Kemény erőpróba előtt a Dunaferr

Szárszó Lajos - 2016. június 3. 7:52

Már csak két forduló van hátra a futsal NB I felsőházának küzdelmeiből, de még nem tudjuk, ki zár a második helyen, melyhez egy győzelemre van szüksége a Dunaferrnek.

A Rába ETO ellen sajnos nem sikerült bravúrt bemutatnia a Dunaferr Renalpin FC együttesének, így, bár nem az volt a cél, a bajnoki címet ünnepelhette városunkban a győri együttes, míg mi tovább küzdhetünk az ezüstéremért. Ehhez a jelenlegi állás szerint még legalább egy pontra lenne szüksége Fehér Zsolt együttesének, mely megszerzésére van esély a Veszprém otthonában.

Ez azonban korántsem könnyű feladat a jó játékerőt képviselő bakonyi gárdával szemben, akik teljesítménye a rájátszás során elmaradt az alapszakaszhoz képest. A két csapat legutóbb Dunaújvárosban találkozott egymással, ahol küzdelmes, szoros mérkőzésen két góllal, 6-4-re nyert a Dunaferr, amely bizonyítja, nincs előre lefutott találkozó. Ráadásul a Veszprém be szeretné bizonyítani, hogy a rájátszásban képes bárkit legyőzni az élmezőnyhöz tartozó csapatok közül. A Dunaújváros vezetőedzője, Fehér Zsolt szerint nincs teher a fiain, hiszen a harmadik hely már biztos, de a cél természetesen a lehető legjobb eredmény elérése.

Képek: DO-archív

- A szezon végéhez érve továbbra is nagyon sűrű a programunk, hiszen pénteken Veszprémben lépünk pályára, hétfőn pedig jön a Haladás. Keményen dolgozunk, hogy pénteken bebiztosítsuk az ezüstérmünket, mert még azt is megszerezhetjük. Nem lesz könnyű, de megpróbáljuk.
A találkozóra ma este fél héttől kerül sor a veszprémi Március 15-e úti sportcsarnokban, ahol a mérkőzést a Baghy Csaba, Moldován István, Rábel Alfréd játékvezetői hármas dirigálja.  

A férfi futsal NB I felső-ház bajnoki tabellájának pillanatnyi állása:

1. RÁBA ETO (már bajnok) 31 pont
2. DUNAFERR DF RENALPIN FC 21 pont
3. SWIETELSKY HALADÁS VSE 17 pont
4. MVFC-BERETTYÓÚJFALU 15 pont
5. FUTSAL CLUB VESZPRÉM 4pont
6. NYÍRGYULAJ KSE 3 pont

A rovat további hírei: Sport

DSTV: teljes siker

DSTV: teljes siker

2024. máj. 21.

Több mint ezren vágtak neki a szombaton megrendezett Jót fut a Város – Dunaújváros elnevezésű jótékonysági rendezvénynek; a nemes közösségi kezdeményezés révén a Móra iskolának segíthetett minden résztvevő. A segítség pedig számokban is mérhető: 2.221.900 forintot gyűjtöttek össze az intézménynek. Hangkép.

Véget ért az ötödik forduló a Campusban

Véget ért az ötödik forduló a Campusban

2024. máj. 21.

Kiegyenlített első félidő után sorozatban öt gólt lőve diadalmaskodott a Labdaérzék gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus osztályának legutóbbi fordulójában.

Végül biztos Kohász-siker

Végül biztos Kohász-siker

2024. máj. 21.

Újabb győzelemnek örülhetett a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U21-es együttese a felnőtt NB II-es bajnokságban.

Kovács-Seres Hunor parádésan úszott Piombinóban

Kovács-Seres Hunor parádésan úszott Piombinóban

2024. máj. 20.

Remek versenyzéssel végzett a rendkívül erős mezőny huszadik helyén Kovács-Seres Hunor a nyíltvízi úszók Európa Kupájának első, olaszországi állomásán.

Az utolsó fordulóban dől el a DFC sorsa

Az utolsó fordulóban dől el a DFC sorsa

2024. máj. 20.

Bő fél órát emberhátrányban játszva szenvedett 3-0-s vereséget az éllovas Szentlőrinc elleni bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap este.

Ifjú hosszabbítók az Acélbikáknál

Ifjú hosszabbítók az Acélbikáknál

2024. máj. 19.

Négy fiatal játékosa is szerződést hosszabbított a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatával.

Elhozta a két pontot Kisvárdáról a Kohász

Elhozta a két pontot Kisvárdáról a Kohász

2024. máj. 19.

Kiváló védekezéssel, valamint Wéninger Alexa parádés kapusteljesítményével aratott 23-18-as győzelmet a DKKA felnőtt együttese a Kisvárda ellen szombaton este.