Szép dunaújvárosi bronz a diákolimpiáról

spigott - 2016. november 10. 12:04

A későbbi győztestől vereséget szenvedett ugyan, ám a vigaszágon remekelt, s végül bronzérmet szerzett az országos diákolimpiai döntőben Sallai Sándor, a Dunaferr SE birkózója.

Tatabányán rendezték meg a közelmúltban a birkózók szabadfogású Országos Diákolimpiai Döntőjét az I-es és a IV-es korcsoportban szereplő versenyzők számára. Az I. korcsoportosok versenyén 64 egyesület 224 sportolója küzdött az érmekért, köztük a Dunaferr SE 69 kg-os fiatal birkózója, Sallai Sándor, akinek tizenhat fős mezőnyben kellett bizonyítania felkészültségét. A fiatal dunaújvárosi versenyző egy magabiztos tusgyőzelemmel kezdte a viadalt, majd a második meccsen a későbbi bajnok ellen vereséget szenvedett. Miután legyőzője döntőbe került, Sallai a vigaszágon folytathatta a versenyzést, s a harmadik mérkőzésén a Vasas SC sportolója, míg a negyediken Kalocsai SE birkózója ellen tudott diadalmaskodni, ezzel kiharcolta magának, hogy bronzéremért birkózhasson. Az éremért vívott csatában taktikus birkózással múlta felül a Honvéd Szondi SE versenyzőjét, így végül a rendkívül előkelő harmadik helyen fejezte be a rangos megméretést.

A IV. korcsoportosok 50 kg-os súlycsoportban tizenöten neveztek, köztük a dunaújvárosi Virág Márk is, aki a selejtezőben kezdte meg a versenyt, ahol magabiztosan nyert, ezzel bejutott a nyolcas táblára. A következő mérkőzésen vereséget szenvedett, így a vigaszágra került, ahol elszenvedte második verségét is és kiesett a versenyből. Ignácz Viktor (58 kg) a tizenhatos táblán kezdte a finálét, így neki nem kellett selejtezőt birkóznia. Az első mérkőzését 3-0 arányban megnyerte, ugyanakkor a következőn sajnos kikapott, s mivel a vigaszágon sem sikerült nyernie, búcsúzott a további küzdelmektől. Veres-Kovács Ádámot (69 kg) sajnos betegség is hátráltatta, valamint a sorsolás sem fogadta kegyeibe, nagyon erős ágra került, melyen két vereség után kiesett a versenyből.

A rovat további hírei: Sport

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

2024. máj. 13.

Már a legjobb négy közé jutás lesz a tét a kispályás labdarúgók számára a Dunaújváros Kupa következő fordulójában.

Életben maradtak

Életben maradtak

2024. máj. 13.

Remek második félidei játékkal aratott megérdemelt, 2-1-es győzelmet az Érd elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap este.

Egri öröm Dunaújvárosban

Egri öröm Dunaújvárosban

2024. máj. 12.

A DFVE és az Eger idei ötödik csatáját is a vendégcsapat nyerte, így női vízilabdázóink a negyedik helyen fejezték be a bajnoki küzdelmeket.

Új lehetőségek a tengerentúlon

Új lehetőségek a tengerentúlon

2024. máj. 12.

Hat szezon után távozik a dunaújvárosi labdarúgás mindennapi életéből a helyi nevelésű Garda Bálint, akinek kezei alatt számtalan gyermek sajátíthatta el a sportág alapjait.

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

2024. máj. 12.

Ötven percig reális esélye volt a pontszerzésre a DKKA női kézilabda csapatának a Vác otthonában, de a hajrát a hazaiak bírták jobban.

DSTV: a mozgás kedvéért

DSTV: a mozgás kedvéért

2024. máj. 11.

Ha nem is május elsején, de néhány napra rá hétvégén ismét megrendezték a Május 1. Kupát Dunaújvárosban. Tóth Kálmán önkormányzati képviselő szervezője és ötletgazdája a megmérettetésnek, elmondása szerint jó látni képesek mozgásra bírni az idősebb korosztályt is – s persze a hangulatra sem volt panasz. Hangkép.

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

2024. máj. 11.

Óriási hajrával végzett a kenu kettesek ötszáz méteres döntőjének harmadik helyén Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a szegedi Világkupán.