel kedveskedett az együttes vezetése: az bekeretezett csapatmezeket Zemankó Zoltán operatív vezető adta át a vendégeknek. Az ünnepélyes pillanatok után még kötetlenebb formában, a jól megérdemelt vacsora mellett folytatódott a társalgás, melyben már nem csak az idei sikerek, de remélhetőleg hasonlóan fényes, vagy a még fényesebb jövő is szóba került, mert egyesületünk és vezetése nem elégszenek meg ennyivel, s a következő szezonban még előrébb szeretnének lépni.

A rovat további hírei: Sport

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.