Két érem a világbajnokságról

2016. szeptember 28. (szerda) 7:52 - doszerk

A Dunaferr SE két birkózója, Király Ferenc és Mátyás Gábor is bronzérmet szerzett a finnországi Veterán Kötöttfogású Világbajnokságon.

Finnországban, Seinajokiban rendezték meg szeptember 21. és 25. között a birkózók Veterán Kötöttfogású Világbajnokságát. Az eseményen 31 ország több mint 260 sportolója vett részt, s köztük ott voltak a Dunaferr SE versenyzői is, akik három fővel képviselték egyesületünket.

A "D" korcsoport 130 kg-os súlycsoportjában Király Ferenc két győztes, majd két vesztes mérkőzés után a dobogó 3. fokára állhatott fel. Első mérkőzésén taktikus, jó birkózás után pontozással győzött, s bár második összecsapásán végig vezetett, az utolsó másodpercekben hibát követett el, mely végül az ellenfél győzelmét hozta. Harmadik mérkőzésén a kétszeres olimpiai bajnok lengyel birkózó technikai fölénnyel aratott sikert ellene, de az utolsó találkozón ismét az ő kezét emelték a magasba, így megérdemelten szerezte meg a világbajnoki bronzérmet.

Papp Gyula a "B" korcsoport 130 kg-os súlycsoportjában versenyzett, s első mérkőzésén kemény, agresszív birkózással, 8-0-ra győzte le orosz ellenfelét, majd egy horvát ellenféllel szemben vérzett el nagy csatában, 3-2-es pontozással. A bronzmeccsen sokáig döntetlenre állt vetélytársával szemben, ám a második menetben egy akció indításakor megsérült, s mivel nem tudta folytatni a küzdelmeket, így az ötödik helyen fejezte be a viadalt.

Papp Gyula, Mátyás Gábor és Király Ferenc

Mátyás Gábor a "C" korcsoport 69 kg-os súlycsoportjának első mérkőzésén egy finn birkózót győzött le 2-0 arányban. A döntőbe jutásért végig vezetett a későbbi világbajnok török versenyző ellen, de 10 másodperccel a mérkőzés vége előtt az ellenfél sikerrel vitt végig egy akciót, ami a török döntőbe jutását jelentette. A harmadik helyért megvívott mérkőzésen a magyar bajnok Vörös Szilveszter (Pécs) ellen lépett szőnyegre a Dunaferr versenyzője, aki rövid idő alatt magabiztos tus-győzelmet aratott, így Mátyás Gábor is a bronzéremnek örülhetett.

A rovat további hírei: Sport

Bronzérem a fővárosból

Bronzérem a fővárosból

2020. január 19. (vasárnap)

Egy dobogós helyezésnek örülhettek a Danubius KSE tollaslabdázói a Budapesten megrendezett országos ranglista versenyen.

Megyei rangadó előtt

Megyei rangadó előtt

2020. január 18. (szombat)

Székesfehérváron, a MÁV-Bericap vendégeként folytatja a bajnokság küzdelmeit a Dunaferr SE röplabda csapata.

Négyből négy – csoportelső a magyar válogatott

Négyből négy – csoportelső a magyar válogatott

2020. január 17. (péntek)

A görögök ellen sem hibázott a magyar női vízilabda válogatott a budapesti Európa-bajnokságon.

Csak támadásban ment a Kohásznak!

Csak támadásban ment a Kohásznak!

2020. január 17. (péntek)

Fordulatos, gólokban gazdag mérkőzésen szenvedett 36-35-ös vereséget a Vác elleni szekszárdi bajnokin a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Folytatódik a hagyomány

Folytatódik a hagyomány

2020. január 17. (péntek)

Kilenc együttes számára rendeznek szombaton női és férfi kézilabda tornát az Arany iskola tornatermében.

A Vác következik!

A Vác következik!

2020. január 16. (csütörtök)

Kőkemény hatvan perc vár a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapatára a Vác elleni szekszárdi rangadón.

Előnyben a Haladás

Előnyben a Haladás

2020. január 16. (csütörtök)

Kétgólos hátrányból várhatja a Magyar Kupa negyeddöntőjének hazai visszavágóját a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.