Kajak-kenu: biztos bástya Dunaújvárosban

2016. június 16. (csütörtök) 17:38 - spigott

Hajdu Jonatán részt vehet az olimpián, s a Dunaferr SE kajak-kenu szakosztályának utánpótlás versenyzői is kiválóan szerepeltek a közelmúlt hazai megméretésein.

A Művész Presszóban látta vendégül a sajtó képviselőit ma délelőtt a Dunaferr SE kajak-kenu szakosztálya. A találkozó apropóját Hajdu Jonatán, egyesületünk kiváló kenusának olimpiai szereplése jelentette, de a húszéves versenyző mellett a szakosztály több tehetséges sportolója is megjelent a végig remek hangulatú összejövetelen. A sajtótájékoztató elején Pető Zsolt szakosztályelnök nagy örömmel ismertette mindenkivel a tényt, hogy a Dunaferr SE saját nevelésű versenyzője, Hajdu Jonatán indulhat a kenu egyesek 200 méteres versenyszámában a riói olimpián.

Mint azt megtudtuk, azzal, hogy Jonatán megnyerte a hétfői szétlövést, egy hosszú, több komoly akadállyal szegélyezett időszak zárult le kenusunk életében. A még mindig csak húszéves versenyző már gyermekkora óta kiemelkedett tehetségével a magyar mezőnyből, a kölyök korosztálytól kezdve sorozatban nyerte a hazai versenyeket, már elsőéves ifiként kétszeres korosztályos világbajnok lett, majd tizenkilenc évesen a felnőttek között sikerül olimpiai kvótát szereznie hazánk számára a kenu egyesek 200 méteres versenyszámában.

A hatalmas sikert azonban egy igen komoly megtorpanás követte, ugyanis a riói előolimpia után vírusos májgyulladás nehezítette a dolgát, közel tíz kilo izmot veszített, s ugyan sikerült meggyógyulnia, az alapozás lényegi részét kihagyva kellett felkészülnie az olimpiai válogatókra. Ennek első körét nagy csatában megnyerte, s az sem vetette vissza, hogy a másodikról technikai okok miatt kizárták, hiszen a hétfői szétlövésen közel fél hajóval nyert a győriek két versenyzője előtt, újból bebizonyítva, hogy a sprintszámban ő a legjobb magyar kenus, s teljesen megérdemelten vehet részt a nyári olimpián.

Ez természetesen óriási siker a szakosztály és versenyzőnk számára is, különösen úgy, hogy Jonatán elmondása szerint még jobban is alakulhatott volna számára a szétlövés, hiszen nem ment tökéletes pályát a hétfői viadalon, vagyis maradt még benne tartalék az ötkarikás játékokig.

Hajdu Jonatán remeklése mellett persze nem szabad elfeledkezni a Dunaferr SE többi versenyzőjéről sem, akik közül többen is kiemelkedő teljesítményt nyújtottak a közelmúltban. Vass Andrásék párosa ugyanis csak hajszállal maradt le az olimpiai válogató második, minden eldöntő "köréről", míg Kiss Balázs, Némedi Konrád és Slihoczki Ádám a junior és ifjúsági korosztályos versenyeken remekeltek, így nagyon komoly esélyük van arra, hogy részt vegyenek az említett korcsoportok Világ- és Európa-bajnokságán, ezzel is bizonyítva, milyen magas színvonalú szakmai munka folyik a Dunaferr SE kajak-kenusainál.

A rovat további hírei: Sport

Döntetlen a csúcsrangadón

Döntetlen a csúcsrangadón

2018. november 12. (hétfő)

Óriási csatában ért el 4-4-es döntetlent a listavezető Berettyóújfalu elleni hazai bajnokin a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.

Továbbra is hibátlanok az U21-esek

Továbbra is hibátlanok az U21-esek

2018. november 12. (hétfő)

A röplabda bajnokság másodosztályának középcsoportjában a DSE Röplabda akadémia U21-es együttese a Pécs, míg az NB II-es gárda a Szombathely ellen lépett pályára.

Már nem Antti Karhula a DAB edzője

Már nem Antti Karhula a DAB edzője

2018. november 12. (hétfő)

Felmentette a munkavégzés alól Antti Karhula vezetőedzőt a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatának vezetése.

Csúcsrangadó előtt a Dunaferr

Csúcsrangadó előtt a Dunaferr

2018. november 12. (hétfő)

A listavezető, s az idei szezonban még hibátlan Berettyóújfalu ellen folytatja a bajnokságot ma este a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.

Hiába a fölény

Hiába a fölény

2018. november 11. (vasárnap)

Ezúttal sem sikerült gólt szereznie, így döntetlenre végzett a Budapest Honvéd II. elleni hazai bajnokin a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

Nem sikerült a visszavágás

Nem sikerült a visszavágás

2018. november 11. (vasárnap)

A Dunaferr SE NBI-es röplabda csapata sok hibával játszott a Sümeg elleni összecsapáson, így vetélytársával szemben hátránya hét pontra nőtt.

A világ legjobb klubcsapata lett a DUE

A világ legjobb klubcsapata lett a DUE

2018. november 11. (vasárnap)

Hazaérkezett Oroszországból az Európai Szuperkupát hatalmas csatában elhódító DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata, mely az Euroliga-győztes Kirishi otthonában jutott fel a világ tetejére.