Fontos meccs vár a Kohászra

spigott - 2016. november 4. 19:04

Már ma elutazott Kisvárdára a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese, melyre nagyon nehéz hatvan perc vár az újonc otthonában.

A legutóbbi fordulóban sajnos elszenvedte első vereségét a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt csapata, mely 26-23 arányban maradt alul a Vác vendégeként. A bajnoki pontvadászat hetedik fordulójában újra idegenben kell helyt állnia kézilabdázóinknak, akik az újonc Kisvárda ellen méretik meg magukat szombaton délután fél kettőtől. Zdravko Zovko tanítványainak hétvégi vetélytársa jelenleg a nyolcadik helyen áll a tabellán úgy, hogy két mérkőzést megnyert, míg négy alkalommal vereséget szenvedett.

A statisztika alapján azt gondolnánk, hogy könnyűnek ígérkező összecsapás vár a Kohász kézilabdázóira, ám ez nincs így, nagyon nehéz hatvan perc elé néz csapatunk, hiszen vendéglátójuk hazai pályán különösen veszélyes, s erről a Fehérvár KC is tudna mesélni, mely az ötödik fordulóban 23-22-es vereséget szenvedett Kisvárdán. A DKKA csapata nagyon komolyan veszi a holnap kora délutáni összecsapást, s már ma délután el is utazott a mérkőzés helyszínére. Mint azt György László másodedző elmondta, együttesünk számára kiemelt fontosságú a találkozó, de a remélt győzelem megszerzéséhez muszáj lesz minden játékosunknak a tudása legjavát nyújtania.

Képek: DO-archív

"Biztos, hogy nehéz mérkőzés vár ránk, egy rutinos játékosokkal megtűzdelt csapat lesz az ellenfelünk, vagyis nagyon oda kell figyelnünk rájuk, nem szabad a tabellán elfoglalt helyezéssel foglakoznunk, s a legnagyobb hiba lenne, ha lenéznénk az ellenfelet. Ezt persze nem is tesszük meg, nem sok idő állt a rendelkezésünkre a Vác elleni győztes kupamérkőzés után, de igyekeztünk a lehető legjobban felkészülni a Kisvárdából. Az egyik legfontosabb összecsapás vár ránk szombaton délután, hiszen egy győzelemmel megerősítenénk helyünket az élmezőnyben, ugyanakkor a két pontot csak koncentrált, taktikus és fegyelmezett játékkal lesz esélyünk megszerezni. A Vác elleni bajnokin és a kupamérkőzésen sajnos nem úgy védekeztünk, ahogy reméltük, ebben mindenképpen előrébb kell lépnünk, próbáltunk is javítani ezen az elmúlt napokban, remélhetőleg sikerrel, s már holnap több segítséget tudunk nyújtani a kapusainknak abban, hogy ők is jobb teljesítménnyel rukkoljanak elő" – árulta el a DKKA csapatának másodedzője.

A rovat további hírei: Sport

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.

Biztos Kohász-siker a Békéscsaba ellen

Biztos Kohász-siker a Békéscsaba ellen

2024. ápr. 20.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA női kézilabdázóinak a kiesés ellen küzdő Békéscsaba elleni hazai bajnokin.