Futsal: az utolsó forduló dönt az ezüstéremről

Szárszó Lajos - 2016. június 3. 20:14

Elszenvedte harmadik vereségét is a felsőházi rájátszás küzdelmeiben a Dunaferr DF Renalpin FC csapata, mely Veszprémben kapott ki ma este 4-1-re. Fehér Zsolt együttesére így sorsdöntő meccs vár az utolsó fordulóban, melyet a nagy rivális Haladás ellen vívnak meg Hosszú Ádámék hétfőn este a sportcsarnokban.

Nagyon készültek a dunaújvárosi fiúk, hogy a legutóbbi, Rába ETO elleni hazai meccs után már biztossá váljon az ezüstérem, de ez azon a napon nem jött össze. Ma ismét ennek a szellemében lépett pályára Veszprémben Fehér Zsolt együttese, aki szerint a héten arra a bravúrra készültek, hogy sikerüljön elérniük ezt a remek helyezést. Azt már a találkozó előtt tudtuk, hogy ez nem lesz egyszerű, hiszen a Madarász féle csapat be szerette volna bizonyítani, hogy az élmezőnyhöz tartozó együttesek közül képesek bárkit legyőzni. Ennek megfelelően agresszíven, határozottan kezdett a Dunaferr, ezzel megmutatva a hazaiaknak, milyen szándékkal érkeztek a Március 15. úti sportcsarnokba.

Azonnal beszorították saját térfelükre a hazaiakat, akik szemmel verték a lövéseket, melyek centikkel kerülték el kapujukat, de Varga labdájánál is csak centiken, és a hazai kapufán múlott, hogy nem lett meg azonnal az első gól. Szerencsére erre sem kellett sokat várnunk. Az 5. percben Hosszú Ádám elé került a labda, aki óriási bombát zúdított Schmidmajer kapujára, aki a lövéssel szemben tehetetlennek bizonyult (0-1). A meccs alaphangját ezzel megadta a Dunaferr, viszont a folytatásban Fridrich Dávid volt túl vehemens, amiért sárga lapot kapott. A hazaiak a hátrány miatt azonnal megpróbáltak kijönni a mieink szorításából, így védekezésre kényszerítve Aradi Csabáékat. Közben kialakultak a párok is, akik bizony egy-egy durvább belépőért nem mentek a szomszédba, így a játékvezető zsebéből több alkalommal előkerült a sárga színű kártya. A következő percekben a fiúk ismét a futsalra koncentráltak, a hazaiak vészkapusra váltottak, így több alkalommal megdolgoztatva Revaland Zoltánt, aki ismét remekelt a kapunkban.

A játék képe a későbbiekben sem változott, továbbra is a támadásvezetésekre fektették a hangsúlyt a veszprémiek, nagyobb siker nélkül. Varga Csaba viszont növelhette volna előnyünket, de a hazai kapus helyett ismét a kapufa mentett, ráadásul úgy, hogy a labda mindkét kapufát érintette. A 15. percben Fehér Zsolt változtatott a felállásunkon, Reveland helyett mezőnyjátékost küldött a pályára, ez azonban most nem bizonyult jó döntésnek, mivel Bognár az üres kapunkba gurított (1-1). Madarász János kért ekkor időt, hiszen abban bízott, hogy a szünet előtt a vezetést is megszerezhetik, ám hiába dolgoztak ki játékosai több száz százalékos ziccert, azokat sorra kihagyták, így a rövid pihenőre maradt a döntetlen. Ami azonban a hazaiaknak az első félidőben nem sikerült, az a második legelején azonnal, hiszen 15 másodperccel a középkezdést követően Boromissza egy méterről vette be kapunkat (2-1). Ez felrázta csapatunkat, Hosszú, majd Fridrich próbált azonnal egyenlíteni, ezt követően Aradi lőtt kétszer a felső léc fölé, de sajnos újabb hidegzuhanyként érkezett a Veszprém harmadik találata, melyet ismét Boromissza jegyzett (3-1).

A részünkre drámai 6 perc után tovább folytatódott a hazai fölény, akik beszorították csapatunkat saját térfelére, így csupán a kontrákban bízhattunk. Most azonban ezek sem sikerültek, így vezetőedzőnk ismét időt kért, taktikát és kapust mezőnyjátékosra váltottunk, megint vesztünkre. A 15. percben jártunk ekkor, amikor Németh emelte be az üres kapuba a labdát (4-1), ezzel végleg eldöntve a találkozót.
A vereségünk miatt tovább folytatódik a versenyfutás az ezüstérem megszerzéséért, hiszen a Swietelsky Haladás hazai pályán 6-3 arányban legyőzte a Berettyóújfalu együttesét, ezzel egy pontra megközelítve a Dunaferrt. Arra tehát, hogy a Dunaújváros és a Szombathely közül ki nyeri a második helyért járó érmet, az a június 6-án, 19 órakor a Dunaújváros Sportcsarnokban megrendezésre kerülő utolsó mérkőzésen dől el.

Veszprém - Dunaferr Renalpin FC 4-1 (1-1)

Veszprém: Schmidmajer Ádám – Németh Péter 1, Tar Tamás, Gunther Zsolt, Boromissza Dániel 2. Cserék: Erdősi Xavér Ferenc – Finta Péter, Tatai József, Bognár Péter 1, Boromissza Gábor, László Gábor Zsolt, Spandler Mátyás. Vezetőedző: Madarász János
.
Dunaferr DF Renalpin FC: Reveland Zoltán – Hosszú Ádám 1, Klacsák Bence, Horváth Szabolcs, Varga Csaba. Cserék: Rigó László – Aradi Csaba, Ivacs Gábor, Fridrich Dávid, Gorjanácz Márió, Csányi Dávid István, Szabó Gergely. Vezetőedző: Fehér Zsolt.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: teljes siker

DSTV: teljes siker

2024. máj. 21.

Több mint ezren vágtak neki a szombaton megrendezett Jót fut a Város – Dunaújváros elnevezésű jótékonysági rendezvénynek; a nemes közösségi kezdeményezés révén a Móra iskolának segíthetett minden résztvevő. A segítség pedig számokban is mérhető: 2.221.900 forintot gyűjtöttek össze az intézménynek. Hangkép.

Véget ért az ötödik forduló a Campusban

Véget ért az ötödik forduló a Campusban

2024. máj. 21.

Kiegyenlített első félidő után sorozatban öt gólt lőve diadalmaskodott a Labdaérzék gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus osztályának legutóbbi fordulójában.

Végül biztos Kohász-siker

Végül biztos Kohász-siker

2024. máj. 21.

Újabb győzelemnek örülhetett a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U21-es együttese a felnőtt NB II-es bajnokságban.

Kovács-Seres Hunor parádésan úszott Piombinóban

Kovács-Seres Hunor parádésan úszott Piombinóban

2024. máj. 20.

Remek versenyzéssel végzett a rendkívül erős mezőny huszadik helyén Kovács-Seres Hunor a nyíltvízi úszók Európa Kupájának első, olaszországi állomásán.

Az utolsó fordulóban dől el a DFC sorsa

Az utolsó fordulóban dől el a DFC sorsa

2024. máj. 20.

Bő fél órát emberhátrányban játszva szenvedett 3-0-s vereséget az éllovas Szentlőrinc elleni bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap este.

Ifjú hosszabbítók az Acélbikáknál

Ifjú hosszabbítók az Acélbikáknál

2024. máj. 19.

Négy fiatal játékosa is szerződést hosszabbított a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatával.

Elhozta a két pontot Kisvárdáról a Kohász

Elhozta a két pontot Kisvárdáról a Kohász

2024. máj. 19.

Kiváló védekezéssel, valamint Wéninger Alexa parádés kapusteljesítményével aratott 23-18-as győzelmet a DKKA felnőtt együttese a Kisvárda ellen szombaton este.