A cél a világbajnokság

Szárszó Lajos - 2016. június 23. 7:30

A szegedi olimpiai kvalifikációs versenyen kitűnően szerepelt Kiss Balázs, a Dunaferr SE fiatal kenusa, aki most azért küzd, hogy ott legyen az U23-as világbajnokságon.

Pár hónappal ezelőtt sem gondolta azt a Dunaferr SE kenusa, Molnár Gergely tanítványa, Kiss Balázs, hogy a hosszabb távról rövidebbre váltva, a 200 méteres távon érheti el eddigi legnagyobb sikereit. A még az U23-as mezőnyben versenyző fiatalember a felnőttek között, Hajdu Jonatán mögött a harmadik helyen ért célba Szegeden, ezzel bizonyítva, hogy a jövőben komolyan számolni kell vele.

Kiss Balázs a kép jobb oldalán (forrás: dunaferr SE)

- Nem egyszerű abban a mezőnyben szerepelned, ahol az egyesületben csapatársad Hajdu Jonatánt kell legyőznöd. Ez azonban egyben előnyödre is válhatott a felkészülés során, mely nagyszerűen sikerült.

- Nagyszerűen kezdődött a szezonom, melybe rengeteg munkát fektettem. A kemény téli felkészülést követően horvátországi edzőtábor következett, ahol még az sem volt biztos, hogy átállok a 200 méterre. Ott számos kilométert gyűjtöttem, jól is ment az evezés, majd hazaérkezésem után döntöttük el, hogy készülnöm kell a világbajnokságra, ahol esélyes lehetek a rövidebb távon. Így Jonatán mellett edzettem tovább. Véleményem szerint ez mindkettőnkre pozitív hatással volt, és ettől kezdve együtt dolgoztunk tovább.

Ennek mindkettőjük számára meg lett az eredménye, hiszen míg Jonatán az olimpián indul, addig Balázs a legjobb U23-as versenyzőként a junior világbajnokság előtti második selejtezőre készül.

- Nagyon örülök annak, hogy a második olimpiai válogatón a harmadik lettem, ami egyben azt jelenti, hogy az U23-asok között, Jonatánt leszámítva, a legjobb helyen végeztem. De most nincs idő a pihenésre, hiszen jön a második kvalifikáció, melyet, ha megnyerek, ott lehetek a Világbajnokságon. Ezt a lehetőséget mindenképpen meg akarom ragadni, és ott lenni a nemzetközi mezőnyben. Ebben a munkában sokat köszönhetek Molnár Gergely edzőmnek, aki minden támogatást megad részemre. Jól sikerült a szolnoki edzőtábor is, ahol nagyszerű programot állított össze, majd Szegeden Kárász Annáékkal készültem tovább. A következő időszakban kizárólag a világbajnokságra való kijutásra koncentrálok.

A rovat további hírei: Sport

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

2024. máj. 13.

Már a legjobb négy közé jutás lesz a tét a kispályás labdarúgók számára a Dunaújváros Kupa következő fordulójában.

Életben maradtak

Életben maradtak

2024. máj. 13.

Remek második félidei játékkal aratott megérdemelt, 2-1-es győzelmet az Érd elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap este.

Egri öröm Dunaújvárosban

Egri öröm Dunaújvárosban

2024. máj. 12.

A DFVE és az Eger idei ötödik csatáját is a vendégcsapat nyerte, így női vízilabdázóink a negyedik helyen fejezték be a bajnoki küzdelmeket.

Új lehetőségek a tengerentúlon

Új lehetőségek a tengerentúlon

2024. máj. 12.

Hat szezon után távozik a dunaújvárosi labdarúgás mindennapi életéből a helyi nevelésű Garda Bálint, akinek kezei alatt számtalan gyermek sajátíthatta el a sportág alapjait.

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

2024. máj. 12.

Ötven percig reális esélye volt a pontszerzésre a DKKA női kézilabda csapatának a Vác otthonában, de a hajrát a hazaiak bírták jobban.

DSTV: a mozgás kedvéért

DSTV: a mozgás kedvéért

2024. máj. 11.

Ha nem is május elsején, de néhány napra rá hétvégén ismét megrendezték a Május 1. Kupát Dunaújvárosban. Tóth Kálmán önkormányzati képviselő szervezője és ötletgazdája a megmérettetésnek, elmondása szerint jó látni képesek mozgásra bírni az idősebb korosztályt is – s persze a hangulatra sem volt panasz. Hangkép.

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

2024. máj. 11.

Óriási hajrával végzett a kenu kettesek ötszáz méteres döntőjének harmadik helyén Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a szegedi Világkupán.