Több jó teljesítmény kellett volna

doszerk - 2016. szeptember 21. 7:53

A junior női vízilabda válogatott Európa-bajnoki hatodik helye akkor is csalódás, ha különböző okok miatt igen szűk kerettel vágott neki a hollandiai viadalnak.

Mint arról folyamatosan beszámoltunk, a hatodik helyen végzett a hágai Európa-bajnokságon a magyar női junior vízilabda válogatott. A négy dunaújvárosi játékossal, Lekrinszki Ginával, Huszti Dórával, Mchunu Hlengiwe-vel, illetve Vályi Vandával felálló magyar csapat nyolc összecsapást játszott a megméretésen, melyekből ötöt megnyert, míg hármat elveszített. A hazaérkezést követően Faragó Tamás Szövetségi kapitány a Magyar Vízilabda Szövetség honlapjának értékelte a mieink teljesítményét, kiemelve, hogy kicsivel jobb sorsolással még előrébb is végezhettek volna a kontinenstornán.

Kép DO-archív

"Olyan helyzetbe kerültünk, hogy a mezőny szerintem két legjobb csapatával, a hollanddal és az orosszal kellett birkóznunk. Utóbbitól a csoportmeccsek során sok hibát vétve nagyon kikaptunk, de a helyosztón, ha csak egy kicsivel jobban játszunk az utolsó negyedben, legyőzzük őket. A hollandok elleni negyeddöntő történetét ismerjük, nem sikerült jobbnak lenni két-három góllal a hazai együttesnél, ami a győzelemhez kellett volna, így elmaradt a csoda. Az öt megnyert mérkőzés, lássuk be, tulajdonképpen értékelhetetlen, a lányok hozták ezeken a kötelezőt – bár azt hozzá kell tenni, az ilyen mérkőzéseknek is megvolt a nehézségük, de ezen túllendült a társaság. A három éles meccsünkön bizonyos okok miatt kevesebben voltunk, több jó egyéni teljesítményre lett volna szükség" – fogalmazott a szakember.

Kép: mvlsz.hu/Dobos Sándor

A szövetségi kapitány szerint szűk keretből kellett gazdálkodniuk, így, ha csalódás is, valahol reális a hatodik helyük.
"Bármilyen összeállítású magyar válogatottról legyen szó, edzőtőül függetlenül minimális elvárás a négy közé jutás. Úgy a közvélemény, mint maga a magyar vízilabda előtt. A hatodik helyünk sajnos önmagáért beszél, ennek a jogos igénynek nem sikerült megfelelni. Az okok ismertek: 97-es Európa-bajnokságról beszélünk, de csak négy ilyen korú játékost tudtunk felmutatni. Nemhogy felnőtt válogatott játékosaink nem voltak – nem úgy az ellenfeleknél –, hanem néhány kivételtől eltekintve ezek a játékosok az OB I-es kispadra is alig-alig férnek fel. Ami a tehetségfaktort illeti: egy-két játékos a felnőtt világbajnoki bő keretbe bekerülhet, hogy tehetségük mennyire bontakozik ki, az idő eldönti" – értékelt Faragó Tamás a szövetség honlapjának.

A rovat további hírei: Sport

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.