Futsal - Döntetlen a nyitómeccsen

Szárszó Lajos - 2016. szeptember 12. 20:23

Parázs hangulatban zárult a Dunaferr idénynyitó futsal mérkőzése, melyen már az első félidőben kialakult a végeredmény. A 2016/2017-es bajnoki szezon első mérkőzését játszotta ma este fél héttől a Dunaferr DF Renalpin FC futsal csapata, mely egyik nagy riválisához, a Veszprém együtteséhez látogatott.

A 2016/2017-es bajnoki szezon első mérkőzését játszotta ma este fél héttől a Dunaferr DF Renalpin FC futsal csapata, mely egyik nagy riválisához, a Veszprém együtteséhez látogatott. Fehér Zsolt gárdája bizakodva, de nem elbizakodottan várta a találkozót, melyen természetesen a győzelem megszerzése volt a célja. Hasonló elképzeléssel vágtak azonban neki a meccsnek a házigazdák is, így érdekes, izgalmas összecsapás várt a sportág szerelmeseire.

A dunaújvárosiak a kezdő sípszót követően azonnal megpróbálták magukhoz ragadni a kezdeményezést, melynek több kisebb helyzet lett az eredménye. A hatodik percre a masszív rohamoknak köszönhetően Varga, Hosszú és Horváth egyaránt beköszönhetett volna a hazai kapuba, miközben a Veszprém Tatai, Püspök és Boromisza révén okozott veszélyt Reveland kapuja előtt. A folytatásban a vendéglátók vették át a játék irányítását, akik rendre veszélyes akciókkal próbálták feltörni a Dunaferr védelmét. Ez a 11. percben érett góllá, miután Füzy mattolta kapusunkat (1-0). Pár perccel később Tatai dolgoztatta meg Revelandot, majd egy jól megszervezett kontra végén Klacsák Bence találatával sikerült az egyenlítés (1-1).

A gól megfogta kissé a Veszprémet, akik beszorultak saját térfelükre, melyet Madarász edző időkéréssel próbált meg megtörni. Miután visszatértek, azonnal letámadták a mieinket, mely húzásra a válasz Fehér Zsolt időkérése volt, melyet követően szinte azonnal le is zárult az első húsz perc. Fordulás után mindkét csapat óvatosabban kezdett, így hat percet kellett várni az első kapura tartó lövésekig. Varga, majd Fekete eresztett el egy-egy bombát, melyre a válasz hazai részről Fehértől érkezett. Ettől megélénkült a találkozó, felgyorsult a tempó, miközben szép párharcok is kialakultak. A hatalmas küzdelemben Fekete után Fridrich is lőni tudott, de a hazai hálóőr mindkét esetben hatalmas bravúrral hárított. A nagy csata hevében Klacsák kapott sárgalapos figyelmeztetést. A folytatásban mindkét csapatnál egyre több hiba csúszott a játékba, melyet a fiúk több szabálytalansággal fűszereztek meg. A felpaprikásodott hangulatban véget érő találkozón végül maradt a döntetlen.

 

Veszprém – Dunaferr DF Renalpin FC 1-1 (1-1)

Vezették: Zimonyi Péter, Kovács Gábor, Tihanyi Norbert.

Veszprém: Schmidmajer Ádám – Bognár Péter, Tatai József, Boromisza Gábor, Hoffer Levente. Cserék: Sárdi Máté – Fehér Krisztián, Boromisza Dániel, Füzy Zsolt 1, Püspök Péter, Tar Tamás, Gulyás Márk István. Vezetőedző: Madarász János.

Dunaferr DF Renalpin FC: Reveland Zoltán – Horváth Norbert, Hosszú Ádám, Varga Csaba, Németh Péter. Cserék: Varsányi Áron – Klacsák Bence 1, Schrancz Balázs, Fekete Róbert, Fridrich Dávid, Csányi Dávid István, Józsa Tamás. Vezetőedző: Fehér Zsolt

A rovat további hírei: Sport

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

2024. ápr. 26.

A felnőtteknél és a junioroknál is két-két dunaújvárosi tornásznak szoríthatunk a Riminiban sorra kerülő női Európa-bajnokságon.

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

2024. ápr. 26.

Nem tudnak elutazni Rácalmásra a sereghajtó érdiek, így elmarad a Dunaújváros Futsal csapatának ma este hét órára tervezett bajnoki találkozója.

Nehéz meccs vár a Kohászra

Nehéz meccs vár a Kohászra

2024. ápr. 26.

A dobogóra hajtó Mosonmagyaróvár otthonában folytatja a bajnokságot a Dunaújvárosi Kohász kézilabda Akadémia felnőtt csapata pénteken este hat órától.

DSTV: eredményes lövészek

DSTV: eredményes lövészek

2024. ápr. 25.

Nagyjából fél évvel ezelőtt forgattunk utoljára a Főnix Lövész SE alakulatánál – azóta is sikert sikerre halmoztak, és nagyon sok versenyen vettek részt a tagok. Ráadásul azóta újra birtokba vehették a lőteret is, amely jelentős segítség az egyesület számára – örömteli hírekről számolt be Vinczellér Imre. Hangkép.

Jól hajráztak az akadémisták

Jól hajráztak az akadémisták

2024. ápr. 25.

A Szolnok és a Miskolc ellen sem veszítettek szettet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában.

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.