Jótékonykodtak a tornászok

Szárszó Lajos - 2016. november 9. 7:49

A rászoruló gyermekek számára gyűjtött adományokat kedden délután a Dunaferr SE torna szakosztálya és a Magyar Vöröskereszt dunaújvárosi szervezete.

Nagyszerű az, ahogy jótékony céllal ismét megmozdult városunk köz és sportélete, hiszen ahol segíteni kell, arra mindenkinek nyitottnak, fogékonynak kell lenni. Így volt ez egy hete is, amikor Nagy Kamilla számára gyűjtött adományt a DUE vízilabdázók nagy családja. Szinte ezzel egy időben, de egymástól teljesen függetlenül gondolta úgy a Dunaferr SE torna szakosztálya, hogy a Magyar Vöröskereszt dunaújvárosi szervezetével összefogva ezúttal a rászoruló gyermekek számára megunt, de jó állapotú, használt játékokat gyűjtsön össze. A felhívás mellé azonnal csatlakoztak szülők, gyermekek, akik nagy, kövér táskákkal érkeztek a tornacsarnokba, ahol egyre nagyobb számban gyűltek a plüssállatok, társasjátékok, szaloncukrok. Igazi háziasszonyként várta őket olimpiai tornászunk, Kovács Zsófia edzőjének, Trenka Jánosnak felesége, Katalin, aki, míg férje az napi edzést tartotta, örömmel vette át az ajándékokat.

- Van egy másfél éves kislányunk – mondta meghatottan Kata -, így otthon azt láttam, hogy egyre gyűltek azok a játékok, amelyekkel már nem játszik gyermekünk. Ekkor arra gondoltunk Janival, hogy ezeknek mennyire örülnének azok a gyermekek, akiknek sajnos ezekből nem jut elég. Abban is biztosak voltunk, hogy azok a gyermekek, akik ide, a tornacsarnokba járnak, karácsony közeledtével csatlakoznak felhívásunkhoz. Így ők is elhozták megunt játékaikat, melyeket továbbadva másoknak okozunk örömet. Sikeresnek mondhatom az akciót, hiszen szemmel láthatóan nagy mennyiséget tudunk odaadni a Magyar Vöröskereszt dunaújvárosi szervezetének, akik vállalták a játékok szétosztását. Bízom abban, hogy lesz folytatása a mostani segítő akciónknak.

Feth Katalin, a Magyar Vöröskereszt dunaújvárosi szervezetének vezetője nagy örömmel vette a Dunaferr SE tornászainak megkeresését, hiszen ő tudja igazán, hogy az összegyűlt játékoknak milyen sokan fognak örülni.
- Hatalmas, Ráckeresztúrtól egészen Mezőfalváig lévő terület tartozik hozzánk, ennek ellenére megpróbáljuk célzottan elosztani az adományt. Ebben nagy segítségünkre lesznek a helyi sajátságokat ismerő kollégáink, így a védőnők, tanítók, családsegítők. Ők személy szerint tudják, hogy kik azok a gyermekek, akik nagyon fognak örülni az ajándékoknak. Ez azért fontos, hiszen nem minden esetben az jelentkezik nálunk, aki a legrászorultabb, hiszen van olyan, aki nem érzi úgy, hogy neki külső segítségre van szüksége, mivel azt szégyelli mások előtt. A most összegyűjtött játékokat szétválogatjuk, külön csoportba rendezzük a lányoknak, a fiúknak, a kisebbeknek és a nygobbaknak való ajándékokat, melyeket még karácsony előtt el fogunk juttatni a rászorulók részére. Mi egyébként nagyon nyitottak vagyunk az ilyen, vagy ehhez hasonló segítő szándékú akciókhoz, hiszen a helyi kezdeményezések azok, melyek jobbá tehetik számos család életét.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.