Kajak-kenu: biztos bástya Dunaújvárosban

2016. június 16. (csütörtök) 17:38 - spigott

Hajdu Jonatán részt vehet az olimpián, s a Dunaferr SE kajak-kenu szakosztályának utánpótlás versenyzői is kiválóan szerepeltek a közelmúlt hazai megméretésein.

A Művész Presszóban látta vendégül a sajtó képviselőit ma délelőtt a Dunaferr SE kajak-kenu szakosztálya. A találkozó apropóját Hajdu Jonatán, egyesületünk kiváló kenusának olimpiai szereplése jelentette, de a húszéves versenyző mellett a szakosztály több tehetséges sportolója is megjelent a végig remek hangulatú összejövetelen. A sajtótájékoztató elején Pető Zsolt szakosztályelnök nagy örömmel ismertette mindenkivel a tényt, hogy a Dunaferr SE saját nevelésű versenyzője, Hajdu Jonatán indulhat a kenu egyesek 200 méteres versenyszámában a riói olimpián.

Mint azt megtudtuk, azzal, hogy Jonatán megnyerte a hétfői szétlövést, egy hosszú, több komoly akadállyal szegélyezett időszak zárult le kenusunk életében. A még mindig csak húszéves versenyző már gyermekkora óta kiemelkedett tehetségével a magyar mezőnyből, a kölyök korosztálytól kezdve sorozatban nyerte a hazai versenyeket, már elsőéves ifiként kétszeres korosztályos világbajnok lett, majd tizenkilenc évesen a felnőttek között sikerül olimpiai kvótát szereznie hazánk számára a kenu egyesek 200 méteres versenyszámában.

A hatalmas sikert azonban egy igen komoly megtorpanás követte, ugyanis a riói előolimpia után vírusos májgyulladás nehezítette a dolgát, közel tíz kilo izmot veszített, s ugyan sikerült meggyógyulnia, az alapozás lényegi részét kihagyva kellett felkészülnie az olimpiai válogatókra. Ennek első körét nagy csatában megnyerte, s az sem vetette vissza, hogy a másodikról technikai okok miatt kizárták, hiszen a hétfői szétlövésen közel fél hajóval nyert a győriek két versenyzője előtt, újból bebizonyítva, hogy a sprintszámban ő a legjobb magyar kenus, s teljesen megérdemelten vehet részt a nyári olimpián.

Ez természetesen óriási siker a szakosztály és versenyzőnk számára is, különösen úgy, hogy Jonatán elmondása szerint még jobban is alakulhatott volna számára a szétlövés, hiszen nem ment tökéletes pályát a hétfői viadalon, vagyis maradt még benne tartalék az ötkarikás játékokig.

Hajdu Jonatán remeklése mellett persze nem szabad elfeledkezni a Dunaferr SE többi versenyzőjéről sem, akik közül többen is kiemelkedő teljesítményt nyújtottak a közelmúltban. Vass Andrásék párosa ugyanis csak hajszállal maradt le az olimpiai válogató második, minden eldöntő "köréről", míg Kiss Balázs, Némedi Konrád és Slihoczki Ádám a junior és ifjúsági korosztályos versenyeken remekeltek, így nagyon komoly esélyük van arra, hogy részt vegyenek az említett korcsoportok Világ- és Európa-bajnokságán, ezzel is bizonyítva, milyen magas színvonalú szakmai munka folyik a Dunaferr SE kajak-kenusainál.

A rovat további hírei: Sport

A Fradi következik

A Fradi következik

2018. szeptember 21. (péntek)

A nyáron jelentősen megerősített Ferencváros elleni fővárosi mérkőzéssel folytatják az Erste Liga küzdelmeit ma este hat órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói.

Növekvő létszám az akadémián

Növekvő létszám az akadémián

2018. szeptember 20. (csütörtök)

Egy éve jött létre, de a kiváló szervezettségnek, a céltudatos szakvezetői gárdának, a rutinos és fiatalos lendületű edzői csapatnak köszönhetően egyre népszerűbb a röplabda akadémia.

Elrajtolt az ovi foci bajnokság

Elrajtolt az ovi foci bajnokság

2018. szeptember 20. (csütörtök)

Tizennégy óvodás csapat részvételével kezdődött meg a Margaréta tagóvoda udvarán ma délelőtt az ovi foci bajnokság harmadik fordulója.

Most nem ment az utánpótlásnak

Most nem ment az utánpótlásnak

2018. szeptember 20. (csütörtök)

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia serdülői simán, az ifik nagy csatában szenvedtek vereséget a vendég győriektől.

Nem volt esély a Fradi ellen

Nem volt esély a Fradi ellen

2018. szeptember 19. (szerda)

A mérkőzés első szakaszában támadásban, a végén védekezésben hibázott sokat, így tizenhárom gólos, 36-23-as vereséget szenvedett a Ferencváros elleni hazai bajnokin a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Abonyban remekeltek a birkózók

Abonyban remekeltek a birkózók

2018. szeptember 19. (szerda)

A Dunaferr SE és fiókegyesületeinek tizenegy birkózója jutott be az országos diákolimpiai döntőbe a Diák I. és Diák II-es korcsoportban.

Még szoros az élmezőny

Még szoros az élmezőny

2018. szeptember 19. (szerda)

Nem hozott túl sok izgalmat a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus Osztályának első három mérkőzése a sorozat negyedik fordulójában.