A Red Alert közleménye!

doszerk - 2016. november 15. 16:30

Határozatlan időre felfüggeszti tevékenységét a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia NB I-es csapatának mérkőzésein a Red Alert, derült ki a szurkolói csoport mai közleményéből.

Ahogy az várható volt, a Red Alert szurkolói csoport nem hagyta válasz nélkül a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia tegnap délutáni közleményét az Érd elleni EHF Kupa összecsapáson, illetve a mérkőzést követően történt eseményekkel kapcsolatban. A korrektség azt kívánja, hogy a klub álláspontja után megosszuk olvasóinkkal a szurkolók véleményét is, így változtatás nélkül, betűhíven közöljük a Red Alert mai közleményét. Az írások tartalmi hitelességéért felelősséget nem vállalunk, ugyanakkor a részünkről szeretnénk lezártnak tekinteni ezt a szomorú történetet.

"Szomorúság és csalódottság.

Szurkolótársak! Elsősorban szeretnénk köszönetet mondani minden olyan piros-fehér szimpatizánsunknak, akik szombat délután úgy gondolták, hogy jelenlétükkel támogatják a Kohász kézilabdázó lányait Érden.

Nem vagyunk se szentté avatva, se mesékben élő kisangyalok, de őszinték vagyunk! Őszinték, hiszen egy olyan szubkultúra részesei vagyunk, ahol az őszinteség az egyik legfontosabb dolog. Ha bizonyos dolgok számunkra rosszak és értelmetlenek, akkor bizony mindig jeleztük azt a megfelelő személyeknek. Győzünk, kikapunk számunkra másodlagos jelenség már. Egy valamit akarunk csak látni a pályán: küzdeni akarást, szívvel-lékkel harcolni 2 x 30 percig! Se többet, se kevesebbet! Szombaton az Érd otthonában az elmúlt évek egyik leggyengébb játékát láthattuk szeretett klubunktól. Nem volt méltó az EHF kupa győztes dunaújvárosi kézilabda csapathoz és a szurkolókhoz sem!
Ilyen viszont előfordult már minden csapat életében, még ha nehéz is ezt elismerni egy szurkolónak.
Ti is emberek vagytok, ti is hibázhattok. A klubvezetés biztosan mindent el fog követni, hogy lehetőség szerint ne forduljon elő újra ilyen eredmény.

Azonban egy csúnya vereség után az elmúlt években soha nem fordult meg a fejünkbe, hogy bármit is írjunk hivatalosan. Arra megvoltak a személyes megkeresések, találkozók, ahol mindannyiunk elmondhatta örömét vagy bánatát.
Most sem volt szándékunkban, azonban a DKKA kiadott közleménye után nem tudunk elmenni szavak nélkül.

Mi történt a sporttelepen este?
A mérkőzés befejeztével már tudtuk, hogy nemtetszésünknek hangot kell adnunk, mert jó néhány játékosunk széttárt kezekkel mutatta, hogy nem érti mi a problémánk a mérkőzéssel.
A sporttelepen leszálló szurkolók (körülbelül 70 fő) döntő többsége az akkor megérkező Kohász lányok buszához indult 2-3 fáklya begyújtását követően, miközben 30-40 torokból harsant fel a K*rva gyenge és a MINDENT BELE kifejezések. Mivel lányaink 80%-ával még csak látásból se találkoztunk, így visszaindult a csoport nagy része a sporttelep kijárata felé… (néhány szurkolónak sikerült ugyan 1-1 beszélgetést kezdeményezni az ott maradt lányokkal, de ezek rövid, tömör, egyes esetekben privát jellegűek voltak. Ezek tartalmi hitelességét nem áll módunkban ellenőrizni.)

Ami ezután történt az valahogy kimaradt a közleményből, kimaradt a szurkolói tájékoztatásból…
A klub ikonikus alakja, a KOHÁSZ egyik pillére.
A hűség mintája, a szeretet, a kitartás, az emberségesség, a kedvesség megtestesítője ordenáré módon, minden emberi tulajdonságát eldobva gyerekek, játékosok szülei, Ultra csoport alapító ,egykori és jelenlegi tagjai előtt valami elképesztő és felfoghatatlan tartalommal és előadással adta tudtunkra, hogy mit képzelünk magunkról. (Tartalmazta néhány hétköznapi TV-s mérkőzésről való távolmaradásunkat, illetve egy GYŐZTES meccsről való hiányzásunkat…)
Mivel a klub alkalmazottja olyan kijelentéseket tett, ami mellett nem mehettünk el szavak nélkül, csoportunk jelenlegi vezetője megerősítést kért tőle, hogy ezt komolyan gondolja-e, viszont válaszában nem éppen baráti kijelentések után egy jól irányzott tenyeressel arcon ütötte őt.
Néhány másodperces döbbenet, csalódottság után pillanatok alatt összetört sokunk élete.
Ő rajta nőttünk fel! Ő volt a Kohász!...és egy ekkora hülyeség miatt megváltozik minden. Mert bizony valami megváltozott.
A tavalyi kupa diadal után mi is megváltoztunk, hisz 5 évvel ezelőtt lehet másként fogtuk volna fel ezt a gyenge játékot mi is.
A klub is megváltozott. Egy ilyen gyenge közlemény nem látott volna napvilágot 4-5 évvel ezelőtt a mi megkérdezésünk nélkül.
És megváltozott a klub egyik meghatározó személye is…

Mi lesz ezután? Nem tudjuk. Ilyen és ehhez hasonló szituációval nem volt alkalmunk találkozni.
Lehetőségünkhöz mérten a távoli jövőben azon fogunk dolgozni, hogy visszaálljon a klub és a szurkolók közötti jó viszony.
A közleménybe leírt szektor bezárással és bérletek visszavonásával nem értünk egyet, de a klub döntését elfogadjuk.

Mai napon a dunaújvárosi „Red Alert” szurkolói csoport tagjai határozatlan időre felfüggeszti működését a Női Kézilabda NB1-ben szereplő csapatunk hazai és idegenbeli mérkőzéseire.
A Dunaújvárosi Kohász KA játékosainak további sikereket kívánunk, remélhetőleg sok újvárosi szurkolónak fogtok még örömet okozni a későbbiek folyamán."

A rovat további hírei: Sport

Egri előny a bronzcsatában

Egri előny a bronzcsatában

2024. máj. 05.

Támadásban nem ment a DFVE női vízilabdázóinak a bronzpárharc első felvonásán, így a vendég egriek megérdemelt győzelemmel vették el a mieink pályaelőnyét.

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

2024. máj. 05.

Fordulatos, gólokban gazdag mérkőzésen szenvedett kétgólos vereséget a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese az MTK ellen a sportcsarnokban szombaton este.

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

2024. máj. 04.

A következő szezonnak már új edzői stábbal vág neki a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata. A DAB vezetőedzője Somogyi Balázs lesz a 2024/2025-ös szezonban, s a fiatal szakembert stábunk is kifaggatta terveiről, reményeiről. Hangkép.

Bravúr kell a pontszerzéshez

Bravúr kell a pontszerzéshez

2024. máj. 04.

A tabellán ötödik Kaposvár elleni mérkőzéssel folytatja az NB III-as pontvadászatot a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután öt órától.

Utolsó hazai meccsét játssza a Kohász

Utolsó hazai meccsét játssza a Kohász

2024. máj. 04.

Az MTK elleni találkozóval köszön el hazai szurkolóitól ebben a szezonban a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese szombaton délután öt órától.

DSTV: gyerünk, boksz!

DSTV: gyerünk, boksz!

2024. máj. 03.

Egy nagyobb kihagyás után a napokban ismét a Dunaújvárosi Boksz Egyesület egy edzésén jártunk. Történtek újdonságok a csapat életében – megfiatalodott a gárda, és számos új eszköz segíti a sportolókat az edzésekben. Hangkép.

Ezer méteren is az élmezőnyben

Ezer méteren is az élmezőnyben

2024. máj. 03.

Nem sokkal maradt le a dobogóról Hajdu Jonatán a kenu egyesek ezer méteres számában a szolnoki válogató csütörtöki versenynapján.