Jó ránézni a tabellára

Szárszó Lajos - 2016. december 24. 8:06

A döcögősebb szezonkezdést követően alaposan beindultak futsalosaink, akik a harmadik helyről várják a bajnoki alapszakasz 2017-es folytatását.

A Dunaferr DUE Renalpin FC csapatának szurkolói – akik szemmel láthatóan egyre többen vannak – bizonyára örömmel veszik tudomásul csapatunk eddigi sikeres szereplését, hiszen az NBI-es gárda, csupán a gólkülönbség miatt, 24 ponttal jelenleg a bajnoki tabella harmadik fokán áll. Ráadásul ez a gólkülönbség is minimális, kisebb nem is lehetne, hiszen ez a szám plusz egy a Berettyóújfalu javára. De nem csupán erre, hanem a gólkirály jelöltek statisztikájára is érdemes felfigyelni, ahol a magyar játékosok legeredményesebbje a Dunaferr játékosa, Hosszú Ádám! Őt egyébként a győriek idegenlégiósai előzik meg. Ezek alapján méltán büszke a csapata teljesítményére Fehér Zsolt vezetőedző, akivel az utolsó, Haladás elleni győztes meccs után értékeltük a 2016-os szezont:

- Rászolgáltak a srácok arra, hogy elismerően beszéljek róluk, melyet a fél szezonban nyújtott teljesítmény csakúgy, mint a Haladás elleni győzelem támaszt alá. Természetesen, ha mélyebben elemezzük a mögöttünk hagyott időszakot, melyben többek szerint voltak hullámvölgyek, elég annyit mondanom, hogy ez a csapat, csupán gólkülönbséggel, jelenleg a harmadik helyen van. Ekkor visszakérdezek, hogy ezzel mi a baj? Amit kiemelhetek az az a maximális hozzáállás, amellyel sikerül a kezdeti hibákat kijavítanunk. Amiről nem beszéltünk a nyilvánosság előtt, de az öltözőben tudtunk róla, hogy kisebb-nagyobb sérülések hátráltatták a munkánkat. Sajnos több olyan pontot hullajtottunk el, amiben igazat kell, hogy adjak a kritizálóinknak, és valószínűleg ezektől nem lehet a legszebb ez a fél szezon, melyeket be kellett volna gyűjtenünk. Amennyiben azok megvannak, akkor most magabiztosan állnánk a kiemelkedő teljesítményt nyújtó listavezető mögötti második helyen, és nyugodtan várhatnánk az alapszakasz folytatását.

Azon dolgozunk napról-napra, hétről-hétre, hogy azokat a mérkőzéseket, melyeken pontokat hullajtottunk, legközelebb behúzzuk. Nem engedhetünk ki egyetlen pontot sem a kezünkből, hiszen látjuk azt, hogy ha koncentráltak vagyunk, akkor számunkra igen kevés csapat tud ellenfelünk lenni. Pozitív tény, hogy több válogatottunk is van, akik ebben a szakaszban a kétoldali elfoglaltságukat könnyebben tudták megoldani, mint tavaly. Akkor szintén volt időszak, amikor hullámvasúton érezhettük magunkat. Most azonban ezt nem éltük át, viszont januártól kiemelten kell figyelnünk arra, hogy ezek a játékosok a megfelelő terhelést kapják, hiszen onnantól kezdve megsokasodnak a válogatottban való tevékenységek. EB selejtezőre készülünk, amitől sűrűsödni fog a válogatott programja. Oda kell figyelnünk az ő rehabilitációjukra, hiszen nem szeretném, ha csapatunkból bárki is kiesne sérülés miatt a bajnoki rájátszásból. Ami nagyszerű tény, hogy minden meccsünkön érezzük Dunaújváros, és a szurkolók támogatását, akik mérkőzésről mérkőzésre egyre többen vannak. Ez azt mutatja, hogy jól dolgozunk. Ennek is, mint minden eredménynek örülni kell! A megszerzett pozíciónkat meg kell tudnunk tartani, és akkor lehetünk majd igazán boldogok!

Zemankó Zoltán a Dunaferr DUE Renalpin FC operatív vezetője elismerte, hogy a szezon elején voltak kezdeti hullámvölgyek, de azokból pozitívan állt fel a csapat:
- Köszönetemet fejezem ki támogatónknak, szurkolóinknak, szakvezetőinknek, játékosainknak egyaránt, akik végig mellettünk álltak ebben az időszakban. Egyáltalán nem volt sima ez az időszak, hiszen az elmúlt fél évben volt egy nagyobb hullámvölgyünk, melyből nemigen találtuk meg a kiutat. Ott hullajtottunk pontokat, ahol nem számítottunk rá. Nyírgyulajon, Zalaegerszegen, és az Aramis otthonában, melyek sajnos hiányoznak, hiszen ha azok a nevünk mellett lennének, akkor magabiztosan állnánk a tabella második helyén. Sokféle megoldást kerestünk, változásokat illesztettünk be, hogy mielőbb kilábaljunk ebből. A legnagyobb fákba is belevágtuk a fejszénket, hiszen változtattunk az edzések minőségén, kezdési időpontjain, edzésünk helyszínét változtattuk, beszéltünk a játékosokkal szépen és keményebben.

Képek: DO-archív

Az eredménye meg is lett, melyeket az utolsó időszak eredményessége bizonyít. Nem tudom azt mondani, hogy csapatunk most a tavalyi arcát mutatja, de már nagyon kezd hasonlítani hozzá. Egyre magabiztosabb a játékunk, és ha az év kifutását nézem, akkor elmondhatom, nagyon boldog vagyok. A 2017-es célok nem változtak, hiszen az 1-4 helyet tűztük ki a bajnokság végére. Bízom abban, hogy ez meg is lesz. Tudjuk azt, hogy a végső helyezésekért a rájátszásban kell megküzdenünk, hiszen a bajnokság sorrendje ott dől el. Tavaly negyedikként kerültünk be, ahol a tíz meccsből hetet megnyertünk, ami nagyszerű eredmény volt. Amennyiben ezt sikerül megismételnünk, akkor most is érem kerülhet a nyakunkba. Ezzel azonban nem szeretnék terhet tenni a játékosokra, így összegezve azt mondom, hogy reménykedünk a lehető legjobb eredményben 2017-ben is. Köszönjük támogatóink és szurkolóink idei támogatását, akiknek ezúton kívánok sikerekben gazdag boldog újévet!

A rovat további hírei: Sport

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.