Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

spigott - 2024. április 26. 15:30

A felnőtteknél és a junioroknál is két-két dunaújvárosi tornásznak szoríthatunk a Riminiben sorra kerülő női Európa-bajnokságon.

Kép: MTI-archív

Kijelölték a Riminiben sorra kerülő Európa-bajnokságra utazó magyar női tornász válogatott tagjait, adta hírül a Magyar Torna Szövetség (MATSZ) honlapja. A kontinensviadalon május 2. és 5. között mutathatják be gyakorlataikat a női mezőny tagjai a felnőtt és junior korosztályokban, s mint azt a MATSZ közleményéből kiderült, idén is lesz kiért szorítania a sportág helyi szerelmeseinek, ugyanis a felnőttek mezőnyében Mayer Gréta és Makai Lilla, míg a juniorok között Fehér Lili és Szij Emese képviseli a DKSE tornászait.

Draskóczy Imre Szövetségi kapitány elmondta, ezúttal nem lesznek különösebb elvárások a versenyzőkkel szemben. – A hangsúly a csapaton van. Nem lesznek ott olimpiai kvótásaink, hiszen Czifra Bettina Lili térdsérülés, Bácskay Csenge tanulmányok miatt nem tart a kerettel, Kovács Zsófia pedig továbbra is felépülőben van. További cél, hogy a gyakorlataikat megcsinálják, és rontás nélkül tudjanak versenyezni.

A junior lányoknál Fehér Lili, Szij Emese, Hürkecz Míra, Vatai Blanka és Jankovics Kamilla került be az Eb-keretbe. Jordanov Zoltán női utánpótlás igazgató a csapatot a 6-10. hely közé várja. – Lehet esély szerdöntőre is, de utánpótlásban, ahol folyamatos a generációváltás, nehéz bármit is mondani előre. A tornában erős nemzetek nyilván jó csapattal érkeznek, de itt sok minden megtörténhet.

A magyar felnőtt női válogatott összeállítása: Székely Zója, Mayer Gréta, Makai Lilla, Szilágyi Nikolett, Péter Sára.

A magyar junior női válogatott összeállítása: Fehér Lili, Szij Emese, Hürkecz Míra, Vatai Blanka, Jankovics Kamilla.

A rovat további hírei: Sport

Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

2024. máj. 06.

Hiába hajrázott remekül, s aratott két szép győzelmet, lemaradt a korosztályos bajnokság országos döntőjéről a DSE Röplabda Akadémia U20-as együttese.

Szezonzáró előtt a futsalosok

Szezonzáró előtt a futsalosok

2024. máj. 06.

A Mad Dogs elleni biatorbágyi találkozóval zárja az NB II-es pontvadászat küzdelmeit a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese ma este nyolc órától.

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

2024. máj. 06.

Korai kiállítás után egy balszerencsés öngól okozta a Dunaújváros FC labdarúgóinak vesztét a tabellán ötödik Kaposvár vendégeként.

Egri előny a bronzcsatában

Egri előny a bronzcsatában

2024. máj. 05.

Támadásban nem ment a DFVE női vízilabdázóinak a bronzpárharc első felvonásán, így a vendég egriek megérdemelt győzelemmel vették el a mieink pályaelőnyét.

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

2024. máj. 05.

Fordulatos, gólokban gazdag mérkőzésen szenvedett kétgólos vereséget a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese az MTK ellen a sportcsarnokban szombaton este.

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

2024. máj. 04.

A következő szezonnak már új edzői stábbal vág neki a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata. A DAB vezetőedzője Somogyi Balázs lesz a 2024/2025-ös szezonban, s a fiatal szakembert stábunk is kifaggatta terveiről, reményeiről. Hangkép.

Bravúr kell a pontszerzéshez

Bravúr kell a pontszerzéshez

2024. máj. 04.

A tabellán ötödik Kaposvár elleni mérkőzéssel folytatja az NB III-as pontvadászatot a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután öt órától.