Dunaújváros Hetilap

Újabb összefogás - További gyűjtés Pecsét István javára

Molnár Emese - 2016. október 27. 13:00

Még négymillió forint támogatásra van szükség Pecsét István újabb kezelésére, amellyel már teljes lehet a gyógyulása. Az adománygyűjtő akció folytatódik, a városlakók, támogatók segítségét kérik.

Cserna Gábor polgármester felidézte, 2015-ben ismerhették meg a városlakók Pecsét István helyzetét, a rákbetegséggel való küzdelmét. Rendkívüli összefogás jött létre annak érdekében, hogy a gyógykezeléshez szükséges pénzt összegyűjtsék, és megkezdődhessen Kínában az életmentő beavatkozása.

 

A kezeléshez 4 millió forintra van szükség. A Renalpin Kft. és a Grabarics Kft. látva, hogy tovább pénzre van szükség, szintén az ügy mellé állt: ha az önkormányzat megelőlegezi a négymillió forintot a Dunaújvárosiak Életéért Közalapítvány számára a gyűjtőakcióra (hogy minél előbb elvégezhessék a kezelést), akkor ők kezességet vállalnak rá. Ez azt jelenti, ha az alapítvány nem tudja a jótékonysági akciók során összegyűjteni a négy millió forintot, akkor a két cég vállalja, hogy visszafizeti az önkormányzatnak a megelőlegezett összeget. Erről szólt a csütörtöki rendkívüli közgyűlés napirendje is, amit a képviselők meg is szavaztak.

Kótai Henrietta, a Grabarics Kft. marketing vezetője elmondta, ők személyesen is megismerték Pecsét Istvánt.

- Rengeteg ember kerül borzasztó élethelyzetbe, hozzánk is sok segítségkérés érkezik. Nagyon nehéz a szívekhez utat találni. Van egy Pecsét Istvánhoz hasonló sorsú kollégánk, barátunk. A kezelését kutatva jutottunk el Istvánhoz, aki akkor már Kínában volt. Őt kértük meg, hogy segítsen felvenni a kapcsolatot az orvosokkal, és feltárni a lehetőséget, amivel saját kollégánk gyógyulását biztosítani tudjuk. Így kerültünk személyes kapcsolatba Istvánnal, aki önzetlenül, kedvesen, gyorsan reagált kéréseinkre. Példaértékű volt a hozzáállása, rendkívüli fiatalember. Ezért döntöttünk úgy, hogy a saját eszközeinket használva, segítünk Istvánnak is, megpróbáljuk elérni, hogy a pénzzel ne, hanem csak a gyógyulásra koncentrálhasson– mondta Kótai Henrietta.

Pecsét István támogatása mellé állt, és a kezdet óta szervezi, koordinálja a gyűjtőakciót Kovács Judit, a DVG Zrt. igazgatósági tagja.

- Az év elején indított gyűjtőakció során láthattuk, hogy milyen példaértékű volt a társadalmi összefogás, szerepvállalás, hiszen rengeteg cég és magánszemély csatlakozott Pecsét István megsegítésére. Mint kiderült, szükség van egy újabb kezelésre, ezért a gyűjtőakciót fel kell élesztenünk. Ehhez a két cég, a Renalpin és a Grabarics Kft. lendületet hozhat– mondta Kovács Judit.

Az adománygyűjtést folytatják, hogy összegyűljön a még szükséges négymillió forint. Jótékonysági programok is szerveznek köré, az egyik ilyen például a Dunaújvárosi Hírlap által indított rajzverseny: óvodások és iskolások rajzait várják november 4-ig, amelyekre licitálni lehet. A legszebb alkotásokat díjazzák és kiállítást is rendeznek belőle, a jótékonysági estre november 26-án kerül sor a Bartók színházban.

Az új kezelés még öt-hat hónapot fog igénybe venni, amely után remélhetőleg István teljesen meggyógyul.

A rovat további hírei: Közélet

Bővíteni kívánják a jogosultak körét és az osztópontok számát is

Bővíteni kívánják a jogosultak körét és az osztópontok számát is

2024. ápr. 26.

Pontosan egy évvel ezelőtt kezdett működni városunkban a Szociális konyha szolgáltatás. Dunaújváros önkormányzata a nehéz helyzetben élőkön kívánt azzal segíteni, hogy minden 18. életévet betöltött városlakó egy tál meleg ételhez juthasson. A szolgáltatás sikeres, és a városvezetés a bővítésen dolgozik, Szabó Zsolt gazdasági alpolgármester tájékoztatott a tervekről.

DSTV: sikerrel debütált Dunaújváros

DSTV: sikerrel debütált Dunaújváros

2024. ápr. 26.

A rotterdami tanácskozásról már olvashattak, de most itt a DSTV összeállítása arról, hogy városunk is kapcsolódott az Új Városok Nemzetközi Hálózatának munkájához. Az uniós pályázat részleteiről, az új városokkal kapcsolatos kutatásokról és tervekről Zsinka Gabriella és Gyöngyössy Csaba számolt be. Hangkép.

Másfél órán belül leadták az ajánlásokat

Másfél órán belül leadták az ajánlásokat

2024. ápr. 25.

Április 20-án hivatalosan is megkezdődött a június 9-én esedékes választások kampánya. A városban közlekedő állampolgárok ezt onnan is tudhatják, hogy elkezdtek plakátolni az utcákon, a két nagy jelölőszervezet (amelyek az önkormányzati választáson indulnak) pedig már össze is gyűjtötte, le is adta az ajánlásokat. 

Dunaújváros Díszpolgára: díjátadó a Mondbach-kúriában

Dunaújváros Díszpolgára: díjátadó a Mondbach-kúriában

2024. ápr. 25.

Új helyen rendezik az önkormányzat egyik legrangosabb elismerése díjátadó ceremóniáját: a Dunaújváros Díszpolgára cím büszke birtokosa a felújított Mondbach-kúriában veheti át a kitüntetést pénteken délután. Meghívó.

Szerszámmustra és partnertalálkozó az Innoparkban

Szerszámmustra és partnertalálkozó az Innoparkban

2024. ápr. 24.

Nagyszabású szerszámkiállításnak adott otthont az Innopark a napokban: a Hoffmann Group kiállítására várták az érdeklődőket, akik nemcsak szaktanácsadással találkozhattak a helyszínen, hanem ki is próbálhatták a magas minőségű szerszámokat. 

Felújították az újtelepi teniszpályát

Felújították az újtelepi teniszpályát

2024. ápr. 24.

Jeles közösségi kezdeményezés eredményeként, a környék lakóit is aktivizálva tették használhatóvá újra az újtelepi teniszpályát. A munkálatok révén a régen népszerű bázis újra várja majd a szabadidősport szerelmeseit.

Módosítják, részben korlátozzák is a parkolást a Munkácsy utcában

Módosítják, részben korlátozzák is a parkolást a Munkácsy utcában

2024. ápr. 24.

A Technikum városrészben sem egyszerű a parkolás, viszont vannak, akik a problémát úgy oldják meg, hogy a járdára parkolnak. Az ott élők ezt elégelték meg, és kérték az önkormányzati képviselőjük segítségét.