Tizenegy nap a bajnoki rajtig

Szárszó Lajos - 2016. szeptember 16. 20:09

A hamarosan startoló kosárlabda NB II-ben ismét találkozhatunk dunaújvárosi csapatattal, akik a Százhalombatta ellen túlestek a tűzkeresztségen.

A Százhalombatta ellen játszotta le első felkészülési mérkőzését a Dunaújváros kosárlabda csapata, akik mindezzel történelmet írtak, hiszen ilyen szintű felnőtt csapata rég nem volt városunknak. Ez egy kis megilletődöttségben meg is mutatkozott a találkozó legelején, hiszen Molnár Tamás fiai ezt megelőzően a megyei bajnokság helyszíneihez és színvonalához voltak hozzászokva. Érdekesen kezdődött a meccs, mivel azt megelőzően a játékvezető páros gratulált csapatunknak, hogy a Dunaújváros újra felkerül a magyar kosárlabdázás térképére. Az összecsapást a battaiak kezdték jobban, akik tempósan lépdeltek el tőlünk.

Ekkor a még rutinos játékosainkon is érződött, hogy hozzá kell szokni ehhez a tempóhoz. Az első negyed végére 16- 4 volt az állás, majd a második negyedre sort cserélt az ellenfél, miközben a Dunaújváros megnyugodott, és a fiúk elkezdték szórni a kosarakat. Ez olyan jól sikerült, hogy a nagyszünetre már nálunk volt az előny (29-35). A második félidőre visszaállt a battai első sor, amely rutinos, összeszokott és kiváló kosarasokból áll, akik ismét saját javukra fordították a meccset, és végül hét ponttal 72-65-re megnyerték a találkozót.

Molnár Tamás (edző, Dunaújváros): - A hazaiak első sorával még nem tudtuk felvenni a versenyt, de szerencsére voltak remek pillanataink. Az utolsó negyedben védekezést váltottunk, két fajta zónát is kipróbáltunk, ahol érződött, hogy keveset edzettünk még együtt. A támadásaink stabilan adták a pontokat, viszont a védelmünk ennél nagyobb tempóban kapta, ez okozta a vereségünket. A jövőre nézve bizakodóak lehetünk, hiszen ha a kisebb sérülések elmúlnak és a most jelen nem lévő játékosainkkal kiegészülünk és erősödünk, akkor már az idei bajnokságnak is szép reményekkel futhatunk neki. Természetesen a játék minden elemében fejlődnünk kell, kiváltképp a védekezésben, és az erőnlétünket is muszáj fejleszteni, hogy ne tudjanak a nagy létszámos csapatok felőrölni.

A Dunaújváros a szeptember 27-i, Oroszlány elleni idegenbeli bajnoki rajtig még két előkészületi mérkőzést játszik. Az elsőt szeptember 22-én Székesfehérváron, míg a másodikat előre láthatóan szeptember 25-én 17 órakor a Campus Arénában.

Százhalombatta – Dunaújváros 72-65 (29-35)
Dunaújváros: Timár Zoltán, Molnár Tamás, Ármos Tamás, Veszprémi Zsolt, Drab Attila, Varga Ákos, Tóth Krisztián. Edző: Molnár Tamás.

A rovat további hírei: Sport

Végül biztos Kohász-siker

Végül biztos Kohász-siker

2024. máj. 21.

Újabb győzelemnek örülhetett a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U21-es együttese a felnőtt NB II-es bajnokságban.

Kovács-Seres Hunor parádésan úszott Piombinóban

Kovács-Seres Hunor parádésan úszott Piombinóban

2024. máj. 20.

Remek versenyzéssel végzett a rendkívül erős mezőny huszadik helyén Kovács-Seres Hunor a nyíltvízi úszók Európa Kupájának első, olaszországi állomásán.

Az utolsó fordulóban dől el a DFC sorsa

Az utolsó fordulóban dől el a DFC sorsa

2024. máj. 20.

Bő fél órát emberhátrányban játszva szenvedett 3-0-s vereséget az éllovas Szentlőrinc elleni bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap este.

Ifjú hosszabbítók az Acélbikáknál

Ifjú hosszabbítók az Acélbikáknál

2024. máj. 19.

Négy fiatal játékosa is szerződést hosszabbított a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatával.

Elhozta a két pontot Kisvárdáról a Kohász

Elhozta a két pontot Kisvárdáról a Kohász

2024. máj. 19.

Kiváló védekezéssel, valamint Wéninger Alexa parádés kapusteljesítményével aratott 23-18-as győzelmet a DKKA felnőtt együttese a Kisvárda ellen szombaton este.

DSTV: sportágat választottak

DSTV: sportágat választottak

2024. máj. 18.

A dunaújvárosi oktatási intézmények igyekeznek nagy hangsúlyt fektetni arra, hogy a fiatalok lehetőség szerint sportoljanak, vagy legyen valami sportos hobbijuk. Nagy hagyománya van a BIROK Szabó Magda Tagintézményében a sportágválasztó napnak is – a közelmúltban kilenc különböző mozgásformával ismerkedhettek meg az alsósok. Hangkép.

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

2024. máj. 18.

A kiesés elkerüléséért küzdő Kisvárda otthonában lép pályára a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata szombaton este.