Kajak-kenu: biztos bástya Dunaújvárosban

2016. június 16. (csütörtök) 17:38 - spigott

Hajdu Jonatán részt vehet az olimpián, s a Dunaferr SE kajak-kenu szakosztályának utánpótlás versenyzői is kiválóan szerepeltek a közelmúlt hazai megméretésein.

A Művész Presszóban látta vendégül a sajtó képviselőit ma délelőtt a Dunaferr SE kajak-kenu szakosztálya. A találkozó apropóját Hajdu Jonatán, egyesületünk kiváló kenusának olimpiai szereplése jelentette, de a húszéves versenyző mellett a szakosztály több tehetséges sportolója is megjelent a végig remek hangulatú összejövetelen. A sajtótájékoztató elején Pető Zsolt szakosztályelnök nagy örömmel ismertette mindenkivel a tényt, hogy a Dunaferr SE saját nevelésű versenyzője, Hajdu Jonatán indulhat a kenu egyesek 200 méteres versenyszámában a riói olimpián.

Mint azt megtudtuk, azzal, hogy Jonatán megnyerte a hétfői szétlövést, egy hosszú, több komoly akadállyal szegélyezett időszak zárult le kenusunk életében. A még mindig csak húszéves versenyző már gyermekkora óta kiemelkedett tehetségével a magyar mezőnyből, a kölyök korosztálytól kezdve sorozatban nyerte a hazai versenyeket, már elsőéves ifiként kétszeres korosztályos világbajnok lett, majd tizenkilenc évesen a felnőttek között sikerül olimpiai kvótát szereznie hazánk számára a kenu egyesek 200 méteres versenyszámában.

A hatalmas sikert azonban egy igen komoly megtorpanás követte, ugyanis a riói előolimpia után vírusos májgyulladás nehezítette a dolgát, közel tíz kilo izmot veszített, s ugyan sikerült meggyógyulnia, az alapozás lényegi részét kihagyva kellett felkészülnie az olimpiai válogatókra. Ennek első körét nagy csatában megnyerte, s az sem vetette vissza, hogy a másodikról technikai okok miatt kizárták, hiszen a hétfői szétlövésen közel fél hajóval nyert a győriek két versenyzője előtt, újból bebizonyítva, hogy a sprintszámban ő a legjobb magyar kenus, s teljesen megérdemelten vehet részt a nyári olimpián.

Ez természetesen óriási siker a szakosztály és versenyzőnk számára is, különösen úgy, hogy Jonatán elmondása szerint még jobban is alakulhatott volna számára a szétlövés, hiszen nem ment tökéletes pályát a hétfői viadalon, vagyis maradt még benne tartalék az ötkarikás játékokig.

Hajdu Jonatán remeklése mellett persze nem szabad elfeledkezni a Dunaferr SE többi versenyzőjéről sem, akik közül többen is kiemelkedő teljesítményt nyújtottak a közelmúltban. Vass Andrásék párosa ugyanis csak hajszállal maradt le az olimpiai válogató második, minden eldöntő "köréről", míg Kiss Balázs, Némedi Konrád és Slihoczki Ádám a junior és ifjúsági korosztályos versenyeken remekeltek, így nagyon komoly esélyük van arra, hogy részt vegyenek az említett korcsoportok Világ- és Európa-bajnokságán, ezzel is bizonyítva, milyen magas színvonalú szakmai munka folyik a Dunaferr SE kajak-kenusainál.

A rovat további hírei: Sport

Újabb DAB vereség

Újabb DAB vereség

2019. február 20. (szerda)

Az idei jégkorong bajnokság utolsó előtti mérkőzésén idegenben, a Vasas otthonában szenvedett csúfos vereséget a DAB.

Hétvégi éremeső

Hétvégi éremeső

2019. február 20. (szerda)

Mindhárom hétvégi versenyükről érmekkel térhettek haza a Dunaferr SE birkózó szakosztályának sportolói.

A becsületükért küzdenek az Acélbikák

A becsületükért küzdenek az Acélbikák

2019. február 20. (szerda)

A Vasas elleni fővárosi mérkőzéssel kezdi meg az Erste Liga középszakaszának hajráját a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Újra a Centrum Kupáért fociztak!

Újra a Centrum Kupáért fociztak!

2019. február 19. (kedd)

A fiúknál a rudasosok, a lányoknál a Kereskedelmi diákjai nyertek a Centrum Kupa második fordulójában.

Telt ház lesz az első hazai Eb-selejtezőn

Telt ház lesz az első hazai Eb-selejtezőn

2019. február 19. (kedd)

Telt ház előtt játszhat majd a magyar labdarúgó-válogatott a világbajnoki ezüstérmes horvátokkal az Európa-bajnoki selejtezősorozat első hazai mérkőzésén.

Mindenből jutott a kajak-kenusoknak

Mindenből jutott a kajak-kenusoknak

2019. február 19. (kedd)

Egy arany-, egy ezüst- és egy bronzéremmel zárták a Pakson megrendezett fizikai felmérő versenyt a Dunaferr SE ifjú kajak-kenusai.

A Fradi ellen elődöntőzik a Kohász!

A Fradi ellen elődöntőzik a Kohász!

2019. február 18. (hétfő)

A Ferencváros együttese lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia ellenfele a Magyar Kupa négyes döntőjének első elődöntőjében.