Felnőtt csapatot és utánpótlást is építenek az Acélbikák

spigott - 2016. július 5. 18:23

Két újabb játékos igazolását jelentette be a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, mely az utánpótlás megreformálásával, s rendkívül komoly tervekkel vág neki a 2016/2017-es szezonnak.

Miközben az együttes tagjai jól megérdemelt, de nem túl hosszú nyári szabadságukat élvezik, addig a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóinak vezetése azon dolgozik, hogy minél jobban megerősítse a felnőtt együttest a 2016/2017-es szezonra. A közelmúltban több játékos-igazolását is bejelentette ifjabb Azari Zsolt klubmenedzser, aki ma újabb információkkal kedveskedett a sportág helyi szerelmeseinek.

- Véget ért egy igen intenzív, tízhetes felkészülési szakasz a csapat életében, most két hét pihenő, majd két hét egyéni felkészülés vár a keret tagjaira, akik legközelebb augusztus 1-én találkoznak újra, s az önkormányzatnak hála, ekkor meg is tudjuk kezdeni a jeges edzéseket is a Dunaújvárosi Jégcsarnokban. Lee Gilbert vezetőedzővel napi kapcsolatban vagyok, ő is nagyon várja már a felkészülést, mindenre kiterjedő programot állított össze, igyekszünk a lehető legjobban kihasználni majd azt az időt, ami a bajnokság kezdetéig vár ránk. A napi gyakorlások mellett négy-öt edzőmérkőzést tervezünk, ezek még szervezés alatt vannak, de úgy gondolom, hogy ennyi elég lesz ahhoz, hogy megfelelően összeálljunk az idényre – fogalmazott ifjabb Azari Zsolt.

Az Acélbikák klubmenedzsere elárulta, hogy történtek újabb változások a játékoskeretben, s megtudtuk azt is, hogy a csapat mindenképpen szeretne javítani az előző szezonban elért eredményén.

- A keret összeállítása természetesen pénzfüggő, de igyekszünk mindent elkövetni azért, hogy a rendelkezésre álló erőforrásainkat úgy használjuk fel, hogy a lehető legerősebb csapatot hozzuk össze. Az idei szezonban nem szeretnénk a mezőny végén kullogni, nagyon remélem, hogy előrébb tudunk lépni az előző évadban elért nyolcadik helyről, ami persze nem lesz egyszerű. Nagy dolog, hogy egy olyan kiváló jégkorongozót tudtunk szerződtetni, mint Danil Kaskov, ponterős játékot várunk tőle, míg Duschek Dávid személye garancia arra, hogy a kapuban sem lesznek problémáink. Szerettem volna magyar válogatott játékosokat is Dunaújvárosba csábítani, de tudomásul kellett vennünk, hogy bármelyik másik magyar csapatba előbb szerződnek, mint hozzánk. Ezt egyrészről sajnáljuk, másrészről lehetőséget biztosít nekünk arra, hogy olyan tehetséges és motivált fiataloknak adjunk esélyt a bizonyításra, akiket meg is tudunk fizetni.

A keret magja adott, fiataljaink közül Hruby Gellértnek, Léránt Renének és Szepessy Bálintnak már húzóemberekké kell válniuk az új idényben, de ha mindenki feljebb tud lépni egy szintet a tavalyi szezonhoz képest, akkor úgy gondolom, hogy kellemes meglepetést fogunk okozni az értünk szurkolóknak. A rendelkezésre álló légiós helyeket ki fogjuk használni, az előző héten két újabb amerikai hátvéddel egyeztünk meg, így a 24 éves Brandon Pfeil, valamint a 23 éves Joey de Consilys is nálunk folytatja pályafutását. Ők mindketten az amerikai egyetemi bajnokságban szereplő Brown University játékosai voltak több évig, viszont de Consilys már rendelkezik európai tapasztalatokkal is, hiszen tavaly Franciaországban, a Strasbourg csapatában játszott – árulta el a játékoskerettel kapcsolatos legújabb tudnivalókat az Acélbikák klubmenedzsere.

Nem csak a felnőtt együttest érintik azonban a változások, hanem az utánpótlást is, mellyel kapcsolatban egy kevésbé jó, illetve egy reményekkel teli hírt is megosztott velünk a klubvezető.

- Sajnos az elmúlt évek elvándorlási hulláma miatt most oda jutottunk, hogy az U20-as és az U18-as korosztályban nem tudunk csapatot kiállítani a 2016/2017-es idényben, s minden bizonnyal az azt követőben sem, ami természetesen óriási veszteség számunkra, hiszen a felnőtt csapat közvetlen utánpótlása nullázódott le ezáltal. Éppen ezért is határoztuk el, hogy az utánpótlásban módszer- és szemléletváltásra kerítünk sort. A képzést új alapokra helyezzük, az U14-es és U16-os korosztályokban olyan perspektívát akarunk nyújtani fiataljainknak, hogy eszükbe se jusson eligazolni innen más csapatokhoz. Ez persze nem egyszerű, mert a magyar csapatok továbbra is előszeretettel mazsolázgatnak a mi játékosaink közül, 2010 óra például több mint negyven hokisunk távozott Székesfehérvárra, ami óriási szám.

A legfontosabb feladatunk tehát az, hogy olyan lehetőségeket biztosítsunk fiataljainknak, ami itthon tartja őket, már csak azért is, mert minden korosztályunkban több tehetséges játékos terelgeti a pakkot. Az U14-es és az U16-os korosztályt egy edzői csapat irányítja majd: Strenk Hunor, Borbás Gergely és Lee Gilbert foglalkozik majd a fiatalokkal, s ehhez a csapathoz csatlakozik reményeink szerint még egy kapusedző is. Az alsóbb korosztályokban kiváló szakmai munka folyik, itt nincs okunk a változtatásra, az eddig elért eredmények, a játékosok fejlődése is ezt bizonyítja. Mindenképpen szeretnénk visszakerülni az utánpótlás térképére, de tisztában vagyunk azzal, hogy ehhez négy-öt évre, nagyon sok munkára és türelemre lesz szükség. Szeretnénk újra komoly játékosokat adni felnőtt csapatunknak és a válogatottnak is, hiszem, hogy ezt meg is tudjuk valósítani, mert Dunaújvárosban továbbra is nagyon sok tehetséges jégkorongozó van– mondta ifjabb Azari Zsolttól, aki elárulta azt is, hogy a jövő héten újabb információkat oszt meg velünk a felnőtt csapat játékoskeretével kapcsolatban.

A rovat további hírei: Sport

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.