Dunaújváros Hetilap

Együttes erővel segítenek a rászorulókon

Vass Ádám - 2016. szeptember 1. 7:47

Összefogott az Adománykuckó és a Jobb adni, mint kapni egyesület, hogy közösen szervezzenek újabb jótékonysági akciókat, melyek közöl az első számítógépek adományozása lesz. Ezekre szeptember 10-ig pályázhatnak a város és környékén élő, iskoláskorú gyermek nevelő családok, akiknek szüksége van a számítógépre.

Törő Anikó, az Adománykuckó önkénteseinek vezetője szerint örömteli egy ilyen mértékű civil összefogás, hiszen együttes erővel tudnak segíteni a rászoruló családokon mindamellett, hogy saját adományozási programjaikat is folytatják. Az izomtónus eloszlási zavarral küzdő Letícia kezelésére műanyag kupakokat gyűjtenek, és az egyik ilyen gyűjtőhely az Adománykuckó Váci utca 9. szám alatti székhelye. Törő Anikó elmondta, három és fél nap alatt egy jókora zsák telt meg a kupakokkal, de természetesen továbbra is fogadják ezen felajánlásokat is. Egy adományozónak köszönhetően iskolatáskákat, tolltartókat, füzeteket, és mindenféle iskolakezdési felszerelést kaptak, amit múlt pénteken osztottak szét a rászoruló családoknak. Mindezek mellett az Első Magyar Állatjogi Alapítvány számára is várják az adományokat.

A Jobb adni, mint kapni egyesület főszervezője, Varga Éva is örül a közös akciónak, mert mint mondta, az Adománykuckó jól működő szervezet, és az összefogásuk nyomán reméli, hogy még több családnak tudnak segíteni. Az ő fő tevékenységük közé tartozik például az ételosztás a Petőfi Ligetben, de az Adománykuckóval új akciókat is szerveznek majd.

Az első közös akciójuk számítógépek adományozása lesz. Több gépet, alkatrészt is kaptak. Ezekre szeptember 10-ig pályázhatnak a Dunaújváros és környékén élő, iskoláskorú gyermek nevelő családok, akiknek szüksége van a számítógépre. A koordinálási feladatokat Sági Antal végzi, aki összefogja a szervezetek munkáját és a számítógépek szerelését, javítását is elvégzi, hogy a pályázat elbírálása után szeptember végén csak megfelelően használható eszközök kerüljenek a családokhoz. A pályázaton kívül Sági Antal ingyenes tanácsadással is várja a számítástechnikai problémával küzdő családokat, és természetesen továbbra is várják a még működő, de nem használt alkatrészeket, számítógépeket.

A rovat további hírei: Közélet

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

2024. ápr. 19.

9 európai ország 10 városával együtt, Dunaújváros vezetésével, közvetlen európai uniós forrásból valósul meg az Európai Unió Urbact programjának BiodiverCity projektje. A program partnertalálkozóval startolt Dunaújvárosban kedden délelőtt.

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

2024. ápr. 19.

Április 15-én az egész országban, így Dunaújvárosban is véget ért a fűtési szezon. A hirtelen visszatérő hideg idő miatt azonban Pintér Tamás és az önkormányzat vezetése úgy döntött, hogy egyelőre ne állítsa le a DVG Zrt. a fűtést.

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

2024. ápr. 18.

Díjátadó ünnepséggel kezdődött az önkormányzat csütörtöki közgyűlése, ahol Pintér Tamás polgármester átadta a "Dunaújváros Közbiztonságáért" díjakat, majd nyílt ülésen több mint harminc témát tárgyalt a testület. Fontos témákról döntöttek.

A város közbiztonságáért – három díjazottal

A város közbiztonságáért – három díjazottal

2024. ápr. 18.

Kővágóné Kőkuti Eszter tűzoltó főhadnagy, Bak Róbert József rendőr főtörzszászlós, valamint – posztumusz díjazottként – Varga Éva "Hugi", a Pannon Polgárőrség nemrégiben elhunyt titkára érdemelte a szféra legrangosabb önkormányzati elismerését. Méltatások, főhajtással.
 

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

2024. ápr. 18.

Folytatódott a szépkorú polgárok köszöntése városunkban. Barta Endre alpolgármester a 90. születésnapját ünneplő Imre Józsefnét, Mária nénit köszöntötte otthonában.

"Mozdulj kékben!" – együtt az autistákért

"Mozdulj kékben!" – együtt az autistákért

2024. ápr. 17.

Az autizmussal élők társadalmi befogadását segítő közösségi kezdeményezést szervez a Jószolgálati Otthon Közalapítvány és Homonnai Ferenc: a Mozdulj kékben! című programra a Liget közi sportpályán várják az érdeklődőket szombaton, az akció során online árverést is szerveznek!

Több mint 30 tétel a közgyűlés napirendjén

Több mint 30 tétel a közgyűlés napirendjén

2024. ápr. 17.

A nyílt ülésen 32, majd zárt ajtók mögött további 3 témáról dönthetnek a képviselők a közgyűlésen – a tanácskozásnak a Városháza ad otthont csütörtökön délelőtt.