Fontos siker idegenben

Szárszó Lajos - 2016. november 8. 8:03

Kissé álmos kezdés után magára talált, majd az utolsó negyedben nyújtott jó játékának is köszönhetően kilencpontos győzelmet aratott Pestszentimrén a Dunaújvárosi Sárkányok kosárlabda csapata.

Az U16-os kosárlabda bajnokság második fordulójában a minden évben erős csapatot alkotó jól edzett, fegyelmezett Vagány Nyulak otthonában lépett pályára a Dunaújvárosi Sárkányok csapata. A korai, reggel 9 órára kiírt kezdés komoly előnyt jelentett a hazai csapatnak, hiszen míg nekik nem, addig Boda Gábor együttesének a hajnali indulást, majd a másfél órás utazást követően kellett pályára lépni. Ez meg is látszott a fiúkon, akik álmosan kezdtek, a védekezésük sem állt össze. Kissé lustán mozogtak, hiszen több olyan jelenet is volt, amikor egyszerűen passzívan hagyták az ellenfelet újra és újra lepattanót szedni. A kommunikációval is bajok voltak, viszont ennek ellenére is valahogy sikerült megnyerni az első negyedet (19:22). A második negyedben ellenfelünk védekezésben zónáról emberfogásra váltott, amely kissé megzavarta a dunaújvárosiakat, akik rendezetlenül, túl sok egyéni megoldással próbálkoztak, így csupán 11 pontot dobtunk, melynek eredménye képen fordítottak a pestszentimreiek (35:33).

Kép: dragons.hu

A félidőben történt „fejmosás” meghozta az eredményét, hiszen a harmadik negyedre a fiúk összekapták magukat. Egészpályás védekezéssel indultak vissza a pályára, melyből sok szerzett labdájuk lett. Bár a fáradság jelei mutatkoztak, így is sikerült megnyerni ezt a felvonást 13:11-re. A döntés az utolsó negyedre maradt, melyben látszott, hogy győzni akarunk. Odafigyelve, agresszívan védekeztünk, a fiúk bíztatták, segítették egymást. A negyedet 11:0-ás rohammal kezdtük, mellyel eldőlt a mérkőzés (51:60).

Boda Gábor (edző, Dunaújvárosi Sárkányok): - Fontos győzelmet sikerült begyűjtenünk, hiszen egy jó csapat ellen győzedelmeskedtünk! A meccs után hallottam, hogy elfáradtak a pestszentimreiek, melynek örültem, hiszen pont ez a játékstílusunk célja: agresszív védekezéssel, folyamatosan a kosarat támadva nyomás alatt tartani őket, amíg már nem bírnak tovább ellenállni. Erre mutató, hogy ellenfelünk 21 pontot dobott hármasokból, és csak 30 pontot büntetőkből és kettő pontosokból, míg mi csak 6 pontot hármasból, és 54 pontot közelebb a kosárhoz. Szombaton hazai meccs a csapatra a Dunaharaszti ellen. Ha az első pillanattól kezdve azt hozzuk, mint most az utolsó negyedben, újabb győzelemre számíthatunk

Vagány Nyulak Pestszentimre – Dunaújvárosi Sárkányok 51-60 (19-22, 16-11, 11-13, 5-14)
Dunaújvárosi Sárkányok: Bozsik 3/3, Matucza 16, Csépányi 16/3, Petrin 6, Bak 19. Cserék: Szabó P., Benkovics, Katona. Edző: Boda Gábor.

A rovat további hírei: Sport

Gász: elhunyt Kovács Péter

Gász: elhunyt Kovács Péter

2024. jún. 22.

Életének 64. esztendejében elhunyt a Dunaújvárosi Kohász SE olimpiai bronzérmes egykori tornásza, Kovács Péter.

Kialakult az elődöntő mezőnye

Kialakult az elődöntő mezőnye

2024. jún. 22.

Egy szoros és egy sima meccsel folytatódott a városi kispályás labdarúgók Dunaújváros Kupájának küzdelemsorozata a DLSZ Arénában.

DSTV: bajnokot avattak a kispályások

DSTV: bajnokot avattak a kispályások

2024. jún. 21.

Helyi és országos viszonylatban is kiemelkedő eredmény született a kispályás labdarúgó bajnokságban. A Karmacsi Autó csapata 25. alkalommal hódította el a bajnoki trófeát – néhány napja bajnokot avattak. Hangkép.

Kajak-kenu: szinte végleges a párizsi keret

Kajak-kenu: szinte végleges a párizsi keret

2024. jún. 21.

Az MKKSZ elnökségének döntése után hivatalosan is eldőlt, hogy a DKSE kiválósága, Hajdu Jonatán is ott lesz a párizsi ötkarikás játékokon.

Már az elődöntőért küzdenek

Már az elődöntőért küzdenek

2024. jún. 20.

Az ST Solar és a Campus osztályból is egy-egy csapat jutott be a Dunaújváros Kupa elődöntőjébe a sorozat legutóbbi összecsapásain.

DSTV: imádták a focit

DSTV: imádták a focit

2024. jún. 19.

A Margaréta Tagóvoda adott otthont az idei Ovi foci Kupa sorozat első felvonásának. A kezdeményezés életében ez immáron a nyolcadik esztendő, s ahogy fejlődött az esemény, úgy bővült a résztvevők száma is: 14 intézmény apró csapatai mérkőztek meg egymással. Hangkép.

Első tízben a DKSE a csapatbajnokságon

Első tízben a DKSE a csapatbajnokságon

2024. jún. 19.

Izgalmas, jó csatákat hozott a fővárosban megrendezett U12-es Birkózó Szabadfogású Országos Csapatbajnokság, melyen a DKSE és a Gurics György BDSE együttese is részt vett.