Dunaújvárosban ülésezett a SOSZ

Molnár Emese - 2016. szeptember 4. 8:05

Kihelyezett elnökségi ülést tartott városunkban a Sportegyesületek Országos Szövetsége, mely Deutsch Tamás vezetésével három napirendi pontot tárgyalt a találkozón.

Májusban alakult újjá a szövetség elnöksége, akkor vetődött fel, hogy a havi üléseiket mindig egy-egy elnökségi tag városában fogják tartani. Az első alkalomra Dunaújvárosban kerül sor a Városházán, amelyen házigazdaként Szepesi Attila gazdasági ügyekért felelős alpolgármester és Izsák Máté, az Oktatási, kulturális, ifjúsági és sportbizottság elnöke fogadta a vendégeket.
Szepesi Attila alpolgármester elmondta, a város az anyagi lehetőségeihez mérten mindig is igyekszik támogatni a helyi sportegyesületeket, sportszervezeteket, legyen az pályázat útján, vagy a költségeikhez való hozzájárulás. Például a sportlétesítmények használatához 300 millió forintot biztosítanak, az uszoda használatához 150 millió forintot. Az alpolgármester hozzátette, remélik, hogy továbbra is biztosítani tudják ezen támogatásokat mindazoknak, akik élsportolók, és mindazoknak, akik szabadidős elfoglaltságként, kikapcsolódásként sportolnak.

Dr. Deutsch Tamás, a Sportegyesületek Országos Szövetségének elnöke elismerően szólt a dunaújvárosi sportéletről. Mint mondta, mindig is meghatározóak voltak a magyar sportéletében a dunaújvárosi versenyzők, játékosok, sportolók, edzők, szakemberek, akik mindig hozzá tettek valamit a sikerekhez. Példaként emelete ki a jégkorongot és a kézilabdát, amelynek nemzeti válogatottját helyi sportolók, illetve helyi nevelésű sportolók erősítik. Arról is beszélt, hogy a kormány által meghirdetett Modern Városok Program keretében nagyszabású sportfejlesztések fognak megvalósulni. A mintegy 32 milliárd forintos beruházások több mint tíz százalékát fordítják a verseny- és szabadidős sport fejlesztési lehetőségeire. A kihelyezett elnökségi ülésen három fő napirendi pontról tárgyaltak.

Elsőként a sikeres olimpiai szereplést értékelték. Deutsch Tamás elmondta, az elismerések a sportolókat illetik, de ezen túl, az eredményes munkában szerepet játszanak többek között az edzők, a sportegyesületeket is, akik folyamatosan segítik a sportolók felkészítését. Azt is mondta, hogy az olimpiai sikerek azt is bizonyítják, hogy jó irányba haladnak a kormány által megkezdett sportfejlesztési programok, azok jelentőségét igazolja, mint például a TAO-támogatás, az iskolai támogatások. Még ebben az évben egy újabb programot indítanak, amely a kis és közepes egyesületeket segíti. Ez már a második fontos témája volt a szövetségnek. A program azt a célt szolgálja, hogy segítse ezeket a szűkösebb lehetőségekkel rendelkező kis és közepes sportegyesületeket, hogy tisztességes körülményeket tudjanak biztosítani a sportolóiknak. A harmadik fontosabb napirend az volt, hogy a tizenegy fős elnökségben alelnököt válasszanak. Erre a posztra Czerpán Istvánt, a Pécsi Vasutas Sportkör elnökét jelölték.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: jótékonysági sportbál

DSTV: jótékonysági sportbál

2024. máj. 01.

Szerencsére vannak olyan rendezvények a városban amelyek sikerrel újjászülettek a koronavírus-járvány után. Ilyen volt a Vasvári iskola jótékony célú sportbálja múlt pénteken – a remélt bevételek az iskola fejlesztését, s ezzel együtt a gyerekek fejlődését szolgálták. Hangkép.

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

2024. máj. 01.

Összesen hét dobogós helyezéssel, az összesített éremtábla ötödik helyével zárták kaposvári versenyüket a DKSE kajak-kenu szakosztályának ifjú versenyzői.

Eb-indulást ért a bajnoki arany

Eb-indulást ért a bajnoki arany

2024. ápr. 30.

Minden ellenfelét magabiztosan legyőzve szerzett aranyérmet az abonyi U17-es bajnokságon Pupp Viktória, a DKSE tehetséges birkózója.

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

2024. ápr. 30.

Túl van első, átmozgató edzésén a Székely Zója, Mayer Gréta, Makai Lilla, Szilágyi Nikolett, Péter Sára összeállítású magyar tornász válogatott.

Értékes döntetlen a felnőttek között

Értékes döntetlen a felnőttek között

2024. ápr. 29.

Fordulatos csatában ért el 25-25-ös döntetlent a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U21-es csapata a Tököl vendégeként az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Nyolc között az ifik

Nyolc között az ifik

2024. ápr. 29.

A Polo SC ellen aratott magabiztos, tizenegy gólos győzelemmel jutott be a rájátszásba a DFVE ifjúsági leány vízilabda csapata.

Megérdemelt DFC-siker

Megérdemelt DFC-siker

2024. ápr. 29.

Két súlyos sérülés és egy kiállítás ellenére is kétgólos győzelemnek örülhetett a Mohács elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.