Megkezdi szereplését a Kohász az EHF Kupában

2016. november 11. (péntek) 8:00 - spigott

Már az első akadály is nagyon nehéz lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia számára az EHF Kupa küzdelmeiben, ám együttesünk készen áll arra, hogy továbbjusson a sorozat következő fordulójába. Ehhez azonban szinte tökéletes teljesítményre lesz szükség az Érd elleni párharc szombati, első mérkőzésén is.

Ki ne emlékezne a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének tavalyi diadalmenetére az EHF Kupában? Zdravko Zovko tanítványai novemberben az olasz Indeco Conversano együttese elleni csatával vágtak neki a nemzetközi kupasorozat küzdelmeinek, majd a Siófok, az orosz Asztrahanyocska, a dán Randers legyőzésével jutottak el a fináléig, ahol a német Metzingent is felül tudták múlni, így tizennyolc év után újra nemzetközi kupasikerrel örvendeztették meg a dunaújvárosi kézilabda szerelmeseit.

Azóta azonban nemcsak együttesünk, hanem az EHF Kupa is jelentősen átalakult, hiszen összevonták a KEK mezőnyével, de ahogy egy éve, úgy idén is a harmadik körben kapcsolódik be a sorozatba csapatunk, ám ezúttal egy lényegesen keményebb vetélytárssal szemben kellene kiharcolnia a továbbjutást kézilabdázóinknak. A sorozat harmadik fordulójának bécsi sorsolásán ugyanis az egyik legnagyobb honi rivális Érd gárdáját sodorta a mieink útjába a vakszerencse, ami egyben azt is jelentette, hogy az egyik magyar csapat biztos nem folytathatja majd az EHF Kupa küzdelmeit a párharc után.

Az érdi csapatot nem nagyon kell bemutatni a dunaújvárosi drukkereknek, hiszen évek óta ott vannak a bajnokság élmezőnyében, az elmúlt három évben egyaránt a harmadik helyen fejezték be a küzdelmeket, s ebből kétszer éppen a mieinket ütötték el a bronzéremtől. Szabó Edina együttese idén is remekül szerepel, hét lejátszott mérkőzést követően hat győzelemmel és egy döntetlennel a második  helyen áll a tabellán, s erejét mutatja, hogy többek közt a Bajnokok Ligájában középdöntős Ferencvárost is képesek voltak legyőzni hazai környezetben.

Finoman szólva sem vár tehát könnyű feladat együttesünkre, mely szombaton délután négy órakor kezdi meg az Érd elleni párharcot, ráadásul idegenben, ahol mindenképpen olyan eredményt kellene elérnie, ami lehetőséget ad számára arra, hogy a visszavágón kiharcolja a továbbjutást. Ebben reménykedik csapatunk irányítója, az idei szezonban is remekül játszó Szalai Babett, aki nagyon kemény csatára számít az érdiek ellen.

Szalai Babett bízik a továbbjutásban! (Képek DO-archív)

"Megmondom őszintén, én is úgy látom, hogy nehéz feladat lesz, de nem csak nekünk, hanem az érdieknek is, de egyáltalán nem lehetetlen, s mindenképpen a továbbjutásra készülünk. Hiszek abban, hogy meg tudjuk csinálni, s a csapattársaimon is azt látom, hogy maximális koncentrációval készülnek, s mindent megtesznek az edzéseken is azért, hogy ez párharc a számunkra alakuljon jól. Én személy szerint örülök annak, hogy idegenben kezdünk, de nagyon jó meccset kell játszanunk holnap ahhoz, hogy itthon, hazai közönség előtt úgy tudjunk nekivágni a visszavágónak, hogy mi jussunk tovább. Ehhez gyakorlatilag mindenre oda kell figyelnünk, mert minden mozzanatnak hatalmas jelentősége lesz a továbbjutásért vívott csatában. Egy nemzetközi kupameccs mindig más, mint egy sima bajnoki sorozat, kevesebb a lehetőség a hibázásra, s mivel itt oda-visszavágós rendszerű párharcról van szó, nagyon taktikusa, megfontoltan és fegyelmezetten kell játszanunk ahhoz, hogy sikert érjünk el. Az érdiek előnyére válhat, hogy gyakorlatilag nem változott a keretük tavaly óta, egy összeszokott, jó csapat lesz az ellenfelünk, de mi is egyre jobban összeállunk, s igyekszünk a lehető legjobban felkészülni ellenfelünkből, nemcsak csapatként, hanem egyénileg is. Nehéz mérkőzés, nehéz csata elé nézünk tehát, de hiszünk magunkban, s megvan a tudásunk ahhoz, hogy továbbjussunk a következő fordulóba" – fogalmazott a DKKA csapatának irányítója.

A rovat további hírei: Sport

Kispályás foci - Irány a pálya!

Kispályás foci - Irány a pálya!

2020. június 02. (kedd)

A VI. Nemzeti Kupával, valamint a XVIII. Dunaújváros Kupával kezdi újra kispályás labdarúgó tornáit a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség.

Hosszabbított kvalifikációs időszak

Hosszabbított kvalifikációs időszak

2020. június 01. (hétfő)

A súlyemelők tokiói olimpiára selejtező időszaka október 1-jén folytatódik és 2021. április 30-án ér véget a sportági világszövetség (IWF) honlapjának híre szerint.

Két forduló után jön a döntő a strandröplabdázóknál

Két forduló után jön a döntő a strandröplabdázóknál

2020. június 01. (hétfő)

A Magyar Röplabda Szövetség (MRSZ) elnökségének tervezete értelmében két fordulóból és a döntőből áll majd az idei strandröplabda országos bajnokság.

Milyen sportot válasszunk? (1. rész)

Milyen sportot válasszunk? (1. rész)

2020. május 31. (vasárnap)

Meghatározó lehet az egészséges életmód felé vezető úton, hogy milyen mozgást építünk be a mindennapokba. Milyen sportágat válasszunk? Miből választhatunk? Honnan fogjuk tudni, hogy nekünk való-e egy-egy edzésforma?

Elkészült a versenykiírás

Elkészült a versenykiírás

2020. május 31. (vasárnap)

A Magyar Kézilabda Szövetség Versenybizottsága elkészítette a 2020/2021-es felnőtt női és férfi NB I-es bajnokságok versenykiírását.

Megvannak a liga legjobbjai

Megvannak a liga legjobbjai

2020. május 30. (szombat)

Hat egyéni kategóriában hirdettek végső győztest pénteken az Erste Liga különdíjainak odaítélésénél.

Újra együtt edzenek a válogatott birkózók

Újra együtt edzenek a válogatott birkózók

2020. május 30. (szombat)

A héten megkezdték a közös munkát a magyar birkózó-válogatott tagjai, akik Sike András kötöttfogású kapitány szerint a körülményekhez képest jó állapotban érkeztek vissza a hosszú kényszerpihenőről.