Kajak-kenu: biztos bástya Dunaújvárosban

2016. június 16. (csütörtök) 17:38 - spigott

Hajdu Jonatán részt vehet az olimpián, s a Dunaferr SE kajak-kenu szakosztályának utánpótlás versenyzői is kiválóan szerepeltek a közelmúlt hazai megméretésein.

A Művész Presszóban látta vendégül a sajtó képviselőit ma délelőtt a Dunaferr SE kajak-kenu szakosztálya. A találkozó apropóját Hajdu Jonatán, egyesületünk kiváló kenusának olimpiai szereplése jelentette, de a húszéves versenyző mellett a szakosztály több tehetséges sportolója is megjelent a végig remek hangulatú összejövetelen. A sajtótájékoztató elején Pető Zsolt szakosztályelnök nagy örömmel ismertette mindenkivel a tényt, hogy a Dunaferr SE saját nevelésű versenyzője, Hajdu Jonatán indulhat a kenu egyesek 200 méteres versenyszámában a riói olimpián.

Mint azt megtudtuk, azzal, hogy Jonatán megnyerte a hétfői szétlövést, egy hosszú, több komoly akadállyal szegélyezett időszak zárult le kenusunk életében. A még mindig csak húszéves versenyző már gyermekkora óta kiemelkedett tehetségével a magyar mezőnyből, a kölyök korosztálytól kezdve sorozatban nyerte a hazai versenyeket, már elsőéves ifiként kétszeres korosztályos világbajnok lett, majd tizenkilenc évesen a felnőttek között sikerül olimpiai kvótát szereznie hazánk számára a kenu egyesek 200 méteres versenyszámában.

A hatalmas sikert azonban egy igen komoly megtorpanás követte, ugyanis a riói előolimpia után vírusos májgyulladás nehezítette a dolgát, közel tíz kilo izmot veszített, s ugyan sikerült meggyógyulnia, az alapozás lényegi részét kihagyva kellett felkészülnie az olimpiai válogatókra. Ennek első körét nagy csatában megnyerte, s az sem vetette vissza, hogy a másodikról technikai okok miatt kizárták, hiszen a hétfői szétlövésen közel fél hajóval nyert a győriek két versenyzője előtt, újból bebizonyítva, hogy a sprintszámban ő a legjobb magyar kenus, s teljesen megérdemelten vehet részt a nyári olimpián.

Ez természetesen óriási siker a szakosztály és versenyzőnk számára is, különösen úgy, hogy Jonatán elmondása szerint még jobban is alakulhatott volna számára a szétlövés, hiszen nem ment tökéletes pályát a hétfői viadalon, vagyis maradt még benne tartalék az ötkarikás játékokig.

Hajdu Jonatán remeklése mellett persze nem szabad elfeledkezni a Dunaferr SE többi versenyzőjéről sem, akik közül többen is kiemelkedő teljesítményt nyújtottak a közelmúltban. Vass Andrásék párosa ugyanis csak hajszállal maradt le az olimpiai válogató második, minden eldöntő "köréről", míg Kiss Balázs, Némedi Konrád és Slihoczki Ádám a junior és ifjúsági korosztályos versenyeken remekeltek, így nagyon komoly esélyük van arra, hogy részt vegyenek az említett korcsoportok Világ- és Európa-bajnokságán, ezzel is bizonyítva, milyen magas színvonalú szakmai munka folyik a Dunaferr SE kajak-kenusainál.

A rovat további hírei: Sport

Döntetlen a Pénzügyőr ellen

Döntetlen a Pénzügyőr ellen

2018. július 18. (szerda)

Az első félidő hajrájában a DPASE, a második végén a Pénzügyőr talált egy gólt, így 1-1-es döntetlennel ért véget a két gárda ma délutáni edzőmérkőzése.

Strandröplabda: Dunaújvárosban a sportág hazai legjobbjai!

Strandröplabda: Dunaújvárosban a sportág hazai legjobbjai!

2018. július 18. (szerda)

A strandröplabdázásé lesz a főszerep péntektől-vasárnapig Dunaújvárosban. 35 női és 29 férfi páros vesz részt az országos bajnoki fordulón, amelynek a tétje a budapesti nagydöntőbe kerülés.

Dunaújvárosi éremeső Mezőkövesden

Dunaújvárosi éremeső Mezőkövesden

2018. július 18. (szerda)

Remekül szerepeltek a Dunai Ökölvívó Egyesület versenyzői a Mezőkövesden megrendezett 42. Matyó Kupán.

Világbajnok a Dragon Steel!

Világbajnok a Dragon Steel!

2018. július 18. (szerda)

Két arany-, egy ezüst- és egy bronzéremmel nyitották a magyarok a szegedi sárkányhajó világbajnokság első versenynapját.

Új védőt igazolt a DPASE

Új védőt igazolt a DPASE

2018. július 17. (kedd)

A tavalyi ezüstérmes Pécs együttesétől szerződött Dunaújvárosba a 26 éves Puskás Gábor.

Könnyed siker a szerbek ellen is

Könnyed siker a szerbek ellen is

2018. július 17. (kedd)

Magabiztos, 23-6-os győzelmet aratott a szerbek elleni Európa-bajnoki csoportmérkőzésen a magyar női vízilabda válogatott.

Verhető ellenfél a kupában

Verhető ellenfél a kupában

2018. július 17. (kedd)

A svájci Spono Eagles, vagy a koszovói KHF Shqiponja Gjakove lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapatának ellenfele az EHF Kupa második selejtezőkörében.