Felveszi a kesztyűt a Dunaferr futsal csapata

spigott - 2016. augusztus 3. 19:28

Legfőbb értékeit megtartotta, egy százszoros válogatottal, s két fiatal tehetséggel erősítette meg játékoskeretét a Dunaferr DUE Renalpin FC futsal csapata, mely nagy reményekkel várja a 2016/2017-es bajnoki és kupaszezon kezdetét.

A hét elején munkába állt, s ma sajtótájékoztatón számolt be a nyári változásokról, valamint 2016/2017-es idényre kitűzött céljairól a Dunaferr DUE Renalpin FC futsal csapata. A tavalyi bajnokság és a Magyar Kupa ezüstérmese nagy reményekkel, elszántan várja az új idényt, mely finoman szólva sem ígérkezik könnyűnek az együttes számára.

A délutáni összejövetelen előbb Izsák Máté, az önkormányzat Oktatási, kulturális, ifjúsági és sportbizottságának elnöke köszöntötte a jelenlévőket, a beszédében kiemelte, példaértékű, ahogy a csapat vezetése az önkormányzattal, a vasművel, az egyetemmel és a Renalpinnal karöltve összerakta ezt a csapatot úgy, hogy arra méltán lehet büszke minden, a dunaújvárosi sportot szerető szurkoló. Ezt nem csak a folyamatos fejlődés, hanem a jó eredmények is alátámasztják, ami egy újabb bizonyíték arra, hogy városunk vezetése jól döntött akkor, amikor a csapat mögé állt.

Hasonló véleményen volt Balogh Bertalan, az egyetem sportegyesületének vezetője, aki szerint számukra is komoly előnyökkel jár az, a futsal csapat rendre jó hírét viszi az intézménynek az országban, így az elmúlt három évhez hasonlóan idén is teljes mellszélességgel állnak az együttes mögé, s mindent elkövetnek azért, hogy együttműködésük továbbra is sikeres legyen.

Zemankó Zoltán, a Dunaferr DUE Renalpin FC csapatának operatív vezetője optimistán várja az előttük álló szezont, s nagyon büszke arra, hogy tavaly sikerült a bajnokságban és a Magyar Kupában is ezüstérmet szerezniük, így a számtalan légióssal felálló Győr után ők lettek itthon a legjobb magyar csapat. Ezt megismételni persze nem lesz egyszerű, ám a csapat vezetése mindent elkövetett azért, hogy olyan keretet adjon Fehér Zsolt vezetőedző kezei alá, ami képes lehet a remek eredmények elérésére. Mint megtudtuk, Aradi Csaba, Nagy Attila, és Ivacs Gábor felhagyott a futsallal, míg Hegedűs Ferenc és Gorjanácz Márió szerződését nem újította meg a klub, ugyanakkor Németh Péter személyében egy százszoros válogatott játékos érkezett Veszprémből, míg a Rubeola FC Csömör együttesétől két rendkívül tehetséges fiatal, Varsányi Áron (kapus) és Józsa Tamás (center) csatlakozott a mieink keretéhez.

Fontos volt, hogy az együttes meg tudta tartani legfőbb értékeit, válogatott játékosait, s bár a 2016/2017-es szezont is az építkezés, tanulás évének szánják, mindent el fognak követni azért, hogy megismételjék az előző szezonban elért eredményeiket. Ebben nagyon komoly segítséget jelentenek támogatóik, akiknek köszönhetően tiszta lappal, biztos háttérrel vághatnak neki az előttük álló évadnak. A klub operatív vezetője elmondta, hogy a tavalyi idényhez hasonlóan idén is a Dunaújvárosi Sportcsarnok ad majd otthont hazai találkozóiknak, ugyanakkor az új szezonban már minimális, pár száz forintos belépőjegyet kell majd váltania azoknak, akik a helyszínen szeretnék megtekinteni dunaújvárosi mérkőzéseiket.

A Dunaferr DUE Renalpin FC csapatának vezetőedzője, Fehér Zsolt szerint is rendkívül keménynek ígérkezik az előttük álló szezon, hiszen a címvédő Győr tovább erősítette amúgy is bombaerős keretét, s ugyanezt tette a Berettyóújfalu, de a bajnokság többi csapata is kiemelt figyelemmel várja majd a mieink elleni összecsapásokat, ami annak köszönhető, hogy az elmúlt év kiemelkedő eredményeivel eljutottunk odáig, hogy a Dunaferr legyőzése már mindenki számára nagyon komoly fegyverténynek számít.

A szakembertől megtudtuk, hogy az utánpótlás már két hete, míg a felnőtt együttes a hét elején kezdte meg az edzéseket, s Fehér Zsolt nagyon bízik abban, hogy a csapat minden tagja képes lesz felvenni azt a ritmust, ami szükséges az eredményes munkához. A mieink helyzetét ugyanakkor nehezíti, hogy többen is nagypályás foci, vagy egyéb elfoglaltság mellett űzik a sportágat, ami miatt nem tudnak annyi és olyan minőségi munkát végezni, mint például a győriek, ám vezetőedzőnk szerint felveszik a kesztyűt, s az eltervezett taktikai újításokkal, valamint rendkívül kemény edzésekkel ez a keret képes lehet arra, hogy a 2016/2017-es szezonban is szép sikerekkel örvendeztesse meg az érte szurkolókat.

A rovat további hírei: Sport

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.