Nyolcadik helyen zártak az ifik

spigott - 2016. december 19. 12:45

Utolsó mérkőzését is ötméteresekkel bukta el az új-zélandi világbajnokságon a magyar ifjúsági leány vízilabda válogatott.

Kína ellen zárta az új-zélandi világbajnokság küzdelmeit a magyar ifjúsági leány vízilabda válogatott, mely a peches negyeddöntős búcsút követően szoros küzdelemben szenvedett vereséget a görögöktől, így az ázsiaiak elleni összecsapáson a hetedik helyért ugrottak medencébe dr. Faragó Tamás tanítványai. A találkozó első negyedében három-három gólt szereztek a felek, ám a folytatásban pontosabban játszottak a mieink, akik egy 3-1-re megnyert negyeddel léptek meg 6-4-re ellenfelüktől.

A térfélcsere után viszont nagyot változott a játék képe, mert a mieink védekezése egy kissé szétesett, s ezt hat lőtt góllal büntették a kínaiak. Hiába szerzett a harmadiknegyedben is három gólt a magyar csapat, az ellenfél nem csak egyenlített, fordítani is tudott, így a záró etapban a meccsben maradásért kellett küzdenie fiataljainknak. Együttesünk becsületére váljék, hogy a véghajrára összeszedte védekezését, s a kínaiak kettő góljára hárommal válaszolt, így a rendes játékidő 12-12-es döntetlennel ért véget, vagyis ötméteresek döntötték el a hetedik hely sorsát.

A szétlövés azonban most sem kedvezett a magyar csapatnak, mert a kínaiak négyet, míg a mieink mindössze kettőt tudtak értékesíteni a büntetőkből, ez pedig értelemszerűen azt jelentette, hogy az ázsiai gárda nyerte a találkozót, így a mieink végül a nyolcadik helyen fejezték be a világbajnokságot. Az aranyérmet az orosz csapat szerezte meg, miután a döntőben 9-7-re legyőzte a spanyolokat, míg a mieinket büntetőkkel búcsúztató olaszok a bronzmeccsen arattak 14-13-as sikert a hollandok ellen.

Kína – Magyarország 12-12 (3-3, 1-3, 6-3, 2-3) – ötméteresekkel 4-2

Magyarország: Lekrinszki – Vályi V. 3, McHunu 2, Muzsnay 2, Mucsy 2, Miklós R. 1, Tóth Cs. 1, Hertzka 1, Ádám E., Kiss E., Magyari (kapus). Szövetségi kapitány: dr. Faragó Tamás.

Főoldali kép: fina.org

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.