Két érem a világbajnokságról

doszerk - 2016. szeptember 28. 7:52

A Dunaferr SE két birkózója, Király Ferenc és Mátyás Gábor is bronzérmet szerzett a finnországi Veterán Kötöttfogású Világbajnokságon.

Finnországban, Seinajokiban rendezték meg szeptember 21. és 25. között a birkózók Veterán Kötöttfogású Világbajnokságát. Az eseményen 31 ország több mint 260 sportolója vett részt, s köztük ott voltak a Dunaferr SE versenyzői is, akik három fővel képviselték egyesületünket.

A "D" korcsoport 130 kg-os súlycsoportjában Király Ferenc két győztes, majd két vesztes mérkőzés után a dobogó 3. fokára állhatott fel. Első mérkőzésén taktikus, jó birkózás után pontozással győzött, s bár második összecsapásán végig vezetett, az utolsó másodpercekben hibát követett el, mely végül az ellenfél győzelmét hozta. Harmadik mérkőzésén a kétszeres olimpiai bajnok lengyel birkózó technikai fölénnyel aratott sikert ellene, de az utolsó találkozón ismét az ő kezét emelték a magasba, így megérdemelten szerezte meg a világbajnoki bronzérmet.

Papp Gyula a "B" korcsoport 130 kg-os súlycsoportjában versenyzett, s első mérkőzésén kemény, agresszív birkózással, 8-0-ra győzte le orosz ellenfelét, majd egy horvát ellenféllel szemben vérzett el nagy csatában, 3-2-es pontozással. A bronzmeccsen sokáig döntetlenre állt vetélytársával szemben, ám a második menetben egy akció indításakor megsérült, s mivel nem tudta folytatni a küzdelmeket, így az ötödik helyen fejezte be a viadalt.

Papp Gyula, Mátyás Gábor és Király Ferenc

Mátyás Gábor a "C" korcsoport 69 kg-os súlycsoportjának első mérkőzésén egy finn birkózót győzött le 2-0 arányban. A döntőbe jutásért végig vezetett a későbbi világbajnok török versenyző ellen, de 10 másodperccel a mérkőzés vége előtt az ellenfél sikerrel vitt végig egy akciót, ami a török döntőbe jutását jelentette. A harmadik helyért megvívott mérkőzésen a magyar bajnok Vörös Szilveszter (Pécs) ellen lépett szőnyegre a Dunaferr versenyzője, aki rövid idő alatt magabiztos tus-győzelmet aratott, így Mátyás Gábor is a bronzéremnek örülhetett.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.

Két játékos távozik a DKKA-tól

Két játékos távozik a DKKA-tól

2024. ápr. 17.

Nick Viktória kilenc, Horváth Petra két szezont követően távozik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesétől.

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.

Még van esély az alsóház megnyerésére

Még van esély az alsóház megnyerésére

2024. ápr. 16.

Hatékonyabb második félidei játékával aratott magabiztos győzelmet Érden a Dunaújváros Futsal együttese az NB II alsóházának hétfő esti fordulójában.

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

2024. ápr. 15.

Tavalyi eredményükön öt helyet javítva fejezték be az országos diákolimpia debreceni fináléjának küzdelmeit a Lorántffy iskola leány röplabdázói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

2024. ápr. 15.

Kettő sima és egy szorosabb szettben szenvedett vereséget a DKSE röplabda csapata a TFSE vendégeként lejátszott bajnokin vasárnap este.