Futsal - "Állunk a kihívások elé"

Szárszó Lajos - 2016. június 16. 8:04

A pályán és azon kívül is remek közösséget alkotnak a Dunaferr DF Renalpin FC futsal csapatának tagjai, akik megérdemelten szerezték meg a bajnokság és a Magyar Kupa ezüstérmét. Schrancz Balázs szerint azonban ettől még nem szabad elszállniuk, még keményebb munkára lesz szükségük az eredmények megismétléséhez.

A Dunaferr Renalpin FC ezüstérmének megszerzésében óriási szerepelt vállat a rutinos Schrancz Balázs, aki többnyire a pályán, de ha kellett, az oldalvonal mellől irányította csapatunkat.

- Elsőként a sikerekhez gratulálok, hiszen az idei kiírásban olyan egységet alkotott a csapat, mellyel a magyar kupában, majd a bajnokságban is az ezüstrémet szerezte meg.

- Ennek titka abban rejlik, hogy mi a pályán és azon kívül egyaránt baráti közösséget alkotunk. Ez természetesen kevés a sikerhez és az eredményességhez, így mögé kellett tenni a több, válogatott szintű egyéni teljesítményt, mely a csapat erejében összegződött.

- Rutinos játékos vagy, aki több futsal együttest erősítettél. Mi az, amivel a Dunaújváros többet ad neked, mint az eddigi csapataid?

- Ezt a sikert kiharcoltuk, megharcoltunk érte, az ezüstérmet megérdemelten szereztük meg. Azt azonban érdemes figyelembe venni, hogy ez egy kiugró eredmény, melyet a helyén kell kezelni. Nem szabad elszállnunk ettől, hiszen tudjuk, hogy a hazai mezőnyben ezt az eredményt megismételni nagyon nehéz lesz. Ellenfeleink a rájátszás során megmutatták, hogy mindannyian meg szerettek volna állítani bennünket, de ez most nem sikerült. Jövőre viszont fel kell készülnünk arra, hogy mindenki fenni fogja ránk a fogát. Ezért szép ez a játék, és állunk a kihívások elé.

- Marad-e a csapat arculata, játékfelfogása, melynek alapja a stabil védekezés?

- Ez a csapat összetételétől függ. Amíg a fiataljaink ilyen gyorsak, mint most, addig ez lesz leghatékonyabb fegyverünk. E mellett azonban arra is fel kell készülnünk, hogy mi irányítsunk, támadóbb szellemben lépjünk fel, melyet akkor teszünk meg, amennyiben szükség lesz rá.

- Biztos szabad és büntetőrúgás végrehajtó voltál az idei szezonban. Előre elhatároztad, melyik sarkot választod?

- Nem határoztam el, ezt mindig az adott helyzetben, a nekifutás alatt döntöttem el. Néztem a kapus mozgását, majd annak alapján döntöttem. Az azonban biztos, hogy egy kis pszichológia azért van mögötte. Örülök, hogy ezzel is tudtam segíteni csapatomat. A jövőre előre tekintve szeretnénk megtartani azt a helyezést, melyet elértünk. Ez azonban nagyon nehéz lesz, de amennyiben tudunk erősíteni, akkor mindez sikerülhet.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: teljes siker

DSTV: teljes siker

2024. máj. 21.

Több mint ezren vágtak neki a szombaton megrendezett Jót fut a Város – Dunaújváros elnevezésű jótékonysági rendezvénynek; a nemes közösségi kezdeményezés révén a Móra iskolának segíthetett minden résztvevő. A segítség pedig számokban is mérhető: 2.221.900 forintot gyűjtöttek össze az intézménynek. Hangkép.

Véget ért az ötödik forduló a Campusban

Véget ért az ötödik forduló a Campusban

2024. máj. 21.

Kiegyenlített első félidő után sorozatban öt gólt lőve diadalmaskodott a Labdaérzék gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus osztályának legutóbbi fordulójában.

Végül biztos Kohász-siker

Végül biztos Kohász-siker

2024. máj. 21.

Újabb győzelemnek örülhetett a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U21-es együttese a felnőtt NB II-es bajnokságban.

Kovács-Seres Hunor parádésan úszott Piombinóban

Kovács-Seres Hunor parádésan úszott Piombinóban

2024. máj. 20.

Remek versenyzéssel végzett a rendkívül erős mezőny huszadik helyén Kovács-Seres Hunor a nyíltvízi úszók Európa Kupájának első, olaszországi állomásán.

Az utolsó fordulóban dől el a DFC sorsa

Az utolsó fordulóban dől el a DFC sorsa

2024. máj. 20.

Bő fél órát emberhátrányban játszva szenvedett 3-0-s vereséget az éllovas Szentlőrinc elleni bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap este.

Ifjú hosszabbítók az Acélbikáknál

Ifjú hosszabbítók az Acélbikáknál

2024. máj. 19.

Négy fiatal játékosa is szerződést hosszabbított a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatával.

Elhozta a két pontot Kisvárdáról a Kohász

Elhozta a két pontot Kisvárdáról a Kohász

2024. máj. 19.

Kiváló védekezéssel, valamint Wéninger Alexa parádés kapusteljesítményével aratott 23-18-as győzelmet a DKKA felnőtt együttese a Kisvárda ellen szombaton este.